Türknet destek vdsl portu olduğunu bilmemesi

Selam, bölgedeki yakın bir arkadaşımız vdsl hizmetinden yararlanıyor ve bende TurkNet desteğe bunu ilettiğimde port olduğu zaman bilgilendireceğim diye bir dönüş geldi.
Fakat bugün türk telekom ekibi kablo arızası için geldiğinde sordum ve vdsl portu var dedi. Bu konu hakkında yardımcı olur musunuz?

Merhaba, Ne hız alırım? linki üzerinden alt yapınızı sorgular mısınız?

1 Beğeni

Sorguladığımda 16mbps adsl çıkıyor. Güncellenmemiş olabilir harita. TT görevlileri portun olduğunu söyledi.

TurkNet forum sitesindeki alt yapı sorgulama sitesi sürekli güncelleniyor yani sürekli anlık güncelleniyor. Sizin portunuz daha bağlanmamış olabilir yani bütün mahallenin portu aynanda bağlanmıyor.

Peki bağlanmasını talep edemez miyim? Arkadaşımda adsl kullanıyordu bir şekilde uğraşıp arayıp bağlattırmış. Bu arada Teşekkür ederim cevaplarınız için.

Arkadaşınız ile aynı apartmanda mı oturuyorsunuz?

Hayır. 300m vardır aramızda.

Halen daha alt yapı çalışması galiba devam ediyor yani portların hepsi tamamen bağlanmış değil. Beklemeniz gerekecek veya TT müdürlüğüne gidip detaylı bilgi alabilirsiniz.

Hocam burada çalışma yaptıklarını sanmıyorum. Çünkü 2 yıl önce geçti arkadaşımız, hadi bizim kutumuzda port var fakat bağlı değil, bağlı olan bir kutudan çekemezler mi kablo eğer port varsa?

Bunu yapabilirler ama olması gereken yoldan değil. Telekom saha personeli ile konuşur iseniz size nasıl olduğu ne gibi Bir işlem gerektiği konusunda bilgi verirler. (Eğer isterlerse)

Olması gereken yoldan değil de ne demek? Saha ekiplerine ulaşamam çünkü kutu yakınımızda değil.

Aynı sorun abimin başına geldi. Altyapı telekom olduğu için genelde yok diyip kendi üyelerine veriyorlar portu. Biz de telekoma basvuru talebi oluşturduk port gelirse geçeriz dedik. Sonrasında port açıldı. TurkNet 'te boş port olduğu talebini açtım geçiş oldu. Telekom başvurumuzu da iptal ettik :slight_smile:

2 Beğeni