Türknet müşteri bilgileri güvenliği sorunu

Yaklaşık 4-5 aydır (üniversite öğrenci evime TurkNet internet bağlattığımdan beri) sürekli olarak aranıp telefon dolandırıcıları tarafından rahatsız ediliyorum. Söyledikleri yalan sabit “TurkNet aboneliğinizin yanında digiturk hakkınız var veya digiturk’ün parasını TurkNet faturası içinde ödüyorsunuz isterseniz bağlatabilirsiniz ya da bilmem kaç sayılı kvkk gereği (kvkk ne alaka ise) yalın internet abonelikleri kapatıldı bu yüzden TurkNet digiturk ile anlaşma yaptı 50 tl yalın internet, 50 tl digiturk parası ödeyeceksiniz faturanız değişmiycek vb.” bir ton arama alıyorum. 10 - 15 tane numara engellememe rağmen hala aranıyorum.

Üniversitede bir çok tanıdığım arkadaşlarımda aynı aramaları sürekli olarak aldığını söyledi. Ve hepimizin ortak noktası evlerimizde TurkNet kullanıyor olmamız. Bu gün de babamın adına (babamın TurkNet hesabında da benim telefon numaram kayıtlı) arama yapıldı ve aynı şeyler söylendi.

Arama yapan kişiler telefon numarasına ait türknetde kayıtlı olan isim, soyisim, internet hizmeti alınan adrese kadar biliyorlar. TurkNet de çok büyük bir veri gizliliği sorunu var yapılan aramalardan sıkıldım. Telefonun ucunda ben değil de babam olsaydı çok büyük ihtimalle 24 ay tahadütle digiturk satın almış olacaktık. İnternet üzerinde bir çok kişiyi bu şekilde aradıklarını görebilirsiniz. Bu konuda bişeyler yapılmasını rica ediyorum.

1 Beğeni

Merhaba
Ekipler bu konuda çalışmalar yapıyor.
Arayan telefonların numarasını öğrene bilirmiyim. Listeye ekleye bilirim. Sizde bu listeye bakarak arayan digiturk olup olmadığını öğrenebilirsiniz.
Kimsenin irtibat etmemeleri için lise yapmıştım. Baya faydası oluyor. Bu durumu bildiğim için.
Telefon numarası eklediğim konu

Geçmişte benim başıma da gelmişti.Bana da iptv satmaya çalışmışlardı. Abone olmazsam 125 lira ödemek zorunda kalacağımı söylemişlerdi. Üstelik bağlantı sağlandıktan kısa bir süre sonra. Ben bu verilerin Türknetin iş ortakları tarafından sızdırıldığını düşünüyorum. Buna acil bir önlem alınması gerekir. Forumda aranan numaraların listesi oluşturulmuş ama nafile adamlar durmuyor.

1 Beğeni

Yeni telefonlar açıldığı için kim olduğu belli olamıyor. Telefon numaralarını verirseniz listeye ekliyim. Enazından bu durumdan haberdar olsunlar.

Buradan numara paylaşmak sorunu çözmez bence. Sonuçta tüm aboneler buraya üye değil. Üstelik yeni abone olmuş insanlar seçiliyor. Kısa dönemde çözüm olarak yeni abone olacaklara müşteri hizmetleri uyarılarda bulunabilir diye düşünüyorum. Uzun vade ise kanun koyucular nezdinde girişimlerde bulunup bu tarz işlem yapanlara ağır yaptırımlar getirilmesi sağlanabilir

2 Beğeni

Ben de bunun ilk başta abonelik için bilgilerimi alan TurkNet çalışanı tarafından olduğunu düşündüm. Ancak o kadar çok tanıdığım kişi aynı konudan müzdarip ki, böyle giriş yapan abonelik işleri ile uğraşan callcenter’dan biri değil. Bu gün yapılan aramada 2 ay önce internet bağlattığım adresi söylediler. Yani içerideki biri sürekli olarak müşteri bilgilerini sızdırıyor ve şu anda da sızdırmaya devam ediyor (adam appstore da uygulama günceller gibi bizim verileri güncelliyor). Çok can sıkıcı bir durum gerçekten.

