Turknet Modem

Evimde turktelekom kullanıyorum ama TurkNet 'e geçicem modem var her şey internet bağlantısı kesilmeden direk TurkNet geçiş olur mu ? yetkili arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Merhaba, @enestorun Türk Telekom dan TurkNet 'e direk geçiş oluyor. Hattın hizmet numarasını ve kişisel bilgilerinizi TurkNet verirseniz, geçiş talebini sizin yerinize yapıyor. Tahhüt zamanına dikkat et cayma bedeli fazla çıkmasın, cayma bedeli çıkarsa faturayı ödedikten sonra faturanın açık halini sisteme yüklüyorsunuz, 240 TL kadar faturanıza 6 ay (40 TL) indirim olarak yansıyor, daha düşük cayma bedeli çıkarsa ona göre hesap lanıyor. Geçiş yaparken İndirim kodu kullanırsanız 6 ay 23 TL faturanızdan indirim olur.

Hattınız kötü diye TurkNet geçiyorsanız yine aynı sorunları karşılaşırsınız. Hattınız aynı olduğu için bir farklılık olmaz.

onun için geçmiyor taahhüt yüzünden ve 24 mbps internet veriyorlar hatım biraz sıkıntılı ama çoğunlukla sıkıntı çıkarmıyor. bazen çok düşük değerler alıyorum. 10mbps gibi.

Modemde hat değerleriniz yazar orayı resim çekip atma imkanınız var mı ?

onu nasıl çekip atıcam speedtest mi ?

Hayır. Modemin arayüzüne girdiğinde altaki gibi değerler olur.

ZYXEL VMG3313-B10A Modemim var modemin arayüzüne girdim
ne yapmam gerek ?

Bu resim yeterli olacaktır.
Hattına baktığımda 35 MB kesin alırsın belki 40 MB yaklaşa bilir. Hattın tam kapasitesi 50 olarak geçiyor, tam kapasiteyi alamazsın internet kopar. Modemi direk ankastreye kısa kabloyla bağlarsan belki yükselir belki değerler aynı kalır böylece kullandığın uzun kabloda sorun olup olmadığını anlamış olursun.

TT de kullandığınız paket bilgisi nedir ve TurkNet üzerinden altyapı sorgusu yaptığınız zaman aldığınız sonuç nedir?

1 Beğeni

hocam turktelekom’un sitesi fiber gözüküyor tıklıyorum 16mbps internet verelim 120 TL verin 24 ay taahhüt yapalım diyor. bende istemiyorum. yakın zamanda bitiyor taahhüt kurtuluyorum altyapı biraz kötü TurkNet altyapı 50 mbps diyor.

Port bilgisini teyit etmenizi öneririm. Boş port olmayabilir TT düşük hız teklif etti ise :roll_eyes: