Türknet odama fiber kabloyu bağlayabilirmiyim

Merhaba 100 mbps fiber paketi ile TurkNet 'e başvurdum modemi getirip kurdular.
İnternet çok iyi telefonda speed test değerleri 100 mbps çıkıyor.
Tek sorun masaüstünde,150 mbps wifi usb si kullanıyorum telefondaki 100 mbps değerler masaüstünde 40-45 e düşüyor.
Modem salona bağlı modemi kendi odama getirmek istiyorum fakat getirirken fiber kabloya bir zarar gelir diye korkuyorum.
Bu konuyu türknetle konuşup ekipler evime gelip modemi odamdaki kasama bağlarlar mı?
(Ücretsiz bir şekilde)

Kablo fazla ise, kablonun soketlerine dikkat ederek taşıyabilirsiniz. Önemli nokta soket bağlantılarında fiber kablonun çıkmaması veya kırılmaması. Kablonun geri kalanında 90 derecelik bir bükme yapmaz iseniz sorun olacağını sanmıyoru. Ek bir yöntem olarak bir adet router alarak ethernet kablosu yardımıyal router i odanıza götürebilirsiniz.

Fiber kablonun takıldığı gpon cihazını yerinde burakıp, gpondan routera(modeme) uzun kablo çekerek odanıza alabilirsiniz.

Benimde tavsiyem pek fiber kablo ile uğraşmaman olur. Fiber kablo hassas olduğundan çekerken geçtiği yerler açık alan ise ve iyi çekilmemiş ise takılma vb. gibi durumlar yaşanacak ve kırılma ihtimali ortaya çıkacak. Muhtemelen de açık bir şekilde yüksek yerlerden çekecekler ve gizlenmesi zor olacağından dolayı görüntü kirliliğine sebep olacak. GPON cihazından ethernet çekerek modemi taşıyabilirsin. Ethernet kablosu yerden geçsede çok sorun olmayacaktır. Sadece bilgisayarın eski standart wifi modülü için modemi hareket ettirmek yerine bu ethernet kablosunu direkt olarak bilgisayarına çekebilirsin. Modemi kendi odana almak evdeki wifi kapsama alanını iyileştirecek ise taşıyabilirsin. Yada gecikme hayati öneme sahip değil ve kapsama alanı iyi ise daha iyi bir wifi adaptörü edinmek hem kablo kirliliğinden kurtaracaktır hemde 5Ghz bandını kullanmanı sağlayarak hızını arttıracaktır.

Hocam bu ürünü aldım sorunum çözüldü 100-110 mbps arası alıyorum.
Steamde 13.5 mb/sn alıyorum.
5ghz kullanıyorum.

https://www.n11.com/urun/ac1200-mbps-dual-band-usb-30-adaptor-kablosuz-wi-fi-alici-3186588?magaza=komsum

3 Beğeni