Türknet gigafiber altyapı çalışmaları

Merhabalar mahallem de bugün fiber kabloları döşenmeye başlandı. 2 tane apartman bağlanmasını istemedi geri söktürttüler. Bu apartmanlara bağlatılamazsa altyapı çalışması iptal mi oluyor yoksa diğer isteyen binalara takılıyor mu?

Merhabalar, bina yönetiminin izin vermemesi halinde o bina özelinde aktivasyon gerçekleşmez. İş sırasına göre bölgedeki diğer binalar için süreç devam eder :raising_hand_man:

3 Beğeni

o sokakta iptal olma gibi bir durum olmuyor yani öyle mi?

Olmuyor. Diğer binalar için çalışma devam ediyor :wave:

2 Beğeni

cahil bir kaç apartman yüzünden şuan da çekim yapılamıyor oyüzden sordum iptal olma gibi bir durum olur mu diye teşekkür ederim cevapladığınız için :))

1 Beğeni

Rica ederim :wave:

Gerçekten bu kafaları anlamıyorum? Ne oluyormuş evleri mi eskiyormuş. Benim apartmanıma gelecek ve yönetici izin vermeyecek. Benim için eski yönetici olur. :joy:

2 Beğeni

Onun binasından geçip size gelecekse sorun olabilir. Karşılıklı binalar yakınsa yani sokak aşırı geniş değilse izin veren karşınızdaki binadan direkt fiber size geçirilir. Ama proje değişimi gerekir mi? Ya da saha da uygulama yapan ekip insiyatif alarak yapabiliyorlar mı bilemiyorum.

sokak genişliği çok fazla değil ama karşımızda ki 2 apartman ve bizim tarafımızda bir apartman istemiyor nasıl çekilicek kablo bilmiyorum

O zaman durumunuz biraz problemli. Birilerini ikna etmenizde fayda var. Ekip sokaktan çıktı mı oraya geri gelmeleri zaman alabilir. Sistemi iyice anlatmanız da fayda var.

1 Beğeni

insanlar sömürülmeye alışımış büyük şirketlere hizmet etmeye alışmış bu tarz şeyler inandırıcı gelmiyor herhalde neyin kafası bu

1 Beğeni

saha elemanları bu dediğim apartmanlara sabah zaten döşemişler kabloları bunlarda farkedince biz istemiyoruz felan dendi onlar tekrardan geri söktü sonra işte konuşma felan oldu adamlar gitti hayırlısı bakalım :'/

Konum neresi hocam

izmir buca valirahmibey mahallesi

2 Beğeni

Bina sahibinin istememe hakkı var. Tatlı dille ikna etmeye çalışın. Sokağı kazarak altyapı çekilse bu sorun olmazdı tabi.

Şahsen bende kendi evimde malum telekom dışında tek bir farklı altyapı olsaydı malum telekomun iğnesini dahi binamın üstünden geçirmezdim.

Muhtemelen o iki binada ya malum telekom çalışanı var yada Türknetten ağzı yanmış birileri var. İkna etmeye çalışın başka yapabileceğiniz birşey yok.

kablolama kötüydü sanırım oyüzden geri söktürdüler sanırım bize gelemeyecek :')

@alperenatici TurkNet saha ekibi haftasonu çalışıyor mu fiber çalışmaları için?

Yasal olarak binanın bahçesi yoksa yani duvarı doğrudan sokaktaysa izinsiz kullanılabiliyor diye hatırlıyorum. Bu sadece tt için geçerli değildir herhalde.

Selamlar @sytehel, hafta sonu çalışan nöbetçi ekiplerimiz var :wave:

bir yere kadar çektiler siyah kabloları istemeyen apartman olduğu için geri çekmek zorunda kaldılar şuan da hala bir ekip yok ortada iptal olmayacağından eminiz değil mi çünkü daha ilk aşamadayız