Merhaba. Bugun itibariyle TurkNet’in aktif altyapısı yani YAPA’ya geçmis bulunmaktayım. Aslında, beklentim 100 Mbps Download, 50 Mbps Upload’tı çünkü ben düşündüm ki evimin hemen 100 metre ilerisindeki o eski Türk Telekom’a ait olan dolabın, TurkNet’in kendi DSLAM cihazlarının bulunduğu bir dolapla değişeceğini düşünmüştüm ama öyle olmadı. TurkNet, kendi DSLAM cihazını Türk Telekom’un santral binasına koydu ve her zamanki gibi 1.6 KM gibi bir uzak mesafeden, ADSL2+ hizmeti alıyorum. Peki memnun muyum? Açıkçası evet. Türk Telekom’un ADSL’inden kat ve kat daha iyi ve hiçbir şekilde Upload limiti olmaması, beğenimi kazandı. Ancak, benim anlamadığım şey şu; TurkNet kendi cihazlarını santrale koymak yerine, neden 100 metre ilerideki dolabı değiştirmedi? Türk Telekom mu izin vermiyor? Yani Türk Telekom, koskoca kendi santral binasını, TurkNet ile paylaşabiliyor iken, neden TurkNet’in kendi saha dolabını kurma izni verilmiyor? Öyle olsaydı, şu an rahat 100 Mbps veya üzeri Download ve 50 Mbps ve üzeri Upload almıştım…
Saha dolabı denilen şey, minik bir santral gibi birşey açıkçası. Bizim bu bölgenin aslında TurkNet’e ait bir saha dolabıyla değişimine ihtiyacı var. Umarım ileride mümkün olur. ^^
Yanlış anlamayın, şikâyetçi değilim aksine TurkNet’e YAPA için çok teşekkür ederim. Sadece saha dolabı ile ilgili aklımda birkaç soru vardı ve bu konu üzerinde durmak istedim. Görüşleriniz neler? ^^"
Benim fikrim öyle kolay değil bu işler devlet kontrolünde ve çok yüksek maliyetli bir iş bu ve turktelekkm zaten zararda onu korumak adına bile olsa bu zor aciz fikrimi diyorum ama dediğim gibi yüksek maliyetli öyle kutu koymakla olmaz kutu kendisi ait olsa bile alt yapıyı yine TTNet alacak kurması için kutuyu kendi tesisatı çekmesi gerekiyor şehir de düşünün binlerce MH, CAD ,SK, ve apt lara her daire ve onun iki katı hat çekmesi gerekiyor ki sırf kablo maliyeti kazı çalışmaları vs işçilik Derken 81 il var bunu yapmak çok zor biraz Superonline yaptı oda Artuk yatırım yapmıyor
Tamam da TurkNet kendi DSLAM cihazını Türk Telekom santraline yerleştirirken, yinede Türk Telekom’un altyapısını kullanmış sayılmaz mı? Çünkü benim bildiğim kadarıyla Türk Telekom santral binasında bulunan TurkNet’e ait DSLAM cihazına fiber optik kablo bağlı. O fiber kablo da muhtemelen Türk Telekom’a ait? Yani Türk Telekom bizim buraya kadar fiber optik kablo çekse ve TurkNet kendi DSLAM cihazlı saha dolabını yaptırıp, bizim 100 metre ileride bulunan eski dolabını söküp, yerine TurkNet YAPA destekli saha dolabı koysa, daha anlamlı olmaz mı? Bence mümkün.
