TürkNet Hakkında Sorular

Merhabalar, Şuan yeni eve taşındım TurkNet 'e abone olmak istiyorum bulunduğum binada Vdsl altyapı mevcut ve maximum 75 mbps hızı destekliyor ve bu 4 mbps kadar farklılık gösterebilirmiş şimdi benim sormak istediğim maximum bu kadar ise minimum ne kadar hız alabilirim ve bu gerçekten de TurkNet in sitesinden belirttiği gibi sadece 4 mbps lik bir hız fark mı olucak? Aramızda 10-15 metre fark bulunan bir apart var 100 mbps fiberi destekliyor acaba oradan bulunduğum daireye fiber bir kablo çektirebilir miyim? Ve ilk kez TurkNet 'e geçiyorum fakat modemim yok bunu TurkNet karşılıyor mu ? Son olarak bulunduğum yer Kars’ın bir ilçesi baya doğuda yani Bulunduğum ilçede TurkNet in şubesi yok 2 yıldır mezunum üniversiteye hazırlanıyorum ve nadirde olsa arada online rekabetçi oyunlar oynuyorum bu yüzden acilen hızlı İnternete ihtiyacım var İnternet kurulumum en geç ne kadar sürer?

Merhaba @DsquaR forumumuza hoş geldiniz :hugs:

Altyapı sorgulaması tahmini olarak sonuç vermektedir, en net cevabı verebilmemiz için port bağlantısı yapıldıktan sonra modem arayüzünde yer alan hat değerlerini incelememiz gerekiyor. Saha dolabı yoğunluk durumuna göre verilebilir hız düşebilir veya yükselebilir.

Proje fiber çekilen bina için hazırlandığından büyük ihtimal çekilmeyecektir ancak bağlı olduğunuz Türk Telekom Müdürlüğü ile iletişime geçerek bilgi alabilirsiniz.

xDSL abonelikte ücretsiz modem verilmemektedir dilerseniz ZyXEL VMG3625-T50B Modem - Özellikler ve Fiyatı — TurkNet adresinden modem satın alabilirsiniz.

Ekibin bölge yoğunluk durumuna göre değişebilir ancak ortalama 3 iş günü sürebilir. Abone olduktan sonra Online İşlemler Merkezi üzerinden temsilci tarafınıza bilgi verecektir.

Dilerseniz Sınırsız ve Taahhütsüz ADSL/VDSL/Fiber Ä°nternet Paketleri - TurkNet adresinden abonelik işlemlerinizi gerçekleştirip 1 ay ücretsiz internet fırsatından yararlanabilirsiniz.

@Baran Hoş buldum çok teşekkürler :grinning_face_with_smiling_eyes:, Hocam üstte en net değeri verebilmemiz için modem arayüzündeki net değerleri görmemiz lazım demiştiniz ya işte mevcutta modemim yok İnternetten 300 mbps destekleyen herhangi bir modem alsam şuan Vdsl ilerde ise fiber alt yapım olursa fiberde de kullanabilir miyim bu aynı modemi ve illa ki TürkNetten mi bu modemi almam lazım yoksa başka yerden ve ya internetten daha uguna bulup alsam olur mu son olarak TurkNet in vereceği hız kapasitesine göre TurkNet ten İnterneti bağlatmak istiyorum, sistem tahminen 75 mbps yi destekliyor ya acaba gerçekten çok büyük bir derecede düşüş olabilirmi 30-40 mbpslere kadar gece gece rahatsız ediyorum kusuruma bakmayın.

Bunun için modemin özelliklerinden fiber gpon kullanımına uyumlu olanı seçmeniz gerekmektedir aksi taktirde kullanamazsınız.

Hayır illa TurkNet’ten almanız gerekmiyor kendi istediğiniz VDSL/VDSL2 destekli herhangi bir modemi satın alıp kullanabilirsiniz.

Bölge kullanıcı yoğunluğuna göre değişebilir maalesef buna kesin yanıt veremem ancak size şunu söyleyebilirim: Her saha dolabının bulunduğu bölgede belirli bir kapasite olur eğer dolaba yakınsanız ve bölgede çok fazla kullanıcı yok ise sorgulamada yüksek hız gösterir, zamanla yeni kullanıcı eklendikçe bölge kapasitesinde azalma olduğu için gösterilen hız değeri otomatik olarak azalır. Bunun tam tersinin yaşandığı da olabiliyor tabi.
Bu durumdan dolayı kesin bir yanıt veremiyorum ama iç hattınızda sağlamsa gösterilen değeri alırsınız diye düşünüyorum.

Estağfurullah ne rahatsızlığı, merak ettiğiniz soru veya sorun olursa ben ve diğer mod arkadaşlarıma istediğiniz zaman mesaj atabilir veya konu oluşturabilirsiniz :hugs:

peki @Baran hocam Vdsl 2 destekleyen Turktelekom modemim var sizin davet kodunuz ile üye oluyorum bana o kadar yardımcı oldunuz benimde size bir faydam olsun 1 ay ücretsiz kullanın :grinning_face_with_smiling_eyes:

1 Beğeni

Yüksek hızları güzel kullanımlar dilerim :grinning:

@CKLasT çok teşekkürler umarım istediğim hızı alırım :grinning::blush::wink:

1 Beğeni

O halde şimdiden hayırlı olsun diyelim :hugs:

1 Beğeni