Turknet Hakkında Düşüncelerim

Bildirim yapılmadıysa belirt bunu. Yardımcı olmaya çalışacaklardır.

1 Beğeni

İndirim almak için açtığım bir forum değildi. TurkNet’i olumlu olumsuz taraflarıyla eleştirmek için açtım. Belki bir şeylere katkı sağlayabilirim diye

2 Beğeni

Umarım bir katkısı olur.

Biliyorum. Sadece bu konu hakkınsa bilgin olsun istedim.

2 Beğeni

Teşekkür ediyorum :upside_down_face::upside_down_face:

2 Beğeni

TurkNet’in yanlışlarını TurkNet’e dile getirdim değişmesi gereken şeyleri belirttim. Ne alakası var dediğinle?

2 Beğeni

Ulusal altyapı sağlayıcısı Türk Telekom un ortak altyapıda belirlediği hız konusunda TurkNet bir şey yapamaz. Aynı şekilde ortak altyapıda ki sorunlara da doğrudan müdahalede bulunması şu süreçte imkansız. 100 mbps üstü tarife ve fiyatlar hayata geçtiğinde hep beraber göreceğiz bu hizmeti verecekler mi vermeyecekler mi? Ortak altyapıda 100 mbps üzeri tarife ve fiyatlar sanırım belirlenmişti. Tek fiyat tek tarife hizmeti veren TurkNet sanırım bunun için farklı bir ücretlendirme (port ücreti nedeniyle) yapmak zorunda. Taahhütsüz hizmetten yanayım fakat cebime uygun hizmeti seçme hakkımın olduğunun da farkındayım.

Tüm yukarıda yazdığınız şeyler için ulusal çapta bir farkındalık gerekiyor ama geçim sıkıntısı internet sıkıntısının önüne geçmiş durumda. Herhangi bir kampanya veya girişimde gelecek cevap şu olacaktır " tüm kuşlar bitti kaldı leylek"

Ama yine de Mazhar Alanson - Benim Hala Umudum Var (Official Audio) #mazharalanson - YouTube

7 Beğeni

GRUP VİTAMİN - ELLERE VAR DA BİZE YOK MU [Official Music Video] - YouTube @ModeratriX

1 Beğeni

Doğru fiyatlara karşı yapılacak bir şey yok elbette bir zam olmalıydı fakat diger hizmet sağlayıcılar ile turknetin arasında bir çok fark oluyor çok sefer anlaşmıştım TurkNet diger servis saglayıcılar kadar yüksek gider tablosuna sahip bir firma değil ama son zamlar erken gelen zam ve üstüne sabit fiyat garanti söylemide ortadan kalkınca insanların güven duygusunu yok etti bu kadar az gider tablosuyla diger firmalarla aynı fiyatı vermek tek fiyat taahütsüzlük özgürlük söylemleri gerçekci durmuyor elbette zam gelecek ama diger firmalarla aynı oranda zam türknetin asıl politkasından şaşıyor aslında bunun 2 yıl önce değişen yönetim kadrosunun değişmesiylede çok ilgisi var

3 Beğeni

Yani şimdi şöyle demişsin de, konun bence baştan aşşağı sıradan, zaten yapılmış ve yapılan eleştiriler. Bunun için konu açmana gerek yoktu. Kaldı ki, olumlu bir tarafını da söylediğini göremedim. 1 aylık yapılan tipik eleştiriler…

TurkNet, TT altyapısında, TT’nin belirlediği kiralama ücretlerinin üzerine kâr ekleyerek hizmet veren bir firma. Bu konuda yapabilecek şeyleri sınırlı. Biz nasıl ki TurkNet’den birşeyler talep ediyoruz, onlarında TT tarafından talepleri olduğundan eminim. Özellikle upload konusunda… Fakat TT bu konuda nuh diyor peygamber demiyor BENCE…

Zam olayında yapacak hiçbirşey yok, ülke şartları belli. Herşeye %100-200 zam geliyorken, TurkNet’in yerinde saymasını beklemek akıl tutulmasıdır. TT tarafında yapılan zam %67, TurkNet’in yaptığı zam %40.

Bu firma taahhütsüz bir firma, sana fiyat garantisi veremez. Ekstra durumlar olmadıkça zam yapmayacaktır ve yapmadıda… TurkNet aynı zamanda kendi altyapısına yatırım yapan bir firma. Diğer büyük sağlayıcılardan sonra bunu yapabilen alternatif bir operatör yok.

