Türknet’e geçememe sorunu

Selamlar millet. Ben Salı günü Türk telekom aboneliğini başlattım (alt yapım binaya kadar fiber) fakat memnun kalmadım ve TurkNet 'e geçmek istedim. TurkNet 'i aradım ama hizmet numarasını verdiğim zaman eklediğim ss te olduğu gibi bir hata verdi bakır kablo olduğu için olmazmış ama ben fiber kullanıyorum aradım telekomu siz fiber kullanıyorsunuz dediler. Yani sorun burada kimde ve ya nerede? Bana destek olur musunuz dostlar?

Merheba, şuan kullandığınız cihazları fotoğraf çeker misim.

Modem olarak soruyorsanız Tplink Ex20v kullanıyorum. Daireme cat 6 kabloyla internet geliyor. Dolap bina altında fiber. Ont cihazı yok ama fiber internet. ADSL ya da VDSL değil. Geçiş yapamamam için Telekom böyle bir üçkağıt yapmış gibime geliyor

Selamlar @OptimusPrime, abonelik muhtemelen bakır altyapı üzerinden başlatılmıştır. Dilerseniz abonelik işlemleri konusunda sizi arayabiliriz. İsim, soyisim ve GSM numaranızı özel mesajlar üzerinden benimle paylaşabilir misiniz?

1 Beğeni

Ayrıca 3 ay ıçinde geciş yaptıysanız başka sağlayıcıya geçemezsiniz,3 ay beklemeniz lazım.Iptal ettirip yeni sağlayıcıya kurulum ücreti ödeyerek öyle de yapabilirsiniz.

Altyapı sonradan geldiyse ont cihazı şart diye biliyorum.Önceden bina yapılırken vardıysa fiberin diğer türleri olabilir

Emrah bey binada sadece telekomun fiber dolabı var adsl ya da vdsl bağlantı yok. Geçişimi engellemek için bu şekilde işlem yaptıklarını düşünüyorum. Bu arada bilgilerimi gönderdim

Kablonetden altyapını merak ettim ont yoksa ve cat6 varsa muhtemelen maks 100 mbps.Buna da fiberin fttc mi ne diyorlar.

3 ay içinde yeni sağlayıcıya geçemezsin bakır,fiber olayını ayrı tut.

3 ay bekledikten sonra mevcut aboneliğin bakır altyapıdaysa(şuan ne kullandığın,nasıl kullandığın bile şüpheli) TurkNet 'e vdsl olarak geçiş yapıp sonra TurkNet nezdinde fibere geçiş yapabilirsiniz(bu şekil olunca kurulum ücreti ödenmiyor diye biliyorum)

Ama 3 ay beklerseniz TT kullandığınız için şuan (paketleri taahhütlü) 3 ay faturada toplam ne kadar indirim yapıldıysa ceza faturası çıkarırlar ve muhtemelen ödemeyi düşündüğünüz kurulum ücretinden fazla olacak.Bundan hariç direkt kendiniz iptal ettirip,istediğiniz gibi 3 ay beklemeden TurkNet’e başvurabilirsiniz ama kurulum ücreti ödersiniz.

1.SEÇENEK- direkt iptal edip TT’yi,TurkNet 'e geçip kurulum ücreti ödemek.Çünkü 3 ay beklemeniz lazım geçiş için ve bu 3 ayın toplam indirimini(taahhüt cezasını) ödeyeceksiniz ne kadar erken çıkarsanız o kadar az olur ceza.

  1. SEÇENEK- 3 ay TT de kalıp,müşteri hizmetlerine hangi altyapı kullandığını sorup,TurkNet 'e de o altyapıya geçmek,vdsl ise vdslye geçip TurkNet 'e daha sonra fibere dönüşüm yapmak(ücretsiz diye biliyorum). İptal etmeden de geçiş yaparsanız size yazılan 3 aylık taahhüt ceza miktarını da TurkNet 'e ödetip faturanızda indirim alabilirsiniz ama fibere dönüşüm mevzusu olursa TurkNet nezdinde kampanyamız bu şekil değil deyip indirimi kabul etmeyebilir TurkNet araştırıp sormak lazım.

İçinize hangisi siniyorsa,hangisi sizi mali açıdan zarara sokmuyorsa veya en az zarara sokan hangisi ise hesaplayıp onu yapabilirsiniz :slightly_smiling_face:

@OptimusPrime Satış birimimize talebinizi ilettim. Sizinle kısa süre içerisinde iletişime geçecektir. Aksi bir durum yaşanması durumunda benimle tekrar iletişime geçebilir misiniz?

1 Beğeni

Sizin XDSL numaranız 17*** ile başlamıyor değil mi?