Turknet Kullanmamanız için Neden

Merhabalar, TurkNet YAPA altyapısında 100 mbps paketini kullanıyordum. Şubat ayı gibi hızım 40 mbps de sabitlendi ve neler yaparsam yapayım sorunum çözülmedi sonrasında TurkNet içerisinden çeşitli bağlantılar elde ettim ve öğrendim ki Turk Telekom, Fiber altyapısı getirdiği yerlerde TurkNet kullanıcılarının hızını kısıtlıyor ve TurkNet’de kendi abonelerinin hakkını savunmuyor.

Bana sunulan tek şey VAE altyapısına geçmem fakat VAE’ye geçmek istersen şu an port yok 15-20 günde bir yaz diyorlar mağdur olan ben uğraşan yine ben.

Siz siz olun kesinlikle TurkNet kullanmadan önce 10 kere düşünün.

40mbps hız alıyorum ama 1 uygulamayı indirmem 15 dakikamı alıyor neredeyse görünüşte 40 hissedilen 3-4 modem aldım benlik tüm sorunları eliyorum ki bana bahane bulmasınlar.

Aslında her şeyi TurkNet’e yikmamakda lazım asıl sorun Türk Telekom devlet Türk Telekom’a fazla alan sağlıyor

YAPA TurkNet 'e ait kendi vdsl modemlerini koyuyorlar saha dolabına, Türk Telekom karışamaz herhâlde

Bu konu gerçekten muamma. Hız kısıtlanan bölgeler sadece fiber getirilen bölgeler de değil bence. Ya TTNET yada TurkNet hız kısıtlıyor.

Merhaba,

  1. 5mb/s ile indirdiğin dosyanın boyutu ve sunucusu nedir?
    2.Hız kısıtlama olayı Telekomdan kaynaklı diyebilirim, özellikle trafiğin sık kullanılan bir bölgedeyseniz kısıtlama yapabilirler. YAPA da ilk defa 100mbps’den 40mbps’ye düştüğünü gördüm.

Merhaba, dosya indirmesi yapmıyorum standart internet kullanıcısıyım Google’da gezinip Zoom ve MS Teams’de toplantılara katılıyorum.

TurkNet bana yalan söylüyor o halde.

Modeminize ulaşan hız ile kablolu hız testi ekran görüntüsünü paylaşır mısınız?

Modemime ulaşan hız ile kabloluda aldığım hız arasında fark yok burada ki sorun ben hiç bir şey değişmemesine rağmen birkaç ay öncesine kadar 80 mbps’lerde hız alırken şimdi TurkNet hızımı 40mbps’de sabitledi.

Gerekçesi muhitimde meydana gelen fiber dönüşüm neticesinde hız kısıtlaması yaptıkları gerekçesi. Bana VAE’ye geçin diyorlar ama VAE’de de port yokmuş

Merhabalar, öncelikle bilmenizi isterim ki TurkNet hiç bir kullanıcısına hız sabitlemesi yapmıyor. Kullanabilecekleri maksimum hız değerlerini sağlıyor.

Sizin belirtmiş olduğunuz gibi Yerleşik Operatör bulunduğunuz bölgeye fiber altyapı çekmiş. Çok yüksek ihtimalle fiber altyapıyı çekerken bakır kablolu altyapıya zarar vermiş olabilirler. Bu yüzden aldığınız maksimum hız değerleri değişmiş olabilir :frowning:

İsterseniz bana özel mesaj üzerinden müşteri numaranızı bu durumunuzu belirterek iletin. Ben gerekli kontrollerimizi yaparak size yardımcı olmaya çalışayım.

3 Beğeni

Teşekkürler, iletiyorum.

Size mesaj atmıştım bana da dönüş sağlayabilir misiniz