Türknet Giga internet altyapısızlığı

Türk net olarak bence kendinizi abartıyorsunuz. Giga internet hizmetinizi işinize gelen yerlere döşüyorlar. Ben mesala toplu konutlarda oturmaktayım ve istanbul havalimanına çok yakınım buna rağmen türk net buraya yatırım yapmayı düşünmüyor. Yani biz avurapanın en az 30 yıl gerisinden geliyoruz. Bu konun altına yazarlar şimdi kontrol için işte türk net alt yapı sorgu sayfasını kullanınız veya işte tamam işleme aldık vs palavra hepsi alayı yalan . :slight_smile:

1 Beğeni

Kendince haklısınız bazen bende icimden sorguluyorum fiberin oldugu yere neden gigafiber oncelikli gidio onun yerine altyapi olmayan yerlere gidilse ama saha ekipleri varmis acayip yerlere yatirim yapiliyo bende anlamiyorum konutlara nadir hatta hic paylaşan gormedim konutta oturup giga kullanan

Bahcesehirde 435 konut site basvurusu yaptik donus dahi olmadi isin ilginci yan site 1150 konut onun yani 400-500 boyle sirali sokaga bir girseler bir caddede veya sokakta binlerce musteri potansiyeli var ama getirmeyi birak geri donus dahi yapmiyorlar.ha TurkNet gelmiyor ama SOL ve TT Ftth getiriyor buralara :slight_smile:

1 Beğeni

GigaFiber hizmetimizi genişletmeye ve büyütmeye çalışıyoruz. Bunun için çok çalışıyoruz. Arka planda planlama ekiplerimiz gerekli özeni göstererek maliyet tablomuzu ve ulaşabileceğimiz homepass verilerini düşünerek hareket ediyor.

Sizin bölgenize şu an GigaFiber hizmeti veriliyor olsaydı bu düşüncede olacak mıydınız? Ben söyleyeyim hayır…

TurkNet olarak olmaz denilenleri yapmaya ve tüm internet kullanıcılarını mutlu etmeye çalışıyoruz. 1000 Mbps’lik hızları bireysel tarafta kim verilebileceğini düşünüyordu ki :hugs: İşte TurkNet’in farkı burada gözüküyor :rocket:

4 Beğeni

Ben yapılanlara bakarım. Türk net 1 yıllık bir firma olsa anlarım ama eski bir şirket o nedenle bu planlamaları 10 sene öncesinden yapacaktı. Şuan bırakın mahalleyi örneğin oturduğum ilçe olan arnavutköy de ilçe olarak gigafiber bulunmuyor ? En azından istanbul gibi bir yer de artık her ilçede istinasız ve bahanesiz fiber olması gerekiyor. Ama maalesef bunların hepsi hayal ve gerçekleşmeyecek işler. TurkNet 'te aynı türk telekomda turkcell de insana ve teknolojiye değer verilmediği sürece bu böyle devam eder.

Maliyet hesaplari nasıl yapilyor anlam veremiyorum benim ornegimde bir cadde veya sokaga girseler mevcutta gigafiber goturdukleri noktalarin 10 larca kati musteri potansiyeli var . Bakıncada gelir duzeyinin daha yuksek oldugu ve cok rahatlikla binlerce abone kazanabilecegi bir nokta. Ustune bir cok kanaldan basvuru yaptik hatta sende gecen hafta icin bolgeye arkadaslarin gelecegini ilettin ne gelen var ne giden nede arayan . Ben umudu kestim artik ne yalan soyliyim.

2 Beğeni

Derler ya elin adamı uzaya çıkıyor gerçekten öyle. adamlar uzaydan fiber hızda internete geçiş yaptılar biz daha 10 mbps internet kullanıyoruz. Yalvarıyoruz ki fiber getirin diye onuda dikkate alan olmadığı gibi geri dönüş dahi yapmıyorlar. Bizi rezilce interet kullanımına mahkum ve zorunlu kılıyorlar. Yok alt yapı yatırımı imiş yok efendim parasal sorunlar imiş zaten fazlasıyla kar ediyorsunuz faturalarda daha ne kadar size para kazandırmamız gerekiyor ki lutuf edip fiber getirebilesiniz. ? Tepeden aşağıya kadar umursamazlık ve boşvermişilik. Tüm firmalar aynı.

1 Beğeni

Konu hakkında çok detaya girmemeye çalışıyorum :frowning: Planlama ekibimiz siz ve diğer kullanıcılarımızın düşündüklerini elbette düşünüyorlar… Ancak hangi şartları göz önüne alarak hareket ediyorlar tam olarak bilemiyorum.

Bazı bölgelere giriş yapmak istediğimiz zaman gerek belediye tarafından gerek bireysel kullanıcı tarafından ne yazık ki engel yiyebiliyoruz. Bu şartlarda belirlenen prosedürlere uyarak hareket etmek zorundayız.

Sizinle ben epey ilgilendim ve buradan elimden ne geliyorsa yapmaya çalıştım evet… Umarım kısa süre içerisinde sizin bölgeniz için bir planlama çalışması gerçekleşir ve hem sizle hem site yöneticinizle iletişime geçer bilgi alışverişi yaparız.

