TurkNet IPv6'ya geçmememi tavsiye etti

IPv6 geçişi yapmak için destek kaydı açmıştım beni aradılar çok sorunlu olduğunu GigaFiber’in 100 Mbps’lere kadar düşeceğini ve stabil olmayacağnı söylendi. Ben de o halde kullanmak istemiyorum dedim. Sizce hata mı yaptım, kullanmalı mıyım? Bir de kullanmak istemediğim zaman IPv6 kapatabilir miyim? Modem VMG3625-T50B.

Bana da tavsiye etmemislerdi ancak “Denemesine” katilmak istedigimi soyledim. IPv6 aldim ancak modemin yazilimsal sorunlarindan dolayi dogru duzgun kullanamadim. IPv6 yi kapatmak zorunda kaldim. Cok eski bir teknoloji olmasina ragmen modemimin desteklemedigine inanamiyorum \Turk Telekom Sagolsun

Evet ben iptali icin talep acmak yerine kalsin dedim bu evdeyken yeni bir modem alirsam dualstack da duzgun calistiran, bir daha IPv6 tanimlanmasi icin talep acmam gerekmez. Gecikme, upload ve download degerlerim zaten ayni, IPv6’yi modemden kapattim yeni bir modem almayi bekliyorum.

@MertBoss Suan IPv6 hattima tanimli ancak kullanamadigim icin modem arayuzunden kapattim, iptal ettirmeme gerek yok. Bence sen de tanimlattir eger duzgun calismiyorsa modem arayuzunden kapatirsin destekleyen bir modemin oldugunda talep acmak yerine arayuzden dualstack yaparsin.

100 Mbps internet degerlerim VDSL;
IPv6 Tanimlattirmadan Once: 29 ms - 93 Mbps - 7,63 Mbps
IPv6 Tanimlattirdiktan Sonra: 29 ms - 93 Mbps - 7,63 Mbps
IPv6 Only: None - None - None
IPv6 aktiflesmesi sonrasi modem kararsizligindan dolayi IPv6’yi arayuzden kapattigimda: 29 ms - 93 Mbps - 7,63 Mbps

1 Beğeni