Turknet Fiber bilgi

Merhabalar ben TurkNet vdsl 50mbps kullanmaktayım, ve ayriten her ay modem taksit ücreti ödüyorum satın aldığım için, fiber geldi diyelim fibere geçtiğimde ödediğim modem taksiti bitmediği için hala devam edeceğini düşünüyorum. Fibere geçtiğimiz zaman ekstra bir tane daha modem veriliyor mu ? Ont cihazı zaten gelicek diye biliyorum. Kafama takıldı sorayim dedim.

Evet eve gelen fiber için router ve ont cihazı verilecek.
Elinizde olan xDSL modem bir işe yaramaz.

Ücret konusunda şuan TurkNet router için ücret almıyor gibi gözüküyor ama aslında onun masrafını tüm TurkNet aboneleri karşılıyor yani benim gibi xDSL altyapıyı kullanan abonelerde fiber kullananların modem ücretini fonluyor.

Bunu özellikle yazıyorum çünkü bu işe son verilse hem Turknetin eli maliyetler konusunda rahatlar hemde biz xDSL kullanıcıları bu pahalılıkta bir nebze daha rahatlarız.

Mesela bana kimse beleş modem vermediği için 75 euroluk modem almak zorunda kaldım. Fiber kullanıcılarıda kendi modem masraflarını kendileri karşılamalı,

Elimizde ki modem yalan oluyor desene :slight_smile:

1 Beğeni

İkinci elde satılır illaki

Merhaba, ilk olarak TurkNet’in sattığı modemlerde fiber desteği de bulunuyor yani ADSL-VDSL ve Fiber desteği bulunmaktadır bu modemlerde.

Eğer binanıza ve dairenize kadar fiber gelirse size TT ücretsiz olarak ONT cihazı verecek yani bu cihaz fiber kabloyu dönüştürüyor yani dönüştürücü kablo diyebilirim.

Mevcut elinizdeki TurkNet modeminizi satmanıza veya 2. el bir modem almanıza gerek yok içiniz rahat olabilir bu konuda.

1 Beğeni

Sevindim eskiden başka iss firmalarını kullanirken iptal ettiğimde modemi iade etmek durumunda kalıyordum TurkNet kullanayım modem faturam bitince modem bana ait olsun dedim iyiki de demişim :slight_smile:

2 Beğeni