Türknet hop sorunu

Ekran görüntüsü 2022-12-05 144338

eskiden TurkNet hizmet alıyordum,tekrar şans vermek istedim geçiş yaptım. geçtiğim günden beri pingler fırlıyor paket kaybı yüksek.google dns pingleri 65 lerde geziyor. sürekli sorun yok diyerek destek kaydımı kapatıyorlar. aynı şehirdeki arkadaşım 6 hopta sunucuya ulaşırken ben türkiye’yi geziyorum.

eğer yanlışım varsa düzeltin ankaradan çıkış yapıp antalyaya ordan tekrar ankaraya sonra izmiti dolaşan bir sunucu ağım var. bu sorunu nasıl düzeltebiliriz?

1 Beğeni

2022-06-01_16-20-22
buda aynı şehirdeki arkadaşımın sonuçları.

Routing’de sorununuz yok. Pingplotter’da gördüğünüz gibi min 53.7ms almışsınız Ankara’dan. Bu da gayet güzel bir değer. Benim de İstanbul’dan pingim 48ms. Peering olarak Netix’den de daha hızlı bir alternatif yok. ip2location verilerine çok güvenmemek lazım adres tespiti konusunda. Eğer routing söylediğiniz gibi olsaydı 53ms ile viyana’ya çıkamazdınız.

Muhtemelen wifi üzerinden test yapıyorsunuz, modeminize bile 19.8ms ile eriştiğiniz olmuş. Kablo ile bağlı iseniz, modeminiz bir şekilde kendinden geçiyor. Değil ise kablo ile testi tekrarlayıp sonuçları yeniden gönderebilirsiniz.

arkadaşımda ping 47-51 hop 6
bende paket kaybı var ping 58-73 arası gidip geliyor.hop 10
açıkcası biraz tuaf geldi,3 modem değiştirdim bu en iyi değeri veren modem.

Evet paket kaybı yaşanmış fakat wifi bağlanmıyorsanız modeme doğru olan 18ms’in neden kaynaklandığına da bakmak gerekiyor. Ankara’da da Uydunet kullanıyorum, ping 55ms civarında dolanıyor. Arkadaşınız Ankara → İzmirden de yurtdışına çıksa, Ankara → İstanbuldan da nasıl 47ms alabiliyor anlayamadım gerçekten. Çok iyi rakam Ankara için.

Ben de 3 saati aşkın süredir test ediyorum paket kaybı için, sonuçlar böyle;

Screenshot_1