Turknet Oim Hat Değerleri

Merhaba bir süredir TurkNet TurkNet Online İşlem Merkezi teknik bilgiler kısmındaki hız değerlerim bazen çok düşebiliyor. Modemi yeniden başlatınca bazen tek seferde bazen birkaç kez yeniden başlatma sonrası düzeliyor. Eskiden böyle bir problemim yoktu. Biraz önce yaptığım birkaç yeniden başlatma sonrası gerçek ve olması gereken değerlere ulaştım. Örnek olması için ekliyorum.
hiz1


Problem neden kaynaklanıyordur acaba?

Oranın doğru çalıştığını pek gören yok fazla takılmayın. Oraya bakarsam ben aylardır offline’ım :joy:

Orası benim hattım için doğru çalışıyor. İnternet kullanırken hızımın düştüğünü farkettiğim için oimdeki bu sayfaya giriyorum. Değerlerin düştüğünü görüyor hız testiyle bu düşüşü doğruluyorum. Bahsettiğiniz durumu kendi hattım için hiç yaşamadım.

VDSL de her zaman sıkıntı oluyor valla kullanıcı sayısı kablo kalitesi herşeyden etkileniyor ve tespit edemiyorlar arızayı ben 3 ay uğraştım yok ankastre de kablo oksitlenme olmuş yok modem sıkıntılı yok altyapı kablo arızası hiç bir şey düzelmedi fibere geçtim rahatladım arızası olsa bile onun tespiti daha kolay yapılıyor Allah bakır kullananların yardımcısı olsun

1 Beğeni

Merhabalar, hız testi yaptığınızda ilgili ekran ile değerleriniz uyuşuyor mu? Hızınız ile alakalı bir problem mevcut mu?

Merhaba, hız düşüklüğünü hissettiğimde TurkNet Online İşlem Merkezi teknik bilgiler sayfasında gördüğüm düşük hız değerleri ile o anki hız testi değerlerim uyuşuyor. İpv6 'nın aktif edilmesi için talep oluşturmuştum. Onun için bugün geri dönüş yaptıklarında bu konudan bahsettim. Bu problemi yaşadığınızda kablolu bağlantı ile 3 kez hız testi yapıp arıza kaydı oluşturun inceleyelim denildi.

Anlıyorum. Değerleriniz düzeldiğinde ilgili ekrana geç yansımış olabilir. Teknik ekibin belirttiği işlemi sağlarsanız kapsamlı inceleme ve müdahale sağlanır :raising_hand_man:

Bir sonraki problem anında öyle yapacağım. Teşekkürler.

Bu arada eskiden yorum vs onay yoktu. Uzun zamandır foruma uğramamıştım. Herkes için mi onay gerekiyor?

  1. seviyeye ulaşana kadar tüm kullanıcılar onaya tabi tutulur. Bu seviyeye ulaştığınızda konularınız ve mesajlarınız için onay gerekmez. Forum kurallarına aykırı olmayan hiçbir mesaj reddedilmez ve hızlı bir şekilde onaylanır.
1 Beğeni

Bende de var hız düşüyor modemi aç kapa yapınca yükseliyor

Oimdeki hız düşüyor olduğunu anladım ama 192.168.1.1den girip bakttığınızda oradaki hat değerleri yerinde hızınız düşüyor mu acaba? Onu da geçtim dosya indirirken hızını kontrol ediyor musunuz acaba? Sırf daha hızlı indirmek için idmden ömürlük lisans satın aldım onu kullanıyorum. Hızım modem menüsünde 88mb ben ise 10.5mb ile indirme yapabiliyorum. Bakalım TurkNet 'e geçince ne olacak… Kısacası eğer oradan hızınızın düştüğünü gördüğünüzde o dediğim yolları deneyip bakın gerçekten hızınız düşüyor mu? Başka 1 deyişle görünüş aldatıcıdır.

Müdavim 3. seviye değil miydi? Bende vardı müdavim şimdi yok düşüyor mu bu seviyeler zamanla :thinking:

Sistemden hesabınızı kontrol ettim daha öncesinde Müdavim olduğunuza dair bir kayıt gözükmüyor.

Ağustos 2021’de almışım görseli atıyorum

Merhabalar, özel mesaj üzerinden bilgi aktarıyorum.

Hız düşüklüğünü farkettiğimde modem üzerindeki hız değerleri de düşüyor.