Turknet Gigafiber TP-LINK Deco kurulumu

Herkese merhabalar

TurkNet Gigafiber kullanıcısıyım. Zyxel modeme 2.4 GHZ ile bağlandığımda yaklaşık 100 mbps, 5GHZ ile bağlandığımda 560mbps mbit alıyorum. Evin her köşesinde 5 ghz ile bağlanmak istediğim için 2’li TP LİNK E4 AC1200 Deco aldım. Modemden ethernet kablosunu ana decoya bağlayıp kurulumu yaptım. Fakat aldığım hız normal modemin 2.4 ghz ile aldığım hızın aynısı. Deco ayarlarından yalnızca 5 GHZ seçsem bilen maksimum 100 mbps alabiliyorum. Acaba atladığım bir nokta mı var?

Bir de modemi devre dışı bırakıp GPON’dan çıkan etherneti direkt Deco’ya bağlayıp denemek istedim fakat bu seferde kurulumu beceremedim. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Yoksa Decoları satmak zorunda kalacağım. :frowning:

Merhaba, @kivancucan Direk olacak decodan kurulum yapmanıza yardımcı olacağım. :slight_smile:

Decoyu gpona bağlayın. Telefonunuzu decoya bağlanınız. Tether uygulamasını telefonunuza yükleyin daha kolay kurulum yaparsınız, kurulum aşamasında pppoe seçiniz. TurkNet Online İşlem Merkezi üzerinde bulunun cihaz içi k.a ve şifresini cihaz içine giriniz. Cihazın ayalarında VLAD ID : 35 olarak ayarlayınız

2 Beğeni

Çok teşekkür ederim yardımınız için. Fakat Tether uygulamasında bendeki deco modelini bulamadığım için oradan yapamadım. Dediğiniz işlem adımlarını Deco uygulamasında yaparak Zyxel modemi devre dışı bırakıp ana decoyu modem olarak ayarlayabildim. Fakat aldığım hız hala 90-100 mbps. Hala Zyxel modem ile aldığım 500-600 lü hızlara çıkamıyorum. Başka atladığımız bir husus mu var acaba?

Atladığın birşey var.


Portları 100

Aynı versiyon M4 MODELİ gigabit portlara sahip.
Alacağın Deco modelini

Siteden gösterdiğim yerde gigabit yazması gerekiyor.
Şuan elinde bulunan cihazla wifi yoluyla bağlarsan 5g 867 olduğu için biraz daha yüksek hızları alırsın eğer geri iade edeceksen. Araştırarak almaya çalış gördüğünü nasıl birşey olduğunu sorabilirsinde.

Ethernet porttan 100 mbps alacağımı bilmiyordum. Teşekkür ederim bilgi için. Şimdi anladım neden o süratlere çıkamadığımı. O zaman yarın kablosuz olarak modeme bağlanmayı deneyeyim. Sıkıntı yaşarsam yazarım yine. Çok teşekkür ederim tekrardan. :slight_smile:

Bilginiz olsun herhangi 1 sorununuz yok. Nedeni ise o deco modelinde 1gbps portu mevcut değil. Zyxeli kullansanız daha iyi onda 1gbps portu var.

M4 modelini almam gerekiyormuş. Üstelik M4-E4 aynı fiyattaydı. Ben yanlış almışım.