TurkNet izinsiz numara paylaşım KVKK ihlali Hk

Merhaba,

TurkNet’in verileri paylaştığı veya sattığı iddialarını daha önce birçok kez duymuştum, ancak ilk kez kendi deneyimimle karşılaştım.

17 Eylül tarihinde kuzenimin internetiyle ilgili yaşadığımız sorunlar nedeniyle TurkNet’e bir destek kaydı açtık. Bir süre sonra kuzenimin telefonu arızalandı ve iletişim kuramadığı için TurkNet numarasını benim ikinci numaramla değiştirdik. İkinci numaram tamamen özel bir numara, hiçbir rehberde kaydı bulunmuyor ve daha önce hiçbir yerde kullanılmamıştı. Numarayı güncellerken TurkNet’e özellikle belirttim ki bu numara hiçbir yerde kayıtlı değil, daha önce hiçbir internet araması almamıştır. Bu numara sadece belirli kişiler tarafından bilinir ve kullanılır.

Arıza çözüldü ve birkaç gün sonra bu özel numarama “internetsiz ev kalmasın” tarzı aramalar gelmeye başladı.

Numara 1 yıldır kullanımda ve tek bir bahis sitesi mesajı, spam arama vb. bir şey gelmemişti ve şimdi ara ara aramalar geliyor. Numara hala sadece TurkNet 'e verilmiş halde. Peki bu durum tesadüf mü?

Daha önce yazmıştım fikrimi çağrı merkezinden çıkıyor. Başka yolu yok maalesef.

Kesinlikle öyle. Konu ile ilgili bakalım ne denecek.

Çağrı merkezindekilere bu numara açıkça gösteriliyorsa büyük güvenlik açığı. Vodafone’a geçerken başıma gelmişti böyle bir durum.

Selamlar @Wist, forum profiline tanımladığınız müşteri numarası hatalı. Güncelledikten sonra bilgi verirseniz sevinirim.

selamlar, güncelledim.

Çağrı merkezi görüyor mu bilmem ama sonuçta bu veri TurkNet’e veriliyor ve sızıntı durumu nedne nasıl kısmından çok Turknetten sızması beni ilgilendiriyor. Datalarımız bilinçli satılıyorsa ücretsiz internet hizmeti verin bari. :slight_smile:

1 Beğeni

İnceleme için 68524748 numaralı kaydı oluşturdum.

teşekkür ederim. incelemeye alınması güzel bir şey ama Turknetin bu olayı yıllardır uyguladığına dair haberler alıyorum. bir şey çıkacağına inancım gitti gibi. yine de umarım tam 9’da arayıp sonra ulaşamadık falan denmez. :slight_smile: