TurkNet Datacenter'ındaki VDS dolaşımı

Keyubu isimli aracı firmanın kurumsal TurkNet altyapısındaki datacenter’ı ile anlaştığını duyunca bireysel bazı sunucularımı bu firmaya taşıdım. Piyasadaki diğer firmaların ComNet’in fiyat artışından kaçarak PenDC’ye sarılması beni bu tercihe zorlamıştı. Nihayetinde Bursa’da yer alan merkez üzerinden VPN ile geçen trafiğim normal trafiğime göre +10ms dolayında gecikmeli oluyordu.

Velhasıl geçmiş olduğum TurkNet datacenter’ındaki VDS’de paketlerim yurtdışına çıkıp geri geliyor ve oyunlarda pingim iki, üç hatta beş katına çıkıyor. Misalen normalden 19-20 ms aldığım Valorant İstanbul sunucusuna 120ms alıyorum. Yani yağmurdan kaçarken doluya tutuldum :smiley: Fast.com gibi sitelerde ise beni sistem Avrupa’da bir noktada muhtemelen de Doğu Avrupa’da sanıyor, pingim 80-90ms dolaylarında çıkıyor. Aracı firma ile görüşsem de bunu çözemedim belki buradan bir sonuç ya da fikir alabilirim diye düşündüğüm için yazmak istedim. Datacenter tarafı da umarım foruma dahildir :smiley:

1 Beğeni

Eskiden MC için kullandığım sunucu güzeldir. Eskiden de ucuzdu kullanıyordum.

Ben kullanamıyorum işte hocam tracert ya da ping testi de yapamıyorum ICMP engelli olduğu için. Benim neden dolaştırıldığım hakkında en ufak bir fikrim yok :frowning: @CKLasT

@EFG özel mesaj üzerinden yazarsanız size yardımcı olabilir diye düşünüyorum. Umarım problem çözümü sağlanır. :pray:

1 Beğeni

Comnet Radore gibi firmalar zam yapınca ben de alternatif arayışına girdim karşıma burası çıktı. Aynı cümleleri ben de kurdum ve kesin vps’tir bu darboğaza düşerim hep dedim ancak performans konusunda beni şaşırttı. Bu paket dolaşımı olmasa şeker hizmet ama ne yazık ki böyle :confused:

1 Beğeni

Depolama alanı standarttan az gibi.

Fiyata göre gayri ihtiyari. Ubuntu ile VPN için kullandığımdan genelde bu sorun olmuyor

1 Beğeni

Merhaba @hahamyan, bu konuyu bana özel mesaj üzerinden iletir misiniz?

2 Beğeni

Test etmek için en düşük sunucularından sipariş verdim. Sunucu daha teslim edilmedi. Destek talebine cevap veren yok ve daha trajiği servis detaylarına girdiğimde kontrol panelleri tamamen 504 hatası vermeye başlıyor. Hiç bir sayfası çalışmıyor. :smile:

Geçtiğimiz haftalarda sunucularına bir saldırı gerçekleştirildi ve hizmetler 1 hafta kadar kapalı kaldı. O nedenle otomatik teslimatı kapattılar. Ancak yeni alınan hizmetlerin en azından şu an hızlı teslim edilmesi gerekiyor. İlgili maili alta ekliyorum.

"Maalesef üzülerek bildirmek istiyoruz ki sabah 07:00 saatlerinde tüm ESXi sunucularımıza hack saldırısı düzenlenmiş ve erişimimiz kesilmiştir.

Alınan önlemlere rağmen (tamamen dışa kapalı bir alt yapıda) vCenter Server üzerinden hack saldırısı gerçekleştirilmiştir.

Şu anda erişimi aktif edilen fiziksel sunucularda sanallaştırılmış sunucuların silindiği ve geri getirilemez bir şekilde zarar verildiği tespit edilmiştir.

Sanallaştırılmış sunucuların yanında etkilenen diğer servislerimiz liste halinde iletilmiştir;

Şu anda tek tek tüm fiziksel sunucularımız kontrol edilmektedir. Ayrıntılı bilgi müşterilerimize anlık olarak aktarılmaya devam edilecektir.

Bu durumdan etkilenen müşterilerimizin hizmet sürelerine +14 gün eklenecektir.

Bu tarz veri kayıplarının tekrar yaşanmaması için yedekli fiziksel sunucular aktif edilecek ve profesyonel yedekleme servisleri kurulacaktır. "

18.04.2022

1 Beğeni

Destek kaydıma dönüş yaptılar ve hizmetim aktif edildi. En düşük paketi deneyeceğim. Şuan yurt dışında 8GB ramli bir sunucum var. İkinci bir sunucuya ihtiyacım vardı. Beğenirsem yükseltmeyi düşüneceğim. Fakat bu saldırı olayı beni düşündürmedi değil.

1 Beğeni

Birde Public IPv6 ları bulunmuyor galiba.

Geçen hafta bir çok yere yoğun saldırı oldu. Radore dahil ciddi derecede zorlandı. TT’nin DDOS servisleri resmen pik yaptı. Radore’de halen zaman zaman geliyor çünkü yönettiğim bazı sunucular Radore’de. Ancak hack girişimi için önlemi alması gereken veri merkezi değil o sunucuları yönetenler maalesef. Geçmiş olsun

2 Beğeni

Ben sizin durumunuzu ve tespitinizi arkadaşlarıma ilettim. Detaylı olarak incelenip size gelişme olması durumunda bizzat ben bilgi vereceğim.

2 Beğeni

İlginiz için teşekkür ederim Enes Bey. Sürecin takipçisiyim.

Yeni yeni bazı aracılar IPv6 vermeye başladı. Yanlış hatırlamıyorsam nosspeed yani teknosos IPv6 tanımlamasını sunıcuya talep üzerine ücretsiz yapıyor. Paketleri benim için yüksek olduğundan deneme fırsatım olmadı. Sektörde hem reseller hem de perakende hizmet veriyorlar. Reseller olan bir firma ile alıp bayağı memnun kalmıştım geçtiğimiz sene. IPv6 için (yanlış anımsamıyorsam) tercih edebilirsiniz.

Keyubu tarafındaki sunucunuzda da bağlantınızı kontrol eder VPN’de dolaşım alırsanız bana bildirir misiniz? ICMP açmalarını talep edecektim ancak bu saldırı olayı sonrası oldukça katı birçok firma bu nedenle test yapamıyorum.

Yurtdışı sunucunuz Hetzner’de mi IONOS’da mı?