Türknet’in 40 TL zam yapması

Uzun zamandır beklediğim bir zamdı. İyi bile dayandılar diyordum hatta daha 2 gün önce arkadaşımla konuştuk bu mevzuyu. Adamı Telekom’dan aramışlar 100 MBPS fiber hizmetiniz önümüzdeki ay 200 TL olarak güncelleniyor diye. Taahütünü iptal edip TurkNet’e geçti referansımı kullanarak. 2 gün sonra böyle bir zam olunca biraz mahcup oldum ama olsundu :sweat_smile:

Benim anladığım kadarıyla TurkNet yavaş altyapıya sahip kullanıcılara hizmet verme taraftarı değil ve bu duruma pek sıcak bakmıyor. Çünkü ellerinde istatistiksel olarak Türkiye’nin en hızlı interneti mottosunu barındırıyorlar ve 8 megabit ile TurkNet’e üye olan bir kişi operatörün hız ortalamasını ister istemez aşağı çekmiş oluyor.

Hızı 100 MBPS’in altında kalan kullanıcıların TurkNet’te kalmak için pek fazla bir sebebi kalmadı. Aslında önceki zamda ortaya çıkmaya başlamıştı bu durum ve şimdi harıl harıl insanlar farklı bir servis sağlayıcı arayışına girmiş durumda. Diğer forumlarda bu durum daha fazla belirginleşmiş durumda gördüğüm kadarıyla. 8-16 gibi düşük hızları daha uyguna sağlayan bir çok firma paylaşılmış bu hızları kullanan arkadaşlar o firmalara göz atabilirler hatta bir çoğu geçiş başvurusu yapmış bile. TurkNet’te kalmalarının bir esprisi kalmadı çünkü 8 mbps kullanan birisi için bu fiyat çok fazla.

100 ve üzerindeki kullanıcılar için ise TurkNet halen bir hayli uygun durumda demeyi isterdim fakat arkadaşım bana 139 TL’lik Turk Telekom 100 MBPS kampanyasını göndermiş. Yeni gelene bu fiyat tabii mevcut aboneye 200 lira. 24 ay taahütü var yalnız. Bilemedim bu durumu. Hayatımda ilk kez TurkNet’in Telekom’dan daha pahalı bir hale geldiğini gördüm sanırım. 5 yıllık bir abone olarak ufak bir kanıma girmedi değil şu kampanya. 24 ay sonra geri geliriz :joy: Mobil operatörler gibi. Artık herkes cebini düşünür oldu maalesef 20 liranın hesabını yapar hale getirdiler bizi durum bu.

5 Beğeni