TürkNet Gigafiber Gizli Wifi Hız Sınırlandırması

Merhabalar geçen sene TurkNet Gigafiber de Zyxel modemimle 5Ghz de çok rahat 700-800mbps hızlara çıkabiliyordum fakat son birkaç aydır 200-300 hızlarını geçemiyorum aynı sorun 2 arkadaşımda daha mevcut birisi Wifi6 üst düzey bir modem kullanmasına rağmen 200-300 mbps hızlarını bi türlü geçemiyor , TürkNetin Gigafiber de sadece wifi üzerinden bi hız sınırlandırması yaptığını düşünüyorum bu bir tesadüf olamaz benzer durumu yaşayan arkadaşlar varmı ?

2 Beğeni

Selamlar @kadircan1122, biz hiçbir hizmetimizde hız kısıtlaması yapmıyoruz. Yalnızca bakır altyapılarda hızların kopmaya sebep olması nedeniyle kullanıcılarımızı bilgilendirerek hızları uygun değerlere sabitliyoruz. Destek kaydı açıp durumu iletirseniz çözüme ulaşacaktır.

1 Beğeni

Sizin ağ içi hızınızı TurkNet nasıl yavaşlatabilir sorması ayıp ?

1 Beğeni

TurkNet senin wifi hızını ne yapsın neden kısıtlasın…hadi gelen hızı desen anlarız da wifi hız kısıtlama yapıp eline ne geçecek türknetin…

1 Beğeni

Sadece wifi üzerinde oluyor ise ve daha önceden sorun yoksa; wifi kanalınızı kontrol edebilirsiniz. Apartmanım 12 daireli ve her dairede Turk Telekom HGW fiber modem var bu modemler belli kanal aralığını destekliyor. Çok fazla ağ olması nedeniyle 5GHz de 36 - 48 arası kanallarda bazen 110 mbps göremeyebiliyordum. DFS destekli bir modem kullanmaya başladığımdan beri hep DFS kanallarını kullanarak bu sorunu çözdüm. Sadece WiFi da yaşanan sorunun sebebi ISP değildir.

nerede yapıyorsun testleri telefonun bilgisayarın desteklemiyor büyük ihtimalle

1 Beğeni

Modemden sadece wifiAC seçili olursa sürekli yüksek hızda kalabilirsiniz. Karışık modda modem yakınlık-uzaklık çevredeki paraziti de göz önüne alarak sizi bağlıyor. Sürekli yüksek hız istiyorsanız WiFi AC’ye zorlamanız gerekiyor. Alıcı cihazların da en az çift antenli ve mu-mimo destekli olması gerekiyor.

1 Beğeni