Keşke ülkemizin internet altyapısına tüm İSS’lerin müdahalesi bulunsaydı da geri kalmasaydık…

4 Beğeni

Kesinlikle buna bu forumda ve Facebook grubunda şahit oldum. Site yönetimi kablo istemiyorum diyor, bir başka bireysel abone binamda delik açmışlar diyor, bir başkası matkap deliği ile balkonum yıkıldı demişti. Yine müstakil bir apartmanın sahibi buraya kablo çöplerini bırakıp gitmişler demişti. Daha da basit örnekleri var. Matkap sesinden rahatsız oluyorum, bebeğim uyuyor delik delinmesin, pandemi var evime girilmesin vs vs. Belediyelerin saçma bürokratik engellerin saymak bile istemiyorum. Bu yaşıma kadar sadece Kocaeli’nin Derince ilçesinde oturduğum süre içerisinde yeni yapılaşma olan bir bölgede önce altyapı için kanalizasyon ve çok menfezli altyapı kuruldu… Telekom hatları bu menfezlerin içine alındı ayrıca kablo TV hatları bu menfezlerin içine alındı elektrik şebekesi ileride bu menfezlerin içinden geçebileceği şekilde boşluklar bırakıldı sonrasında doğalgaz hatları çekildi… içme suyu hatları ve yangın suyu hatları çekildi sonrasında güzel bir yol altyapısı yapılıp sıkıştırma yapıldı ve üzerine 3 kat asfalt atıldı… ve o asfaltı yaklaşık 30 yıl o yörenin halkı ne bir yama ne bir kazı ne de herhangi bir sorun yaşamadan kullandı. Yukarıda diğer arkadaşlar da söz etmişler eğer akıllı bir yerel yönetim varsa bölgede herşey çok daha kısa sürede ve kolayca yapılabilir. Ufak bir not belirtmek isterim. Bu yönetimin başında ki belediye başkanını sonraki seçimlerde neredeyse vatan haini ilan ettiler. Türkiye’de hiç bir iyilik cezasız kalmıyor :man_shrugging:

1 Beğeni

Kesinlikle siz elinizden geleni yaptiniz sagolun. Dogrudur mesela bahcesehir bolgesinde TurkNet in genel olarak yaptigi gibi havadan binadan binada kablo cekme sansi yok yer alti burda tum sebekeler izin verilmez .oyle olsa dahi sol ve tt yer altindan bu yatirimi yapiyorlar es zamanli olarak biz site olarak TurkNet i istedigimiz halde ki azimsanacak bir konut sayisida degil 435 geri donus bile yapilmiyor. Anlam veremedigim nokta bu.Siz iletiyorsunuz yardimci olmaya calisiyorsunuz size bir bilgi veriliyor paylasiyorsunuz. Fakat size verdikleri bilgi kapsaminda bile geri donus yapmadi arkadaslar sitemim o noktada.

Bu konuda haklisiniz tek TurkNet degil obur iss lerse ayni buzde telekomdan talep ettik sms ile bilgileneceksiniz diyip gecistiriyolar donus sağlamıyolar yazmasak :frowning: nasipmis hocsm sizin en azindan bir fiber altyapıniz var turkiyenin cogunda bu altyapidan mahrum milletimiz ama hakediyoruz malesef.

Sizler fiberden vs bahsediyorsunuz ya. Ben Antalya Lara’da ahşap yeşil direklerden internet alıyorum. Onu da 3 gün önce yıktılar internetsiz kaldım :slight_smile: :slight_smile:

1 Beğeni

Diger kısımda sormuştum @ModeratriX topu size attı burada da sorayım @EFG

Merak ettigim konu şu gigafiberi eski yapa santrallerinden bagımsız şekilde mi getiriyorlar konutlara tt nin tip7 dolapları aktif olunca yapa mız hali ile uçup gitmişti gigafiber bu eski yapa sistemi üzerinden ilerliyorsa bu durumda il ve ilçe bazında dagılımı neden bukadar uzun sürüyor İstanbulda Avrupa yakasında küçükçekmece tarafından başka bir yerde görmedim Anadolu yakasında kadıkoy de var deniliyor orada da birçok arkadaşım hayır henüz gelmedi diyorlar bu yapa ile baglantısını bilen birileri konuyu anlatabilir mi

Çalışması devam eden ve planlamaya dahil edilen mahallelerin planlanan net tarih bilgisinin yer aldığı detaylı sorgu sistemi açılmadığı sürece, özellikle taahhütü bitmeye yakın olan kullanıcıların kazanılması zor gibi duruyor. Örnek olarak benim mayıs ayında tahhütüm sona eriyor fakat bu sene planlamada gözüken mahalleme altyapı gelecek mi gelmeyecek mi kesin bilgi verilmediği için uzatmak durumunda kalacağım mecburen. 12 mbit bağlantı için 139 tl vermek çok mantıklı durmuyor TurkNet’e geçsem bile.

2 Beğeni

Bu konu için arka planda çalışmalarımız devam ediyor. En kısa süre içerisinde sistemlerimiz üzerinden GigaFiber altyapı sorgularınızı yapabilmeniz için çalışıyoruz.

5 Beğeni