TürkNet GigaFiber taleplerimize uymadı müşterilerini kaybetti

Başlıkta söylediğim gibi bir müşteri değil 6 müşteri daha kaybetmiş oldu. Binada TurkNet abonesi bendim ve bina sakinleri olarak GigaFiber talebinde bulunduk. Bu durumu daha sonra TurkNet’den yetkili biriyle görüşme sağladıktan sonra mahallemizde GigaFiber talebi olmadığı için binamıza GigaFiber’in hiç getirilmeyeceğini fark ettim. Sonra fiber bekleyen bina sakinlerinden tek tek imza alarak Türk Telekom’a dilekçeyi verdim. Sağ olsun Türk Telekom bize kulak verdi binamıza Türk Telekom fiber kutusunu yerleştirdi. Binada dükkanla beraber 6 kişi Türk Telekom Fiber’e geçiş sağlayacağız, kazanan Türk Telekom oldu. Türk Telekom altyapısında 100Mbps’den fazla internet sağlanmadığını öğrenmiş oldum. Bende en kısa zamanda fiber aktif olunca en yüksek hız sağlamak için maalesef TurkNet’den ayrılmak durumunda kalacağım. Keşke GigaFiber her yere ulaşsa simetri interneti kullansak. Zaten Türk Telekom altyapısında IPv6’da kesti TurkNet’de durmanın bir anlamı kalmıyor. TurkNet, Türk Telekom ile hız konusunda anlaşma sağlayabilirse hızları yükseltse TurkNet’de kalmaya devam edebilsek. @TurkNet

2 Beğeni

Merhaba, geri bildiriminiz için teşekkür ederiz. GigaFiber altyapımızı genişletmek için çalışmalarımız devam ediyor ve mümkün olan en fazla haneye ulaşmayı planlıyoruz. Bu süreç ile ilgili birçok prosedür mevcut.
Sizi kaybetmeyi hiç istemeyiz, ilettiğiniz konular ve süreçler hakkında kısa süre içerisinde iletişime geçip detaylı bilgi paylaşacağız.

Selam @SunSet Hocam, bende sizin gibi 1 yıldır bekliyorum, Netspeed internet servis sağlayıcı deydim bugün TurkNet 'e geçiş sağladım. Mayıs ayına kadar TurkNet Gigafiber Bağcılar Kirazlı mahallesine gelmez ise bende tanıdığım tüm komşularımı sizin gibi Türktelekom Fibere geçiş için imza toplayıp vereceğiz.

1 Beğeni

Beklemenize hiç gerek yok. Ümit GÖR ile görüşme sağlamıştım. Mahallenizde fiber talebi yok demişti, yani kısaca yakın zamanda gelmeyeceğini söylemişti. Bende buna istinaden Türk Telekom fiber başvurusu sağlamıştım. Mahallenizde hangi fiber varsa, KabloNet, Turkcell ve Türk Telekom ona başvuru sağlamanız daha doğru olacaktır. Bu devirde mahalleye fiber beklemek çok komik durum olur.

1 Beğeni

Merhaba,
Mahallede binalara kadar fiber, binadan dairelere bakır alt yapı var. Daha önce Türk Telekom ile görüştüğümde daireye kadar fiber için yapılabilecek bir şey, dilekçe yolu var mı diye sorduğumda. Hiç bir şeyin işe yaramayacağını, onların planlarına göre internet getirileceğini öğrendim. Nasıl oldu da daireye kadar fiber talebinizi gerçekleştirebildiniz? Yeni bir yerleşim yeri miydi?

Müdürlüge gidince onları dinleme. Sen ver dilekçeyi bir süre bekle 2-3 ay. Cevap gelmezse dilekçe belge numarasını LinkedIn üzerinden Ümit ÖNAL’a yaz şansına mesajını görürse ekipleri tarafından aranıp en kısa sürede fiber kutusunu binaya getirler. Bazen cevap vermesede bekle. Kutu bağlansada aktif olması bölgeye göre süre var genelde 22 güne aktif ediliyor.

Yanlış bilgilendirme yaptınız. 100Mbps’den fazla internet sağlanmadığını dönüşü aldım. Yanlış bilgilendiren müşteri yetkilisini şikayet ettim. Fiber dönüşüme başvurdum. Bende en kısa zamanda maalesef istemeden de olsa 100Mbps’den fazla hız sağlayan internet servis sağlayıcı arayışına girdim. Fiber altyapıda 100Mbps hız vermeniz kadar komik durum yok. Devir fiber devri. VDSL hızı almamız komik durum. GigaFiber talebinden umut olmadığı için Türk Telekom Fiber başvurusu yaptık 1 ayda dairemize fiber getirdiler. TurkNet, Türk Telekom ile hız konusunda anlaşma sağlayabilseydi uzun yıllar kalmaya devam ederdim. Sizin kalitenizde internet olmazsa da mecbur bırakıyorsunuz. GigaFiber’i kim istemez? Başvurduk da getirdiniz mi? Sizin GigaFiber altyapıyı bekleyip 100Mbps’de hız kullanmaya mahkum mü olalım? Bir ümit olur müşteri kaybetmez dedim nafile aynı cevap aldım.

Size fiber gelmiş ne mutlu, biz hâlâ 40 mbps internet ile cebelleşelim. Yakın yüzyıl içinde de bu lokasyona altyapı güncellemesi yapılacağını sanmıyorum. 40 mbps internet e 500 TL ödemek sıkıntı psikolojik açıdan. Ortak altyapıda ulusal altyapı sağlayıcı altyapısını tüm internet servis sağlayıcı lere sınırsız açsa da herkes faydalanabilse. Ama maalesef 5g lerden söz edilen bu dönemde ortak altyapı hep yerinde sayıyor. :man_shrugging:

Fiber geldi ama TurkNet ile en fazla 100Mbps alacağımı söyledi. Günümüzde oyunlar 180GB aşağı değil. Altyapım bu yüksek hızları destekleyip VDSL hızında 100Mbps kullanmak istemiyorum. TurkNet müşterilerini böylelikle kaybetti. TurkNet’e Fiber dönüşümü yaptırdım. Daha sonra farklı Internet servis sağlayıcıya geçeceğim. FTTH altyapılarda fiyat 200-300TL fazla verip 1000Mbps hizmeti sağlasak kendi GigaFiber altyapısında sabit fiyat olsa böyle olmaz yani TurkNet çözüm bulmalı. Kendi altyapısı geldinde hem uygun hem de simetri hız alırdık. Kimsede yardımcı olmuyor. IPv6 da Türk Telekom altyapısında vermiyor. Kimse sesimizi duymuyor o kadar konu açılıyor hazır ve kendilerinde bilmediği cevaplarla yanlış şeyler söyleniyor.