Turknet Hakkında Düşüncelerim

Burada açılan forumlarda da görebileceğiniz üzere son zamanlarda kullanıcının güvenini sarsacak bir sürü adım atıldı. Taahhütsüz hizmet alırken gerçekten özgür oluyoruz ayrılma konusunda ancak bir söze gerçekten ihtiyacımız var ve verdiğiniz Haziran 2023’e kadar sabit fiyat garantisi sözünüzden bile dönüyorsunuz. Ayrıca upload konusunda rakamları yerleşik operatör de belirlese TurkNet’in bu rakamları iyileştirmek için yerleşik operatör ile herhangi bir çalışma yapmak için herhangi bir girişimi de bulunmuyor.

Fiber altyapıda verilen modemler korkunç derecede kötü performans sağlıyorlar. Kullanıcıların kullanımı için Gigafiber’de verilen modemler keşke yerleşik altyapıdaki fiber kullanıcılarında sunulsa. Ayrıca Superonline gibi firmalar Wi-Fi 6 modemler sunmaya başlamışken TurkNet’in hala 2012 yılından kalma Wi-Fi 5 teknolojisini dağıttığını görmek üzücü. Gigafiber kısmında harika işler başarıyorsunuz ancak yerleşik altyapıdaki kullanıcıları zamdan sonra taahhütlü aboneliklere kaptıracaksınız.

Yine Gigafiber kısmında keşke sadece İstanbul’a yatırım yapılmasa. TurkNet’in Gigafiber kısmındaki yatırımlarının %90’ının İstanbul’da olduğunu ve plansız ilerlediğini düşünüyorum. Web sitenizde Gigafiber çalışma planlarını nereye ne zaman gelinmesinin planlandığı ile ilgili bilgi paylaşılabilir. Şeffaflık anlayışıyla yola çıktığınızı ve bunun da yapılabileceğini biliyorum.

Zam konusunda memnun değilim. Ülkenin ekonomik durumu ve enflasyon göz önüne alındığında taahhütlü abonelikler daha mantıklı gelecektir son kullanıcıya. TurkNet fiyat konusunda bir fark yaratmıyor. Zaten fiber altyapıda olduğum için başka bir operatöre taahhüt de yapsam fiberde düşük hız ve kopma gibi sorunlar yaşamayacağım için benim için daha mantıklı bir seçenek oluyor. Web sitesinden Haziran 2023’e kadar sabit fiyat ibaresinin kaldırılması da kullanıcının gözünü korkutuyor. Aynı hizmeti 2 yıl boyunca sabit fiyata alacağım sözü beni diğer operatörlere yönlendiriyor. TurkNet neden onları tercih etmem konusunda bana herhangi bir fark sunmuyor ya da güven vermiyor? Hazirandan sonra da yerleşik operatörün altyapısında sunulacak olan 100 Mbps’nin üzerindeki paketler için yine tek fiyat altyapının desteklediği en yüksek hız politikasını devam ettireceği sözünü de alamıyoruz.

TurkNet’te bir şeylerin değişebileceğine inandığım için bu yazıyı paylaşıyorum. Çok uzun bir yazı oldu, değerli vaktinizi ayırıp okuduysanız ne mutlu bana.

Teşekkür ederim.

11 Beğeni

Güzel bir yazı oldu bana göre. Umarım dikkate alınır :confused:

2 Beğeni

Güzel bir konu bir şey demezler bazı kendini bilmezler boş yorum yapabilirler

1 Beğeni

Eleştiri yapmak tabikide yasak değil saygı sınırları aşılmadığı sürece herhangi bir sorun yok isteyen herkes eleştiride bulunabilir.

