Türknet fiber işleminde hız kilidi sorunu

TurkNet yeni fiber hizmeti kullanmaktayım işin garip tarafı bir tanıdığımda TurkNet fiber kullanıyor tt altyapısı üzerinden ben 95mbps hız testinde max alırken o 120 130 görüyor bunun ana sebebi nedir.Türktelekom bilerek mi hızımı düşürüyor bilgi verirseniz sevinirim.

Merhaba, 10 mb ve üstü upload alanlar, dediğiniz gibi; 120-130mb gibi hızlara ulaşanlar azınlık ve maalesef arz talep olarak verilmiyor bu hızlar daha doğrusu kullanılan donanımsal cihazla DSLAM v.b kaynaklı bir durum.

1 Beğeni

Teşekkür ederim hocam.

Peki açtırmak isteyebilir miyiz ? Downloadlarda 11-12 mbit görüyorum ancak normal testlerde max 95 :rofl:

Router, gpon, PC ethernet kartı Gigabit destekli ve bunların arasında kullanılan kablolar gerçek Cat6 veya cat5e türü kablo ise ve sorun yoksa btkdan Telekoma şikayet ederek 95 hızının kilidini açtırıp o seviyelere çıkan dhde nitronos nick’li bir kullanıcı mevcut.

Bu çözüme ulaşan ilk defa gördüm evet bilgisayarım gigabit destekli indirirken 100 ü geçiyor lakin testlerde 95 kalıyor bu türktelekomun yaptığını kimse yapmıyor hedef koymuyor sanki 5 sene 100mbps kullanıcaz yaptıkları büyük ayıp bu konuda herkes aynı hizmeti alıyor sonuçta.

Evet, deneyebilirsin ama kesin bir ihtimal değil.


Rica eder, keyifli kullanımlar dilerim.


Nadir kesim 100 Mbps ve üzeri hızları nasıl görüyor peki? Bazı ONT cihazlarında açık mı var? Tam 100’e limitleyemiyorlar mı yani? Öyle birşey mi?

Valla bu sorun benimde en az sizin kadar kafamı karıştırdı hani vdsl olsa anlarım sinyal seviyesi falan düşük çıkar mesafe uzar ama fiber bu ya nasıl hızlar onlar da yüksek iken bizde düşük bunu hala çözebilmiş değilim açıkçası.

HIZ KİLİDİ BEN DE KALKMIŞ GÖZÜKÜYOR.NOKİA GPON

1 Beğeni

Bence bu işi bilerek yaptıklarını düşünmeye başladım özellikle kısıtlıyorlar bunlar ama sebepleri ne neden böyle birşey yapma gereği duyuyorlar acaba?.

Bazı abonelerine kıyak mı yapıyorlar acaba?

Bende bunu düşünmedim değil ama tek bildiğim var oda ileriye dönük bir şekilde hareket etmiyorlar bugün hız sınırlamasını sadece 1 kişiye yapmıyorsun yüzlerce aboneye uyguluyorsun sonunda zarar edeceklerini biliyorum.Bakış açıları sadece 2023 kadar fiber getirelim ama vdsl olarak sırf bu yüzden birçok abone şikayetçi olacak hocam.

Bende eve geçeyim deneyeyim

Valla ben durumu güncelleyim arkadaşlar hızım 112mbps yükseldi sabit bende şaşırdım şuan.:slight_smile:

1 Beğeni

Hangi işlemi yaptınız da yükseldi ? Kendiliğinden mi ? Bir arıza kaydı falan mı açtınız ? Açıklar mısınız, çözüme nasıl kavuştunuz ?

Benimde hızım yükselmiş, hiçbir işlem yapmadım, sistem otomatik olarak yükseltmiş.

Hocam genel olarak yükseltme yapılmış bu konu hakkında çok şikayet vardı türktelekom insafa gelip vanaları açmış sonunda.:slight_smile:

bende 14 Mbit gördüm hatta bi an geçti şok oldum…

Birde şu üst paketler de bir çıkarsa daha da memnun olucam mesela 1000 mbit ya da 500 mbit falan uploadla beraber …

Hayırlısı diyelim artık.
:sunglasses:

Netspeed paketleri açıkladı hocam henüz satışa sunulmadı.Bakabilirsiniz sitesinden.İnşallah TurkNet tek fiyat üzerinden yüksek hız sunar da rahatlarız biraz benim pek bir ümidim kalmadı açıkçası 20mbps upload vericeklermiş şaka gibi o kadar para verip sadece 20mbps almak sadece tt yakışırdı zaten.