Türknet Gigafiber ile ilgili merak edilen konulara özel Fiber Dönüşüm Direktörü ile yayın

https://www.twitch.tv/videos/1084366850

4 Beğeni

Bizim semte uğramadıktan sonra bir önemi yok.

takipteyiz :slight_smile: iyi yayınlar

Bende diyorum hangi mantıkla ilerleniyor. Çok ama çok saçma bir ilerleyiş biçimi gigafiber kısmında.
Adam zaten 60-70 çok rahat alabiliyor bu kısımlar öncelik olarak değerlendirilemez.
Bakacaksın bir mahalleye adam adsl alıyor ama türknetten hizmet alıyor ver gazı ona.
Adam vdsl alıyor ama adsl den farkı yok ver gazı ona.
Adam yerleşik operatörün hışmına uğrayıp 300 metre yakınından vae bile alamıyor yada santrale uzaklığı 1 km den fazla ver gazı ona.
Ama sen zaten hazlihazırda 50-60 ı rahat alan çoğu yerinde fiber alan yerleri hedef alırsan gelişemezsin.
Mahalleleri bilmiyormusun o mahallede yaşayan bilgili olanlardan fikir al mevcut genç kesim nedir oyun oynayan sürekli internette işi olan kısım nedir saydığı bütün yerler fiberli yerler.
Boş düşünce bunlar.

1 Beğeni

Bence mantıklı.sevdim bu işi kdkdk

TurkNet Gigafiber ne durumda, ipV6 ne zaman tüm abonelere verilecek, TurkNet adına arayan dolandırıcılar için TurkNet ne yapıyor, yapa avantajlı mı, gigafiber çekilen bölgelerde kentsel dönüşüm sorunu, TurkNet ip TV işine girecek mi, bireysel kullanıcının download sınırı var mı, gigafiber abone sayısı, kişiye özel gigafiber çekilebilir mi? Ve daha bir çok sorunun cevab TurkNet Fiber Dönüşüm Koordinatörü Aytaç Umurtay tarafından bu yayın içeriğinde verildi. İyi seyirler…

1 Beğeni

Yayının yapıldığı gün dsl bağlantım kesildi mobil internetimi işlerim için kullandığımdan bitmesin diye korkulu korkulu gezindim anladığım kadarıyla Doğu Anadolu hakkında pek de bir düşünce yok eğer tamamını izleyen varsa bilgilendirebilir mi Malatya veya Doğu Anadolu ile ilgili bir şey söylendi mi? Veya İzmir’de özellikle de Buca’daki durum hakkında bilgisi olan var mı?

Öncelik nüfusun yoğun olduğu yerlermiş. Anadolu’da YAPA yatırımları devam edecekmiş.

Zaten TurkNet abonesi en fazla nerde diye bakıyorlarmış. Adsl’e öncelik verdiklerini de söylüyor. Ankara’da Keçiören’e gelmesi de bunu doğruluyor.

Ankarayı yapı olarak bakmadım ama bakarsam ona da yanıtı veririm. Şimdi şöyle birşey var bazı yerlerde dönüşümü yapması iyi ve akıllıca gelebilir. Ama bak örnek veriyorum Gültepe mesela ya gültepe dediği yer 5 yıl öncesinden bahsediyorum her 2 sokağından birinde geniş bant internet olan bir yer.
Şimdi diğer iss şirketlerinin tarife ücretlerine bakacak önce sonra özellikle bu tarifelere göre halen düşük interneti kaça alıyor alttaki tablo örnektir

Bu tabloyu gördüğünüzde e ben zaten 16 alıyorum e ben zaten 24 alıyorum 16 iken tt daha ucuz 24 iken tt ile aynı diyenleriniz var mı? Yok diyen olamaz. 35 i de sadece 10 tl fazlasına veriyor arada 10 tl var.
Bunun neresi adaletli ?
Adamlar zaten Adsl hızında interneti 90 Tl ye veriyor millette bunu mecburen kabul ediyor.
Şuan da hali hazırda sadece TT tarifesi için demiyorum diğer iss lerde de mesela bu durum var. Yani aynı hızları daha ucuza veriyorlar. Ama tek farkları gigafiber hizmeti benzeri hizmetleri yok.
Düşüncelerin yanlışlığını anlatmaya çalışıyorum.