6 Beğeni

Geçen bir arkadaş bir şey yazdım malum arkadaş diye cevap verdi bana bu hakaret değil midir sayın modun @Baran

1 Beğeni

Bu konuların çoğunda sana katılıyorum. Fiyat konusundan kimse memnun değil ama yerleşik operatörün yaptığı zamlardan dolayı yansıtmak zorunda kalıyor. Ben aldığı fiyatın hakkını verdiğini düşünüyorum. Fakat yerleşik operatöre bazı konularda çok bağımlı kalıyor. Mesela altyapı bu hızı desteklemiyor diye hemen hız düşürün diyebiliyorlar. Altyapı kötü/eski diye herhangi bir şey yaptırım yapılabilir mi acaba? Tabi TurkNet hemen düşürmüyor :joy: yerleşik operatörün o hızı alman imkansız demesine rağmen ben hızımı alabiliyorum. Ayrıca fiber konusunda olur mu bilmiyorum ama bazı durumlarda hız kısıtı olabiliyor (en azından ben eski ISS’te bu sorunu yaşamıştım) Nasıl oldu bilmiyorum ama Adsl altyapıdayken TurkNet 'e geçtiğimde bir tık daha iyi hız alabilmiştim(8 mbpslerde iken 10.5 ları görmüştüm 16 mbpslik pakette) Şimdi ise 50 ancak alır dedikleri altyapıda 70-75’leri görüyorum herhangi bir kopma olmadan. Kimseyi kötülemek veya saygısızlığımı bozmak istemiyorum fakat düşüncelerim bunlar.

3 Beğeni

Haziran’da başlaması duyrulan zam 3 Mayıs faturama yansıdı benim de. 30 Mayıs’ta başlayacak olanlar ne kadar şanslı diyelim. Ben hoşnut kalmadım bu durumdan ve genel olarak tüm eleştirilerimi bir konuda yazmak istedim. Eklemek isteyen olur elbet diye düşünüyorum. Herkes fikrini paylaşırsa belki bir şeyleri değiştirebiliriz. :slightly_smiling_face:

3 Beğeni

Haziran’daki zamdan kim memnun kalacak ki bir düşün bakayım bu eylül’e kadar sıçrar

2 Beğeni

Kullanıcılara mail yoluyla bildirildi diye biliyorum bana 8 haziran son ödeme tarihli faturamda geçerli olacağını belirttiler. 3 gün önce faturam kesildi ve şu an zamlı paketteyim. Sana önceden bildirim yapılmadıysa faturan hakkında destek açabilirsin bazı kullanıcılara indirim yapılmış 1 seferliğine.

1 Beğeni

Kayıt açtım. Bana yapılmadı.

1 Beğeni

Bildirim yapılmadıysa belirt bunu. Yardımcı olmaya çalışacaklardır.

1 Beğeni

İndirim almak için açtığım bir forum değildi. TurkNet’i olumlu olumsuz taraflarıyla eleştirmek için açtım. Belki bir şeylere katkı sağlayabilirim diye

2 Beğeni

Umarım bir katkısı olur.

Biliyorum. Sadece bu konu hakkınsa bilgin olsun istedim.

2 Beğeni

Teşekkür ediyorum :upside_down_face::upside_down_face:

2 Beğeni

TurkNet’in yanlışlarını TurkNet’e dile getirdim değişmesi gereken şeyleri belirttim. Ne alakası var dediğinle?

2 Beğeni

Ulusal altyapı sağlayıcısı Türk Telekom un ortak altyapıda belirlediği hız konusunda TurkNet bir şey yapamaz. Aynı şekilde ortak altyapıda ki sorunlara da doğrudan müdahalede bulunması şu süreçte imkansız. 100 mbps üstü tarife ve fiyatlar hayata geçtiğinde hep beraber göreceğiz bu hizmeti verecekler mi vermeyecekler mi? Ortak altyapıda 100 mbps üzeri tarife ve fiyatlar sanırım belirlenmişti. Tek fiyat tek tarife hizmeti veren TurkNet sanırım bunun için farklı bir ücretlendirme (port ücreti nedeniyle) yapmak zorunda. Taahhütsüz hizmetten yanayım fakat cebime uygun hizmeti seçme hakkımın olduğunun da farkındayım.

