Turknet hizmet sonlandırma

Merhaba TurkNet den memnun olmama rahmen eşim farklı bir yerel sağlayıcı da ise başladı ve İnternet olarak ücretsiz onu kullanacağım için TurkNet hizmetimiz bugün sonlandı… Sorum şu ki dün gece çalışan internetim bugün işten eve geldiğim de modemi açtım ama dsl ışığım yanmıyor yani şuan internetim yok bu neden olmuştur bilgisi olan var mı? Yani dsl ışığımın sonme nedeni nedir ne yapmam gerekir? Teşekkürler.

Merhaba, modeminizde TurkNet’in bilgileri kayıtlı olduğu için ve sözleşmenizi de fes ettiğiniz için bu durum gayet normal.

Peki sorunu nasıl çözebilirim?

  • Modeminizi sıfırlayıp 0’dan kurulum yapmanız gerecek yani yeni sağlayıcınızın size verdiği bilgileri modeminizin kurulumunu yaparken girmeniz gerecek.

Selam, büyük ihtimal; TurkNet hizmetiniz iptal olmuş. Yeni sağlayıcıya geçebilirsiniz.

valla dsl ışığı sönmeden bir kaç gün önce modeme geçiş yaptığım firmanın kullanıcı adı ve şifresini girdiler yani benim bildiğim modemi ayarladılar… ve sorunsuz kullanıyordum… bana geçişinizi tamamladık problem yok dediler ama dün sabah saat 10 gibi TurkNet den aradılar ve hizmeti neden sonlandırdığımı sordular bende anlattım sonuç olarak anlaştık ve sms geldi hizmetiniz sonlandı diye… akşam işten eve gittim modemi açtım ama dsl ışığım yanmıyor bir gün önce problem yoktu… yani sonuçta modemin ayarı ne olursa olsun dsl ışığının yanması gerekmiyor mu? tamam internete giremesem anlarım ama dsl hiç yanmıyor???

yeni sağlayıcıya geçiş yapmıştım zaten?

Yeni geçiş yaptığınız sağlayıcı ile iletişime geçtiniz mi DSL ışığı konusunda?

bugün iletişime geçeceğim.

Siz kendiniz mi iptal ettiniz türk.net yoksa geçtiğiniz ıss mi.

Eğer siz iptal ettiyseniz dsl nin kesilmesi normal çünkü bir iptal söz konusu. Lütfen geçtiğiniz ıss ile görüşün türk.net lik bir durum kendiniz iptal ettiyseniz yok.

tam olarak şöyle, türkneti aktif olarak kullanırken diğer ıss geçiş için başvuruda bulundum onlar bana geçiş işlemlerini biz halledeceğiz sizin bir şey yapmanıza gerek yok dediler geçiş işlemleri bittikten sonra modemin kullanıcı adı ve şifresini değiştirdiler ayarladılar ve ben bu şekilde kullanmaya başladım ,en son işlemler tamam ama garanti olsun bazen problem olabiliyor siz yine de TurkNet için iptal talebinde bulun dediler, bende iptal talebinde bulundum TurkNet sms i gönderdi hizmet sonlandırıldı diye ve dsl yanmıyor???

İnternet sağlayınızın müsteri hizmetlerini arayın veya arıza kaydı oluşturun gelip bir bakaınlar

Hizmet sonlandırıldığı zaman DSL sönmesi normaldir. Dediğim gibi geçiş yaptığınız ISS ile görüşün, güncel durumu paylaşırsanız yapılacak bir işlem var ise bilgi veririz.

İlgilendiğiniz için teşekkür ederim.

Rica ederim, iyi günler dilerim :hugs: