Türknet Gigafiber indirme hızı düşüklüğü

Meehaba yaklaşık iki hafta önce TurkNet Gigafiber aboneliğim başladı. Ancak aboneliğim başladığından beri indirme hızı taahhüt edilen hızın çok altında online işlemlerden destek kaydı açtım. Bir kaç kez ekipler adresime geldi. Hala sorun çözülmedi. Aşağıya destek ekibi ile yapılan görüşmelerini atıyorum.

Merhaba İlker bey sorun hala çözülmedi. Sadece steam e özgü bir indirme hızı düşüklüğü sorunu değil tüm indirme sitelerinde hız düşüklüğü sorunu var. Bugün gelen ekip arkadaşınıza ekran görüntüleri gönderdim. Şirket bilgisayarından test yapılmadı. Tekrar gelip şirket bilgisayarında test yapacaklarını söylediler. Size gönderdiğim diğer aboneye ait ekran görüntülerini örnek olarak gönderdim. Almamız gereken hızı göstermek için. Şirketinizin reklamlarında steam, netflix gibi platformlarda en hızlıyız diye tanıtım yapılıyor. Evet doğru ama ben sunulan hizmeti alamıyorum. Sizinle yaptığımız telefon görüşmesinde bu konunun ne kadar önemli olduğunu belirtmiştim. A kişisinin b kişisinin aldığı hız elbette cihazlara göre değişebilir, ayrıca anlık yoğunluğa göre değişebilir. Bunun farkındayım. Ancak benim bilgisayarım taahhüt ettiğiniz hızı alabilecek donanıma sahip. Yani benim bilgisayarımda sorun bulunmuyor. Size gönderdiğim diğer abonenin bilgisayarından daha donanımlı bilgisayarımız. Gelen ekip arkadaşlarınız yazılımsal bir problem olabileceğini ve bunu içeriye bildirdiklerini söylediler. Bununla ilgili ne yapıldığının ise kendilerine bildirilmediğini söylediler. Bu konuda ne gibi bir işlem yapıldı. Tarafıma bilgi verilmesini istiyorum. Ayrıca benim bilgisayarımda ne gibi bir sorun olabilir. Hangi donanım özelliğine bakmam gerekiyor. Lütfen bu konuda bilgilendirme yapın. Gelen ekipler bilgisayarımızı gördüler ve bilgisayarın yüksek donanıma sahip olduğunu ve bilgisayarla ilgili bir problem olamayacağını belirttiler. Son olarak bu sorunu sadece biz yaşamıyoruz sanırım. İnternette bu konuda sorun yaşadığını bildiren pek çok yorum var. Şirketiniz bu durumu nasıl çözmüş onu da bir araştırıp, bilgi verirseniz sevinirim.

07.04.2022 11:35

İlker E.

Merhaba Nevin Hanım,

Kaydınız ile 29.03.2022 19:52:32 tarih ve saat itibari ile ilgilenmekteyim. Sizinle yaptığımız hız testinde düşük hız aldığımızı ve arkadaşlarımızın sizi ziyaret edeceğini belirttim. Gün içinde tekrar sizi ziyaret ederek sizin kullanmış olduğunuz bilgisayar üzerinden hız testi yapılmıştır ve sorun bulunmamıştır. Dairenize kadar ulaşan hız değerlerini size görsel olarak ilettim. Hız değerinde yüksek görüpte download aşamasında düşük görüyorsanız bunun sorumlusu biz değiliz . Çözüm olarak uzman bir bilgisayarcı ile görüşebilirsiniz. Yapılan hız testinde simetrik değer görüntülenmiştir. Size taahhüt gibi hız değerlerini veriyoruz. Gün içinde 897,41MB ve 933.13MB download ve upload değerleri görülmektedir . TurkNet tarafından yapabilecek başka bir test bulunmamaktadır.

İyi günler dileriz.

Temsilcinin cevabı yeterli miydi?

07.04.2022 12:04

Merhaba
Yazı uzun olduğu için geç cevap veriyorum. @BLackOwL arkadaşın dediği gibi , cevabını bekliyoruz

ben sorunu buldum sorun TurkNet te değil indirme siteleri hızları sınırlıyor bu herkeste böyle

1 Beğeni

Testleri kablolu baglantı ile yapıyorsunuz sanırım dimi ?

İndirme sunucularında kısıtlama olması normaldir, milyonlarca kişi indirdiği için ve sanal saldıraya mı uğruyoruz diye seni kontrol ediyorlar. Türkiye şartları bu durum normal

1 Beğeni

ben de zaten ondan bahsedsiyorum

1 Beğeni

Testleri kablolu bağlantı ile yapıyoruz.

Download 897.41
Upload 933.13
Steam indirme hızı 46.3 Mb /sn
Sadece steam değil tüm indirme sitelerinde hız düşük
Gigafiber kullanan başka bir arkadaşımın indirme hızı ortalama 90Mb/sn

Sürekli 100 Mb/sn olmayacağını biliyorum. Gigafiber 1000 için ortalama değer bu. Ama bizde 40’ın üstüne çıkmıyor.

Arkadaşın dediği gibi sadece hız yetmez bunu kaldıracak ethernet kartı anakart ve disk kapasitesi hepsi önemli kısaca çok iyi bilgisayar olması lazım sunucular zaten 1 GB hızı desteklemiyor saldırı olabilir diye korumaya geçiyor

Hdd/ssd kullanımını nereden kontrol edeceğiz. Bilgisayarı oğlum kullanıyor. Akşam kontrol edeceğim.

Windows bir cihaz kullanıyorsanız görev yöneticisi - performans bölümünden kontrol edebilirsiniz.

Bildiğim kadarıyla eternet kartı, anakart ve disk kapasiteleri yüksek tam özelliklerini akşam yazayım.

İndirme yaptığınız zaman kontrol edip yazarsanız daha iyi olur bilginiz olsun.

1 Beğeni

internet download manager kurun bilgisayarınıza ve http://speedtest.tele2.net/ sitesinde 10 gb vey 50 gb lık dosyayı aynı anda indirmeyi deneyin. Steam de bendede 1000 mbit var dusuk hızlar verebiliyor o yuzden steam i baz almayın. internet download manager da toplam aldığınız hızı görebilirsiniz.

SSD disk olması lazım tam anlamıyla performans almak için. Hatta bence m2 SSD olsa daha iyi.

Teşekkür ederim. Akşam özellikleri yazacağım.

1 Beğeni

İnternet download manager ile indirdiginizde linkini paylastigim sunucu destekliyor yuksek hizlari ve net olarak hizinizi girme sansiniz olacaktir

Yahu 50gb dosya o kadarda olsun :joy:

olsunda fiyat nasıl olucak :slight_smile: aylık çuvalla para isterler :slight_smile:

Merhaba @Nevin, öncelikle karşılaşmış olduğunuz durum nedeniyle üzgün olduğumuzu bilmenizi isterim. Bana özel mesaj üzerinden müşteri numaranızı iletir misiniz? Ben gerekli kontrollerimi yapıp size bu konuda yardımcı olmaya çalışırım.