TURKNET FIBERE GEÇİŞ SÜRECİ

Arkadaşlar merhaba, bugün Turknetten fiber internete geçiş yapabilirsiniz diye mesaj alınca, destek kaydından onay verdim, telefon görüşmesi sonucunda ekiplerin geleceği söylendi ancak detay bilgiler verilmedi. Türk Telekom fiber kutusu 1.5 ay önce binanın girişine koyulmuştu. Altyapı sorgulamalarımda, FTTX-V1(GPON) ve 1000 Mbps internet alabilirim gözüküyor. Turknetin 75 Vdsli 100e çıkaracağını biliyorum, bu konuda bir sorum yok. Başka bir konudan öğrendiğim kadarıyla bana getirilen internet “eve kadar” olan yani CAT kablo değil, FFTH(Eve kadar) fiber kablo. Modemi getirecek TurkNet ekipleri mi bu kabloları eve taşıyacak, eğer taşıyacaklarsa metre başına bir ücret alacaklar mı, bir de FFTH yerine CAT kablo kullanma riskleri var mı? Eğer öyle yaparlarsa yarın öbür gün başka ıssden 1000 Mbps almak istediğim zaman alamama gibi bi durum olur mu?

Ortak altyapı ise bazen TT ekipleri fiber kabloyu çekiyor bazen de bina sakini kabloyu çektiriyor. Bu konuda net bir süreç yok. Eğer TT abonesi iseniz zaten TT ekipleri tüm işlemleri kendileri yapıyor. Eğer TurkNet altyapısı varsa tüm işlemleri Dr TurkNet ekipleri yapıyor. Modemi de TurkNet ekipleri getiriyor kurulumu da onlar yapıyor.ftth de daire içine kadar fiber kablo çekilir. Başka internet servis sağlayıcı ten 1000 Mbps alabilme durumu ortak altyapıda kapasiteye bağlı olarak yapılabilir. TT 1000 veriyor ise ortak altyapıyı kullanan tüm internet servis sağlayıcı ler o değeri verebilir.