Türknet e Telefon Numaramı Taşımak İsiyorum ama Kararsızım

Arkadaşlar merhabalar… Türk Telekomda yıllardır kullandığım hattı TurkNet e taşımak istiyorum. Sabahtan beri türkneti arıyorum. Bilgi alabilmek adına ama operatör bağlanacak diye beklerken telefon kapanıyor. İlk internet aboneliği aldığım sırada taşımak isteyip istemediğim soruldu. O zaman için taşımak istememiştim. Hatta ev telefonunu tamamen kapatmayı düşünüyordum. Bir kaç sorum olacak. Müşteri hizmetlerine ulaşamadık. Belki kullananlar vardır aramızda…

1 ) Neyse şimdi ev telefon numaramı TurkNet e taşıdığımda bu hattı ben nasıl kullanacagım. Modeme tanımlama yapılıp modem üzerindeki (şu anda Vodafone H 300s model modem var voıp destekli) 2 adet telefon çıkışına takarak mı kullanılıyor. yoksa halihazırda telekom hattına takılı olarak kullanmaya devam edebiliyor muyum?

2 ) Halihazırda kullandığım numarayı kullanmaya devam edebilecek miyim?

3 ) Anladığım kadarıyla şu anki internet faturama ek olarak 10 TL ödeyeceğim. bu ödemeyle kullanabileceğim dakika tanımlanıyor mu? yoksa kullanım olması durumunda dakika başına faturaya ekleme yapılıyor mu?

4 ) Sip Tanımlama bilgileri veriliyor mu? Sip adaptörümde mevcut ona girerekte hattımı kullanabiliyor muyum

5 ) OİM de destek kayıdı açacagım ama bununla ilgili bir başlık bulamadım. Alakasız bir başlıkla açsam sıkıntı olur mu?

6 ) Numara taşıma işlemi bittiğinde modemden kullanacaksam eğer modeme bilgileri uzaktan mı giriyorlar.

7 ) Netgsm sistemine taşımakla TurkNet e taşımak arasında kaldım. NetGSMweb portalından tüm bilgileri açıyor. sanal fax, sms, sip bilgileri ile FXS cihazlarında kullanım. Cep telefonlarında dahi kullanım olanağı veriyor. Fiyat olarak Yıllık 23 TL lik bir ödeme ve aylık 100 Dk ya 17 TL sabit ödemesi var. Daha yüksek dakika paketleride mevcut.

Bu konularda yardımcı olacak arkadaşların cevaplarını bekliyorum. Şimdiden Teşekkürler

1 Beğeni

Merhaba, @Mcevik
Paket ve tarifeler üzerinden destek kaydı oluştura bilirsiniz.
Aynı hat ve aynı telefon numarasını kullanabilirsiniz.
Telefon hizmeti 1000 dk heryöne olarak veriliyor.

1 Beğeni

Teşekkür ederim. Destek kaydını açtım. Cevabı bekleyeceğiz artık

1 Beğeni

Modem, telefon ve DSL kablosu arasına takacağınız bir spliter ile kullanabiliyorsunuz diye biliyorum

Aynı adres üzerinde ise numara değişmez. Fakat telefonlu yeni bir internet aboneliği başlatmanız gerekebilir.

Her yöne 1000 dk ücretsiz konuşma tanımlanır. Bu dakikalar için şart tek arama süre sınırının 60 dk yi geçmemesi.

Sip üzerinden hizmet vermiyor diye biliyorum

Telefon sizin için elzem bir konu ise biraz daha düşünün üzerinde derim

1 Beğeni

Müsteri hizmetleri ile görüştüm. Türk telekomdan hattı kapatmam lazımmış. Numara havuza düşecekmiş. Sonrasında TurkNet oradan aynı numarayı çekecekmiş. Bende dedim gider kapatırsam zaten bir daha açtırmam. TurkNet işi öyle kaldı. Numaram adres olarak daire 2 de kayıtlı internet A da kayıtlı aYnı binada ama hane numaraları farklı. Belkide o yüzdendir.

1 Beğeni

Ben fibere geçerken numara değişmesin demiştim bakır alt yapıdan kullanıyorum telefonu. Şöyle bir durumda oldu telefon bir ara çalışmadı TT ekibi geldi onlara sordum numara değişmesin diye böyle yaptılar dedim isteseler fibere geçirirler demişlerdi. TT vdslden fibere geçiş bir nevi nakil olarak yapılıyor numara değişmez demişlerdi.

Hep farklı işler farklı muameleler… standart bir işleyiş yok gibi

Kardeş dediğim gibi bana TT ekibi bu bilgiyi vermişti isteseler numara değişmeden fibere taşıyabilirler demişlerdi hatta geçirsem mi dedim arıza olunca söyle gelip yaparız kullan böyle dediler gittiği yere kadar bende uğraşmadım.

Sizin durumunuz farklı. Bu konuda ki arkadaşın telefon hizmeti hali hazırda başka bir işletmede olduğu için olmuyor sanırım.

Numaram normal türk telekomda… netgsm 2 gün içinde taşıma işlemini yapıyor.

1 Beğeni

Bir şey sormak istiyorum ben internetimi taşısam telefonum TurkNet 'te kalsa oluyor mu böyle bir şey? Fiber kullanıyorum telefon hizmeti bakır alt yapıda.

Merhabalar, yalnızca telefon hizmeti almanız maalesef mümkün değil :man_shrugging: