TurkNet gigafiber Keçiören bölgesi

Twitter üzerinden TurkNet destek kanalından gigafiber internetin keçiören yayla mahallesi bölgesine geleceğini öğrendim fakat aklımda bir kaç soru var. mahalleme kadar gelip sokağıma ve daireme gelmeme olasılığı var mı? ne zaman geleceğine dair bir tarih bilginiz var mı?

Tarih bilgisi verilmez kesinlikle. Rekabet yüzünden.
Ancak ileride şöyle bir durum olacak bunu da buraya yazıyorum sonradan ben dedim olmasın =)
İllere girdikten sonra ilçelere girdikten sonra mesela örnek ankara.
Ankaranın her noktasına zaman aralığı vermeleri için ankaranın her ilçesinden çalışma izni almaları lazım. Bu diğer il ve ilçeler içinde geçerli. Sürecin uzamaması için şimdilik açıklamıyorlar.
Eğer şimdiden açıklasalar şu gibi sebepler olur;
Hazırda başka iss lerden hizmet almak isteyen almaz bekler.
Diğer iss firmalarından hizmet alıyor olanlar taahüdüne bakmadan geçiş yapmak ister.
Özellikle yerleşik operatör bu gibi durumları gördüğünde yardımcı olmayı bırakır ve izin alınmamış belediyelerden izin almak uzun süreç alır.
Şimdi şöyle söylemek gerekirse bu konuda aynı sorular aynı şekilde açılmış yazılar çok var ama yinede cevap veriyoruz genel olarak.
Sizin sorduğunuz sorular ile ilgili forumda birçok konu mevcut. Bence biraz forumda konuları bakmak için arama kısmına gigafiber yazarsanız sizin sorduğunuz soruların örneklerini çok görürsünüz =)
Sokağa gelindiyse emin olun o sokak bitmeden başka sokağa geçmiyorlar.
Yada her sokağa gelmeyip öncelikle abonesi olan sokaklara gelirler ve o mevcut aboneye öncelik verirler.
Birçok alternatif yapı şekli var saymaya kalksam okumaktan sıkılırsınız =)

yayla mahallesi için 2021 yılında çalışmalar tamamlanacak diyorlar ama henüz ilk kazma vurulmadı bile :smiley: hangi sokak bu arada ? bende yayladayım.

aynen daha hiç bir çalışma yok. gerçi Gigafiber altyapısının türk telekom’a ait olduğunu söylediler. türk telekom daha iyi biliyordur büyük ihtimalle. 1487. cadde de oturuyorum buraya 100 mbps hız veriyorlar sende durum nasıl?

GigaFiber altyapısı TurkNet’e aittir.

bilemiyorum müşteri hizmetlerinin dediğini yazdım bende TurkNet’e ait diye biliyorum

Kazma vurmuyor TurkNet zaten. Havadan geliyor.

gigafiber denilen şey 900+ dw up değilmi her eve nasıl bu hızları tanımlıyorlar bizim mahalleyi toplasan 100 mbps etmezde

Burada havai fiber çekmeleri zor.

havai ne oluyor acaba?

Yer altina girmeyen kablo.

1469 sokaktayım bende. Vdsl var bende bu civardaki bakır kablolar 16 17 yıllık olduğu için pek verim alınmıyor maalesef.

sorgulayınca kaç mbps çıkıyor? bende 100 mbps vdsl