1 Beğeni

Bu numaraların hepsi ya arayıp yukarıda bahsettiğim gibi yalan söylediler, ya telesekreter çıktı ve internet satmaya kalkıştı ya da ben telefonu açtıktan 2 sn sonra yüzüme kapattı ( büyük ihtimalle telefon numarasının aktif olup olmadığını anlamak için bot). Araya karışmış farklı bir numara olabilir ancak sadece tele-pazarlama aramalarını engelliyorum. Beni sadece internet satmak için aradıklatını hatırlıyorum bu yüzden çok büyük ihtimalle hepsi internet, digiturk, TurkNet tele pazarlama.

0850 530 09 63
0850 901 04 73
0216 989 19 11
0850 520 54 17
0850 901 06 17
0212 920 02 74
0216 212 54 63
0212 824 02 73
0212 920 05 89
0216 256 53 17
0212 945 98 09
0850 533 03 99
0850 480 95 66

Şu saçmalık yetti artık. ABD gibi ülkelerde kimlik göstermeden, nakit para ile sim kart alabiliyorsunuz. Orada olsa anlarım malum “throwaway/disposable” çünkü.
Bu ülkede telefon hattı açmanız için kimlik bırakmanız, adres söylemeniz lazım sanki dolandırıcıları bulmak çok zor. Dilenciye para verir gibi 850’li numara dağıtıyorlar.

Merakımdan soruyorum bunu kabul edip dolandırılınca digitürk mü bağlıyorlar ne oluyor?

Digitürk’e yaptırım diyeceğim ama neyse…

Aman hocam bağlamasınlar tahahhüt olsun olmasın kapatamıyorsunuz mafya gibiler.

@tsunami bunlar senin için. Gibirnet i bulamadım ama onu da CEO’su söylemişti DH forum üzerinde :face_with_hand_over_mouth:


1 Beğeni

Oda bişe mi ben vodafone dan TurkNet e geçeli 2 sene olacak hala vodafone net kullandığınızı görüyorum Digitürk satmaya çalışan var😁

1 Beğeni

TurkNet ten sızdığını da göstermiyor değerli arkadaşım :hugs:

1 Beğeni

TurkNet aboneliğimizi adres bilgisi de dahil biliyorlarsa bu TurkNet kaynaklı olduğunu açıkça gösterir. Ya iş ortaklarınızdan sızıyordur ya servera erişimi olan bir çalışan sızdırıyordur ya da IT gerekli güvenlik önlemlerini almıyordur dışarıdan çekiliyordur bilgiler. Ez cümle bu bilgiler bir şekilde dışarıya sızıyor. Bu kadar kullanıcı şikayetini dile getiriyor. TurkNet çok ciddi kurum içi bir soruşturma yapıp sorunun kaynağını tespit etmelidir ve ona göre çözüm üretmelidir.

2 Beğeni

Zaten konu hukuk birimince takip ediliyor, soruşturuluyor. TurkNet adına yapılan çağrılar kayıt altına alınıyor. Bununla ilgili olarak hukuki başvuru yapıldı. Umarım kısa süre içerisinde bu bu gibi dolandırıcılık sayılabilecek tüm girişimlerden kurtuluruz.

Adres bilgileriniz bir çok kurum üzerinde paylaşılıyor abonelik yaptığınız da bunlar btk, ulusal altyapı sağlayıcısı, devletin farklı resmi kurumları gibi. Ve tabi iş ortakları da var. Bunun tespiti için TurkNet hukuk birimi gerekli çalışmaları yapıyor. Gelen geri dönüşleri dikkate alıyorlar.

Elbette farklı birçok kurumda aboneliklerimiz var. Ama arayanlar şu adresteki TurkNet aboneliğiniz diye söze başlıyor. Ben şahsen Türkneti severek kullanıyorum. Bu gibi hadiseler TurkNet üzerinde olumsuz bir imaja yol açar. Yaklaşık 3 yıllık bir TurkNet kullanıcısı olarak sadece ve sadece başarılı olmasını isterim. Bu tarz konularda inş. kısa sürede çözülür. Herkese iyi forumlar

3 Beğeni