Merhabalar, dün binamıza gigafiber kutusu ve kablosu çekildi ancak çekilen kablo kutuya bağlanmamış. Bundan sonraki işlemlerin tamamlanması aşağı yukarı ne kadar sürüyor acaba? Ek olarak kablo’nun kutuya bağlanması için saha ekipleri mi yönlendiriyor TurkNet?
Hemen ertesi günde olabiliyor, 1 hafta sonrada, ekiplerin yoğunluğuna göre değişebiliyor süreç
Selamlar @Ciyradyl, foruma hoş geldiniz 🫲🏻 Değerli üyemiz @safak970 ‘ın dediği gibi bu süreçler farklılık gösterebildiğinden ortalama bir süre vermek yanıltıcı olabilir. GigaFiber Altyapı Sorgulama - Fiber Altyapı - TurkNet bağlantısı üzerinden görüntüleme sağladığınızda başvuru yapabilirsiniz. En kısa sürede uçuşa geçmeniz dileğiyle
Normalde kablo çekilir ve kutulama ekibi gelip kutulamayı yapar bağlantılarla beraber ama burda sanırım direkt kablolama ekibi kutularıda montelemeye başlamış daha sonra bağlantı ekibi gelip kutunun kablo bağlantısını yapacaktır.
Ancak bu kutunun bağlantısı yapıldıktan sonra direkt kullanıma hazır olmuyor malesef, pasif dağıtım kutuları takılmasıda gerekiyor bu kutular sokakta duvarda olan büyük kutulardır.
Kutu hala ilk takıldığı gündeki haliyle duruyor, @alperenatici’nin bahsettiği site üzerinden adres bilgisi girince 6-8 hafta arasında bir süre sonra aktif olacağı bilgisi girilmiş. Bakalım artık hayırlısı. Zaman geçtikçe konuyu güncellerim diğer insanlara bilgi olması açısından.
bende sorgulama yaptığımda 6-8 hafta diyor işin kötü yanı ben zaten 4 aydır bekliyorum bu gidişle 8 ay beklicez herhalde gözlerim yolda proje ekibi gelmez oldu .
Ben cadde üzerinde oturuyorum karşımdaki binalarda gigafiber aktif kullanılıyor, bundan dolayı biraz daha çabuk geleceğine dair ümitliyim ama hayırlısı.
Tekrardan merhabalar, son mesajımın üzerinden 10 gün geçmiş. Hala daha bir gelişme yok. Bilgilendirme olarak ara ara gelip yazmaya devam edeceğim. Hala aynı takıldığı gün ki gibi duruyor kutu.