Diğer alternatiflerden kat be kat üstün olan TurkNet, diğerlerine göre bence ekstra fiyatı da hakediyor. Kendi çıkışlarını kullanıyor, yurtiçi kendi yönlendirmelerini kullanıyor, gigafiber altyapısını döşüyor, 243905823945 tane sosyal medya taleplerine bakan elemanı var vs. vs…

2 Beğeni

Yorumunun şu kısmı dikkatimi çekti. Belli ki bilgin yok.

bu kadar az gider tablosuyla diger firmalarla aynı fiyatı vermek tek fiyat taahütsüzlük özgürlük söylemleri gerçekci durmuyor

TurkNet diğer alternatiflerden kat be kat üstündür. Kendi gigafiber altyapısı var, kendi yurtdışı çıkışları, kendi yurtiçi yönlendirmeleri var, bu sebeplerden dolayı bırak aynı fiyatı vermeyi, üzerine 20-30 daha koyması gerek fakat koymuyor. Bu farklılıklar TurkNet’i bende değerli kılıyor, diğerleri yattığı yerden sadece kiralama yaparak para kazanıyor. Yani binevi, diğerleri kazıklıyor diyebiliriz.

2 Beğeni

TurkNet’in eski avantajı kalmadı (gigafiber haric) bu elit kesimin çok küçük olduğunu düşünürsek geriye dsl aboneleri kalıyor.
Tüm gelir kaynağı dsl abonelerinden aldığı ücretler.
Fakat TurkNet dsl kısmında diğer firmalarla şuan rekabet edecek durumda değil.
Açıkcası TurkNet’in müşteri şikayetlerini dikkate almadığını düşünüyorum.
Kalan kalır giden gider kafasındalar.

3 Beğeni

Tüm düşüncelerimin yer aldığı ayrı bir konu açayım dedim. Ayrılmadan önce son fikirlerimi beyan etmek istedim. Kimsenin yazmadığı çok özel şeyler kimse yazmamıştır bunları kimse düşünmemiştir diye açmadım zaten forumu. Öyle bir iddiam olmadı. Bu kısmından yorumlamanız saçma.

Taahhütsüz firmayı bu ekonomik şartlarda kimsenin tercih etmeyeceğini belirttim. Sonuç olarak her gün zam gelebilir tekrardan. TurkNet’i taahhütlü firmalara neden tercih etmeleri gerektiğini sordum. Gigafiber kısmını da ayrıca övdüm zaten.

Ancak diğer alternatiflerinden üstün olduğu bir yanını görmüyorum Türk Telekom’un fiber altyapısında. Zaten altyapıda kopma veya hız problemi olmuyor genel arıza olmadıkça. Genel arıza olunca da Türk Telekom’un altyapısını kullanan tüm sağlayıcılar kopuyor zaten TurkNet dahil.

Zam olayında haksız demiyorum enflasyon bu seviyedeyken bence de az bir zam yapıldı ancak taahhütsüz olduğu için tercih edilebilir bir yanı kalmadı bence.

3 Beğeni

Arkadaşını getir kampanyası hâlâ Bir avantaj ve fiber altyapıda modem kiralama ücretinin olmaması. Bakır altyapıda hattın alabileceği maksimum hızı vermesi gibi ayrıcalıkları hala var

2 Beğeni

Hocam diğer alternatiflerden nasıl bir üstünlük görmüyorsunuz şaşırıyorum.

En basitinden tracert testinden bahsedeyim.

TT hattımla valve’ye 44ms alıyorum, TurkNet ile 36 alıyorum.

TurkNet genellikle kendi çıkışlarını ve yönlendirmelerini kullanıyor. Bu bile başlı başına bir üstünlük. Bu yatırımları yapmak her sağlayıcının hakkı değil.

Şahsen 2 aydır kullanıyorum, TT’nin yüzüne bile bakmıyorum artık. Ne bir hız düşmesi, ne bir ping artışı veya başka birşey.

Yurt içi TR sunucularında 8ms ile oynuyorum, daha ötesi yok.

2 Beğeni

Fiber kullanıyorum ben. Ayrıca Vodafone’da da davet et kazan var. Modem kiralama ücretini eklesen de ilk 6 ay 90₺ sonraki 18 ay 162₺’ye sözleşmeli abonelik sunuluyor. Fiber olduğu için de hiçbir operatörde sorun yaşamayacağım zaten.

3 Beğeni

Oyun oynayan bir insan olmadım kendim için dedim ben. Başkaları için hala avantajları olabilir benim için kalmadı

1 Beğeni

Hayırlı olsun sizin için umarım sorunsuz günlerde kullanırsınız :hugs:

2 Beğeni

Teşekkür ediyorum :innocent::innocent:

1 Beğeni

Modem kirası masrafı bizden çıkıyor ama. Bunu daha önceden yazmıştım. Modem kirası ücretini telekom Türknetten aldığı gibi, Türknetten müşteriden alıyor olsaydı belkide haziranda gelecek olan zammın erkene çekilmesine gerek kalmayacaktı veya 2023 fiyat garantisi verilip hemen ardından kaldırılmayacaktı.

3 Beğeni

Dediğim gibi oyunlarla pek işim yok online oyun oynamıyorum hikaye tabanlı oynuyorum oynarsam.

1 Beğeni