Türknet Gigafiber Sabit Telefon Bağlantısı

Merhabalar,

TurkNet Gigafiber abonesiyim. Aynı zamanda sabit hat da kullanıyorum. Gigafiber aktif olduktan sonra internetim ve telefonumda herhangi bir problem yoktu. Fakat daha sonra TurkNet yetkilisi tarafından arandım ve fiber modemimin “telefon destekli” olmadığı bu sebeple de değişmesi gerektiği bilgisini öğrendim. Çok geçmeden modemimi değiştirdiler ve modem ile telefon arasındaki bağlantıyı sağladılar. Fakat bundan sonra da hiçbir şekilde telefon hizmeti alamadım.

Yaptığım incelemede sabit telefondan çıkan kablonun modemin üzerindeki “Phone1” portuna takıldığını gördüm. Başka da modem ile telefonu bağlayan hiçbir kablo yok. Bu doğru bir bağlanma şekli mi? Açıkçası bağlantının yanlış veya eksik yapıldığını düşünüyorum. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.

Telefondaki kabloyu ona takmalarının 1 alemi yok fiber kabinleri telefon hattı altyapısını ayarlamadıysalar… Körü körüne takmak hiç 1 işe yaramaz. Sana tavsiyem o kabloyu oradan çıkartıp evdeki duvarınızdaki rj11 yerine telefon hattı girişine takmak. Kısacası o modemdeki phone1 girişi gigafiber kutusunda dağıtıcısı yoksa süslük olarak oraya takılmış demektir…

Modemin içindeki voip yazılımı ile internet üzerinden alması gerekmiyor mu? Telefon için fiberde olsa başka bir şeyde olsa extra bir kablo bağlantısına gerek olduğunu düşünmüyorum. Fakat telefon hattının aktif olması için modem arayüzünden ya da operatörün modeme müdahalesi ile SIP ayarı gerekecektir… daha öncesinde internet üzerinden voip sistemi ile sabit telefon kullanmıştım. Özel bir apart vardı o aparata numara kullanıcı adı sifresi girdiğimde çihazı sadece internete bağlamak yetiyordu. Hatta aynı bilgileri telefondan voip programlarına bile girildiginde kullanılabiliyordu.

Bence bir arıza kaydı açarsanız başka bir şey yapmadan hizmete açılabilir diye düşünüyorum.

2 Beğeni

Çevir sesi yok şeklinde kayıt açarsanız yardımcı olacaklardır.

1 Beğeni

Merhabalar, konuyla alakalı destek kaydı oluşturmanız yeterli olacaktır. Devamında gereken inceleme ve işlem sağlanır :innocent:

1 Beğeni