Türknet Gigafiber Tp-Link Deco M4 bağlantı sorunu

Herkese iyi forumlar. Umarım doğru yere, uygun şekilde anlatıyorumdur derdimi. Öncelikle yaklaşık olarak 2 3 hafta kadar önce gigafiber müşterisi oldum. İlk kurulum ardına montaj ekibiyle birlikte yaptığım testlerde wifi 6 bağlantısı olan cihazımla modem yanında 800mbps ve modeme en uzak köşede 200-300mbps arası hızlar elde ettim ve benim için bu şekilde hiçbir problem yoktu. O günün akşamına tvden(modemin 2 yan odasında) bir şeyler izlerken görüntünün çamurlaşmasının ardından aynı cihazla tekrar hız testi yaptım ve sabahına 400-500mbps hız alırken 0.30 0.50 0.70-80-90 derken test sonu 3 mbps gibi bir hız elde ettim ve uzun süre böyle gitti ve bir yerde düzeldi gibi oldu (görüntü iyileşti) fakat gene maksimum 10-20mbps gibi hızlar elde ettim. Bu benim ilk sorunum.
İkinci sorunum ise, sinyalleri güçlendirmek için Tp-Link Deco M4 aldım. Eve gelip kurulumunu yapmaya çalıştım fakat deco kurulumunu tam tamamlayacakken bir anda kırmızı ışığa düşüyor ve öyle kalıyor. Kurulum bu şekilde tamamlanıyor, internet gelmiyor, wifi sembolü üzerinden ünlem işareti çıkıyor, internet olmadan bağlı yazıyor. Decoları darklı bir evde farklı bir sağlayıcı da denediğimde herhangi bir problem sıkıntı olmadan çalıştığını gördüm 5 dakika bile sürmeden kurulumu gerçekleşiyor. Tam olarak kendi evimde kendi modem veya gponum da ne gibi bir sorun olabilir decolarla uyuşmayan bilgi verebilecek olan herkese teşekkür ederim.

Merhabalar, müşteri numaranızı forum profilinize ekleyebilir misiniz?

Ekledim görebiliyor musunuz?

Hız testlerinizin ekran görüntülerini 87715711 numaralı kaydınız üzerinden iletebilir misiniz? Kontrol sağlanacaktır.

Benim konuyu açmamdaki asıl sebep hız düşüklüğü değil bunun için daha öncesinde destek ekibiyle görüştüm ve wifi sinyallerinin dalgalandığından, kararlı olmadığından, duvarların sinyali kestiklerinden vsvs bahsedildi. Ben bunun üzerine Tp-Link Deco M4 Wifi Mesh cihazı aldık ve kurulumunu yaparken sorunla karşılaşıyorum. Cihazı farklı bir evde farklı bir altyapıda denediğimde sorunsuz çalıştırdım fakat kendi gigafiber internetimle cihazı bağlayıp çalıştıramadım. ZTE ZXHN F601 model modem ve ZTE ZXHN H3601P model gpon ile internetim kuruldu. Bu cihazlarla her hangi bir uyumsuzluğu mu var deco’nun veya modem arayüzünde bir ayarlama mı yapmam gerekli ürünü kurabilmek için. Dediğim gibi farklı bir internet servis sağlayıcısında denediğimde 5 dakika sürmedi ürünün kurulumu ve otomatik olarak bağlanıyor decolar sorunsuz çalışıyor. Sorun kendi gigafiber modemim ya da altyapımda. İnternette fazla bilgi yok bu konu hakkında sizin önerebileceğiniz veya forumda bu konuyla ilgili bilgisi olan herkesten destek bekliyorum.

Merhaba, ZTE’de şuan internet var mı ? Gponda hala kırmızı yanıyorsa fiber kablo kırılmış olabilir. Decoyu bağlarken k.a ve şifresi doğru girdiğinizden emin olun, VLAD numarası farklıysa ZTE’nin arayüzünde yazmaktadır aynısı yazmanız gerekiyor.

1 Beğeni