Merhaba düne kadar yani 16.12.2024 tarihine kadar IPv6 hizmetini TurkNet vasıtasıyla sorunsuz ve memnuniyetle kullanıyordum ama bugün Türk Telekom’un planlı bakım çalışması sonrası IPv6 tarafında IP alamadıgımı fark edip TurkNet ile iletişime geçtim ve bana TurkNet’in artık IPv6 hizmetini sonlandırdıgını ama teknik ekipden detaylı bilgi alıp bana iletecegini söyledi temsilci benim kafamı karıştıran olay şu bundan yaklaşık 5 6 ay önce de benzer bir durum olmuştu ve bana sorun yaşayan kullanıcılar sebebi ile IPv6 hizmetini durduklarını söylemişlerdi bende herhangi bir sorun yaşamadığımı IPv6 da eger sorun yaşarsam modem arayüzünden IPv6’yı devre dışı bırakabilecegimi söyliyedim ve IPv6’yı aktifleştirdiler şimdi demek istediğim şu IPv6’yı severek kullanıyorum ve sırf IPv6 hizmeti vermesi TurkNet’i kullanmamdaki sebeplerden birisi çünkü internetim ciddi anlamda stabilleşiyor rahatlıyorum ama bu hizmeti kullanmayı bilmeyip sorun yaşadıklarında modem arayüzünden IPv6’yı devre dışı bırakmak yerine TurkNet’te sorunu bulanlar sebebi ile bende magdur olmuş oluyorum lütfen IPv6 hizmetinizi tekrar aktif edin ve kullanmak isteyen kişilere sorun yaşamaları durumunda modem arayüzünden IPv6’yı devre dışı bırakabilecekleri hakkında bilgilendirip onay alın diger türlü ben ve sorunsuz IPv6 kullanıcıları magdur durumuna düşüyoruz.
Aynı durum bende de var, 16.12.2024 de (hizmet no: 2439784) 1 senedir aktif olan ipv6 , hiçbir duyuru yapılmadan iptal edilmiş
Destek kaydı açtım, yazılı olarak “ipv6 hizmetimiz yoktur” cevabı vermişler , sözlü olarak görüştüm tekrar ipv6 istiyorum dedim , ipv6 hizmeti aktif etme yetkimiz yok dediler
Aynısı benim de başıma geldi, ben de 1 hafta önceye kadar sorunsuz şekilde ipv6 alıyordum,
fakat 1 hafta önce bir anda internet kesildi, ve geri geldiğinde ipv6 yoktu, biz şanslıydık, en son hizmet alanlardık, bizimki de gitti, GigaFiber olmadığı sürece ipv6 alamıyoruz artık.
en azından ipv6’nın ne olduğundan haberdar biri denk gelmiş. beni arayan temsilci ısrarla iptv hizmetlerinin olmadığından bahsetti! onca işin arasında hızlandırılmış iletim ve internet protokol eğitimi vermek durumunda kaldım vatandaşa.
bir bakıma isabet olmuş sonlandırılması denilebilir yani.
Merhabalar ben de birkaç gündür ipv6 alamadığımı farkettim. Bu gün yaptığım görüşmede himetin sonlandığı ile ilgili bir bilgi iletmediler. Tekrar aktifleşeceğini ve aktifleşince otomatik tanımlanacağını söylediler.
Bizde bunu 2023 Temmuz ayında yaşadık. Bir anda planlı bakım nedeniyle internet gitti. İnternet geldiğinde IPv6 ile internet erişimi elde edemiyorduk. IPv6 adreslerimiz tanımlıydı ama IP alamıyordu. Bu sorunu TurkNet’e ilettik bir çözüm bulamadılar. Bulamayınca iptale başladılar. Biraz geç olmuş ama sanırım TT tarafında bir güncelleme sebep oluyor bu IPv6 sorununa. Forumda ki eski konularda konuşulmuştu onlar belki yardımcı olur.
Bende artik ipv6 hizmeti sunmadiklarini soylediler sonra sozde arayip aktiflestirdiler ama herhangi bir ip gelmedi ipv6 tarafinda tarafima modem ayarlarimi istediler attim incelemeya aldilar ceval bekliyorum techolay nettede benle ayni sorunu yasayip sonra aktiflestiren kisilere rastlayinca ipv6 hizmeti verdiklerini anladim cevap bekliyorum bakalim napacaklar
bende özellikle sordum durumu, verilen yanıt şöyle:
15 Aralık 2024’te yıllardır çalışan ipv6 kesildi. modeme saat 13.14’ten beri ipv6 adresi ulaşmıyor. bazı yerlere TurkNet ttnet bağlantılarında ipv6 kapattı yazanlar olmuş bu doğru mu niye kapandı açılsa iyi olur şeklinde TurkNet’e ticket açıp sordum.
TurkNet ipv6 kesilme tarihi: December 15, 2024 at 1:14:10 PM
verdikleri cevap: “ipv6 hizmeti kapatılmıştır. Bundan sonraki süreçte ipv6 hizmeti verilmeyecek”
sesli olarak da söyledi 3 aydır yenilere adres verilmemiş. yıllar boyu açık olanların da kapatıldığını bundan sonra da açılmayacağını söyledi.
soruyorum çağın ötesinden çağ dışılığa neden geriledi ipv6 kapatılarak ve açılmayacak? 5 yıldır düzgünce kullanıyorduk sorunsuz. açılmasını isterim. sadece geçen yıl temmuz eylül aylarında 3 ay bozuk kaldı onun harici 4 yıldır başka problem de olmadı. birileri istemiştir de kapattırmışlardır.
Bugün itibariyle 2 yıldır sorunsuz kullandığım ipv6 benim de gitmiş durumda. Bari bi bilgi verseydiniz.
Merhaba @Berke ipv6 hizmetimiz bir süreliğine bulunmamaktadır. Konu ile ilgili teknik çalışmalar devam etmekte olup, tamamlanmasının ardından tekrar bu hizmetten yararlanabilirsiniz.