Türknet Gigafiber Modem WiFi sürekli kopuyor

Türknetin verdiği modem mevcut. Firmware sürümü en son sürüme güncelledim. Ona rağmen hala yarım yamalak çalışıyor. Bi var bi yok şeklinde kafasına göre takılıyor modem. Önerdiğiniz bir konfigürasyon var mıdır? Modemi sıfırlamayı, diğer ayarları kurcalamayı denedim ama işe yaramadı.


Sadece wifi değil bağlantıda da sorun olabilir gibi. Modemden tanımlama yapınca emin olamadım şimdi. Bağlanan kablolarda sorun yok gibi gözüküyor lakin fiber kablo hakkında fazla bilgim yok.

Hocam 5ghz ve 2.4ghz ağlarını birbirinden ayırın ve 5ghz kanalını 36’ya sabitleyip dener misiniz

Ayırın derken ne demek istediğinizi anlamadım. Zaten ayrılar. Kanalda 36 da zaten.


Modem 1 metre önümde duruyor. Yok mu çözümü olan?

Bu sonuçlar 5 ghz wifi mi?

Hayır ama 2.4ghz de de böyle olması çok absürt. Modemin dibindeyim yani. Öyle çok fazla bağlanan makine falanda yok. 2 makine bağlı o kadar.

2.4 ghz ve 5 ghz bağlantı arasında dağlar kadar fark oluyor. Bunu etkileyen sadece sizin modeminize bağlı cihazlar değil, komşularınızın ve özellikle bluetooth bağlantısı 2.4 ghz bağlantının kalitesini aşırı derecede etkiliyor.
Bilgisayarınız 5 ghz desteklemiyorsa kabloyla kullanmanızı tavsiye ederim.

1 Beğeni

Yok ben 2.4 ghz için çözüm arıyorum. Yıllarca 2.4 ghzyi daha dandik modemlerde kullandım sorun yaşamadan. Şimdi yeni TurkNet Gigafiber modemi başıma bela oldu. Kablo çözüm değil mecburiyet olur anca.

2.4 ghz bağlantı için ping konusunda yapılacak pek birşey yok ama bağlantı kaletesini iyileştirmek için, modemin wifi kanalını daha boş olan bi kanala geçirebilirsiniz, çok noktaya yayın iletimi kapatın, bant genişliğini 40 mhz seçin. Bunları yapınca biraz fark olabilir.

Ping değil direkt google vs. sayfa yüklenmiyor. Bu internet oyun oynamak için falan kullanılımıyor.

Bu dediklerimin genel internet kullanımı içinde faydası olur.