TürkNet GigaFiber Düşük Hız Sorunu

Merhaba, yaklaşık 3 aydır TurkNet GigaFiber kullanıyorum. İlk haftalar neredeyse internete hiç bağlanamamam üzerine TurkNet’i arayıp modemimin güncellenmesiyle en azından stabil 30mbps civarında internet almaya başladım. O günden beri bu şekilde internete bağlanıyorum aldığım 30mpbs internette hiç 30mbps gibi hissettirmiyor, çok yavaş çalışıyor. Üstelik 5G bağlantısını hiç kullanamıyorum ikisinde de aynı hızı alıyorum fakat 2.4 Ghz 5 Ghz’e göre daha hızlı çalışıyor. Eski internetim kötü olduğu için TurkNet’e geçmiştim fakat pişman oldum. Sorunumun çözümü var mıdır ? Çözülmezse daha fazla uğraşmak istemiyorum.


Merhaba kablolu yaptığınız testlerde de sonuçlar bu durumda ise sorun TurkNet tarafında denebilir. Hız testleri için nperf kullanırsanız daha doğru sonuçlar alırsınız.
Eğer kablolu sorun görünmüyorsa tahminimce sorun görünmeyecek, kullandığınız cihazın kablosuz özellikleri ile alakalı veya mesafe/kanal yoğunluğu ile ilgili sorunlar yaşıyorsunuz. Öncelikle kablolu test yapıp sorunlu tarafı belirlemek ve sonrasında sorun üzerine çalışmak gerekli.

2.4GHz kablosuz için normal hızlar. Kablolu test yaptığınızda 750mbps’den düşük hız alıyorsanız bir sıkıntı vardır.

Merhaba @eymen sistemden sorgulaması yaptırdığımda bir sorun gözükmüyor modeminize gigabit hızının ulaştığı bilgisini aldım sizden ricam başka bir modem ile deneme yapmanızdır. İyi günler dilerim.