TurkNet Online İşlemler Merkezi’nde hız profil seçme sayfası olacak ve o sayfada tüm ADSL ve VDSL hız profilleri liste halinde olacak. Mesela benim portum VDSL ama mesafe çok diye bana ADSL veriyorlar. Ben o sayfadan hem istediğim hız profilini seçebilirim ve istediğim modu (ADSL/VDSL) seçme hakkım olur. Ayrıca, ADSL2+ Upload hızlandırma kutucuğu da eklenebilir. O kutucuğu işaretlediğinizde, ADSL hattınızın modu AnnexM oluyor. (Bu AnnexM modunun VAE’de olabilmesi için SAYE sistemi lazım sanırım çünkü VAE demek hattın Türk Telekom’a ait olması demek ve bildiğiniz üzere Türk Telekom, size ADSL’de bile her modu, her teknik özelliği, DSLAM desteklese bile sunmuyor. Ancak, SAYE gelirse, TurkNet’e asla karışamaz ve dediğimiz AnnexM etkinleştirme özelliği de gelir).
Ayrıca, ek seçenekler diye bir bölümde olabilir. Mesela çok fazla CRC hatası aldığımızda, CRC hatasını kökten çözecek veya ciddi oranda azaltacak bir seçenek dahi eklenebilir. Bu komut, asla paket hızıyla oynamadan yani internet hızımızı asla düşürmeden, bağlı olduğumuz DSLAM’ın portunu yeniden başlatacak yani bağlantıyı kesip, yeniden bağlanacak ama bunu kökten yapacak. Belki sorun fiziki sebeplerden değilde, DSLAM’ın takılması gibi sorunlardan doğuyor olabilir bu sorun.
AnnexM, ADSL hattınızdan maksimum 3.5 Mbps’e kadar Upload hızı almanızı sağlar.