TurkNet ile Yüksek Hızlı İnternet İçin Destek İstiyorum

Merhaba,

Bulunduğum bölgede internet altyapısı nedeniyle sorunlar yaşıyorum. Mevcut bağlantım 24 Mbit olması gerekirken, gerçekte 10 Mbit indirme ve 0.95 Mbit yükleme hızında. Evime yakın bir mesafede (yaklaşık 60-70 metre) TurkNet üzerinden daha yüksek hızlarda internet sağlanabiliyor (50 Mbit indirme, 8-15 Mbit yükleme).

Planım, bu hızlı bağlantıyı yeni bir abonelikle alıp MikroTik anten aracılığıyla evime aktarmak. Mesafe 90 metre civarında. Ubiquiti LBE-5AC-GEN2 veya LiteBeam gibi kaliteli donanımlar kullanmayı düşünüyorum.

Amcamların binasında iyi hız alıyoruz (TurkNet), ancak diğer amcamın evinde (Türk Telekom) hız düşük. İyi çeken yerden evime kablo çekmek istiyorum. Bu süreçte TurkNet veya Türk Telekom ekiplerinden nasıl destek alabilirim? TurkNet bu konuda yardımcı olabilir mi? Fiber internet varsa, onu da değerlendirmek isterim.

Amcaoğlumun önerisiyle TurkNet’i denemek istiyorum.
Yardımcı olabilir misiniz? Teşekkürler.

Başka bir evden kendi evinize hat çekmek yasal değildir, bu durumda ne TurkNet ne de Türk Telekom size yardımcı olmaz.
Fakat kendi imkanlarınız ile dış mekan kablosuz WıFı alıcı verici kullanarak iki ev arasında bir bağlantı sağlayabilirsiniz, gerçi bu da tam olarak yasal değil ama kablo çekmekten iyi ve kolaydır.