Türknet çok düşük hız sorunu

image

Hocacımlar merhaba, TurkNet 'e geçeli yaklaşık 1 hafta oldu. İlk günkü değerler Download 67-70 arası, Upload 8 i görüyordu. Şimdi ise bu değerleri alıyorum. Normal değil gibi geldi bana. (Not: 75mbps paket destekli paketi kullanıyorum)

Modemi kapatıp tekrar açın ve hız testi yaptığınız sunucuyu değiştirip deneyin.

kapatıp açıp sunucuyu değiştirdim olmadı, modemi de sıfırladım fakat hala aynı.

Modem arayüzünden hat değerlerini paylaşmanız mümkün mü? Ve eğer açmadı iseniz hemen TurkNet Online İşlem Merkezi üzerinden bir destek kaydı açın.

Destek kaydı açmıştım hocam, umarım doğru yeri atımışımdır.
image

Evet doğru kısmı atmışsınız. Hattınızda gördüğüm kadarıyla fiziksel bir problemden kaynaklı bir hız düşüşü yok gibi. Kaydınız üzerinden gerekli işlemleri netuzman arkadaşlarım yapacaktır. Umarım kısa sürede sorununuz çözülür. Bu süreçte modeminizi açık tutup beklemeniz gerekiyor.

Tekrardan merhaba, arkadaşlar bu sabah geldi. Bir kaç işlem yaptılar, buraya 79 mbps geldiğini söylediler. Fakat hala aynı sonucu alıyorum. (Apartmanda en üst katta oturuyorum acaba kablolarla en üst kata gelirken düşüş yaşanıyor olabilir mi?)

Evet bu mümkün, bakır kabloda (özellikle kalitesiz veya eski kablolarda) mesafe arttıkça zayıflama artar bu hız düşümü olarak size yansır. Bina girişinde 79 mbps ölçüldü ise kendiniz veya bir elektrikçi yardımı ile iç tesisat yenilemesi yapabilir/yaptırabilirsiniz.