Tüm yukarıda yazdığınız şeyler için ulusal çapta bir farkındalık gerekiyor ama geçim sıkıntısı internet sıkıntısının önüne geçmiş durumda. Herhangi bir kampanya veya girişimde gelecek cevap şu olacaktır " tüm kuşlar bitti kaldı leylek"

Ama yine de Mazhar Alanson - Benim Hala Umudum Var (Official Audio) #mazharalanson - YouTube

7 Beğeni

GRUP VİTAMİN - ELLERE VAR DA BİZE YOK MU [Official Music Video] - YouTube @ModeratriX

1 Beğeni

Doğru fiyatlara karşı yapılacak bir şey yok elbette bir zam olmalıydı fakat diger hizmet sağlayıcılar ile turknetin arasında bir çok fark oluyor çok sefer anlaşmıştım TurkNet diger servis saglayıcılar kadar yüksek gider tablosuna sahip bir firma değil ama son zamlar erken gelen zam ve üstüne sabit fiyat garanti söylemide ortadan kalkınca insanların güven duygusunu yok etti bu kadar az gider tablosuyla diger firmalarla aynı fiyatı vermek tek fiyat taahütsüzlük özgürlük söylemleri gerçekci durmuyor elbette zam gelecek ama diger firmalarla aynı oranda zam türknetin asıl politkasından şaşıyor aslında bunun 2 yıl önce değişen yönetim kadrosunun değişmesiylede çok ilgisi var

3 Beğeni

Yani şimdi şöyle demişsin de, konun bence baştan aşşağı sıradan, zaten yapılmış ve yapılan eleştiriler. Bunun için konu açmana gerek yoktu. Kaldı ki, olumlu bir tarafını da söylediğini göremedim. 1 aylık yapılan tipik eleştiriler…

TurkNet, TT altyapısında, TT’nin belirlediği kiralama ücretlerinin üzerine kâr ekleyerek hizmet veren bir firma. Bu konuda yapabilecek şeyleri sınırlı. Biz nasıl ki TurkNet’den birşeyler talep ediyoruz, onlarında TT tarafından talepleri olduğundan eminim. Özellikle upload konusunda… Fakat TT bu konuda nuh diyor peygamber demiyor BENCE…

Zam olayında yapacak hiçbirşey yok, ülke şartları belli. Herşeye %100-200 zam geliyorken, TurkNet’in yerinde saymasını beklemek akıl tutulmasıdır. TT tarafında yapılan zam %67, TurkNet’in yaptığı zam %40.

Bu firma taahhütsüz bir firma, sana fiyat garantisi veremez. Ekstra durumlar olmadıkça zam yapmayacaktır ve yapmadıda… TurkNet aynı zamanda kendi altyapısına yatırım yapan bir firma. Diğer büyük sağlayıcılardan sonra bunu yapabilen alternatif bir operatör yok.

Diğer alternatiflerden kat be kat üstün olan TurkNet, diğerlerine göre bence ekstra fiyatı da hakediyor. Kendi çıkışlarını kullanıyor, yurtiçi kendi yönlendirmelerini kullanıyor, gigafiber altyapısını döşüyor, 243905823945 tane sosyal medya taleplerine bakan elemanı var vs. vs…

2 Beğeni

Yorumunun şu kısmı dikkatimi çekti. Belli ki bilgin yok.

bu kadar az gider tablosuyla diger firmalarla aynı fiyatı vermek tek fiyat taahütsüzlük özgürlük söylemleri gerçekci durmuyor

TurkNet diğer alternatiflerden kat be kat üstündür. Kendi gigafiber altyapısı var, kendi yurtdışı çıkışları, kendi yurtiçi yönlendirmeleri var, bu sebeplerden dolayı bırak aynı fiyatı vermeyi, üzerine 20-30 daha koyması gerek fakat koymuyor. Bu farklılıklar TurkNet’i bende değerli kılıyor, diğerleri yattığı yerden sadece kiralama yaparak para kazanıyor. Yani binevi, diğerleri kazıklıyor diyebiliriz.

2 Beğeni