TurkNet’ten ilerideki beklentim 100 Mbps Download ve 50 Mbps Upload’lı bir VDSL2… ^^
Türkiye’de ki altyapının neredeyse tamamı Telekom’un tekelinde ve çok ta iyi durumda değil tüm iss’ler kendi altyapılarının olmadığı yerde mecburen Telekom’a ait altyapıları kiralayarak hizmet vermekte ve Türk Telekom’un upload limitleri neyse onu müşterilerine sunmakta Telekom’a kıyasla TurkNet çok daha yeni bir firma ve Telekom’un bu zaman’a kadar veremediği vermek istemediği hızları kendi altyapısının olmadığı yerlerde altyapı kiralama usulü ile vdsl olarak vermekte ve şuan için YAPA dönüşümlerini planlı olarak sürdürmekte Telekom’a ait saha dolaplarına kendi aktif YAPA santrallerini kurmakta ve tabiri caiz ise kendi müşterilerinin kontrolünü kendi eli altına almakta ve santralden eve kadar olan bağlantıya ulaşabilmekte ve fiziksel bir arıza söz konusu olmadığı sürece uzaktan müdahale edebilmektedir benim görüşüm YAPA’da geçici fakat işlevsel bir çözüm TurkNet geleceği parlak bir firma başta benim gibi Telekom mağdurlarının sığındığı ve sığınacağı güvenilir limanlardan birisi ümit ediyorum ki bir gün tüm Türkiye TurkNet altyapısına kavuşacak ve özgür iletişimin keyfini sürecek.
Peki acaba yakın zamanda TurkNet’in aktif altyapısı, benim 100 metre ilerideki dolaba taşınabilir mi? Böylece TurkNet YAPA üzerinden 100 Mbps Download ve 50 Mbps Upload hızı alırım.
Ben şu an TurkNet YAPA kullanıyorum. Bugün yeni geldi bize YAPA ancak ADSL2+ ve santralden 1.6 KM uzağım. O yüzden en iyi çözüm, TurkNet’in kendisine ait bir saha dolabı getirtmesi ve izinlerinin sağlanması.
TurkNet YAPA ADSL Kullanıyorum ve gayet memnun kaldım. Bu kadar uzak mesafeye rağmen gene iyi iş başarıyor YAPA. Ama ileride daha iyi hızlar alırım diye umuyorum.
Daha önce TTNET kullandın mı ne hız değerleri aldın bilmiyorum fakat TurkNet YAPA ile TTNET’ten daha iyi değerler alacağın konusunda şüphem yok belirtmiş olduğun DOWNLOAD ve UPLOAD değerlerini mevcut altyapı ile bireysel olarak alman şuan için pek mümkün değil istisna olarak fiber altyapıya sahip olursun belirtmiş olduğun DOWNLOAD değerini fazlasıyla bile alırsın fakat UPLOAD değerini belirttiğin kadar alamazsın saha dolabı konusuna gelir isek bulunmuş olduğun bölgede ki iki saha dolabının doluluk boşluk oranı port durumu farklıdır 1.6 KM uzaktaki hizmet aldığın saha dolabında TurkNet müşteri kitlesi fazla olabilir o saha dolabı müsaittir oraya YAPA cihazlarını kurmuşlardır.Mevcut altyapılarla ülkemizde kısa vade de üst düzey internet değerleri ve performansı beklememek lazım görüşüm.
[quote=“ibrhmyzn, post:9, topic:7747”]
belirtmiş olduğun DOWNLOAD ve UPLOAD değerlerini mevcut altyapı ile bireysel olarak alman şuan için pek mümkün değil istisna olarak fiber altyapıya sahip olursun belirtmiş olduğun DOWNLOAD değerini fazlasıyla bile alırsın fakat UPLOAD değerini belirttiğin kadar alamazsın
[/quote]Belirtmiş olduğum yer
YAPA’daki tüm müşterilerimiz için tanımladığımız hız profili 100 Mbps download, 100 Mbps upload. Müşteriler santrale olan uzaklıklarına göre maksimum ne kadar download ve upload hızı alabiliyorlarsa onu alıyorlar. Santrale uzaklığı 1.200 metreye kadar olan müşterilerimize 24 Mbps’in üzerindeki hızlarda hizmet verebiliyoruz (VDSL modemleri varsa tabii). Santrale yaklaştıkça ve kablo kalitesi arttıkça müşterilerimizin alabildiği hızlar da download’da 100 Mbps, upload’da 50 Mbps’ye yaklaşıyor.