TurkNet CEO’su Cem Çelebiler Sosyal Medyadan Gelen Soruları Cevaplıyor! 😎

TurkNet’e, TurkNet GigaFiber’e veya “Acaba bu konuda ne düşünüyorlar?” dediğiniz sorulara dair cevapları TurkNet CEO’muz Cem Çelebiler veriyor!

Sormak istediğiniz tüm soruları 19 Aralık Pazartesi 20.00’a kadar yorumlarda bizimle paylaşın; yeni videomuzda cevaplayalım!

7 Beğeni

TurkNet’in Türkiye’de ki internet servis sağlayıcıları arasındaki pazar payı % kaç? Türkiye’nin % kaçına hitap ediyor? Gigafiberin yayılmasıyla beraber pazardaki pay oranının hızla yükseleceğini ve tekel olma yolunda ilerleyeceğini düşünüyorum. Kendisi bu konuda ne düşünüyor?

1 Beğeni

Zyxel ve TurkNet arasında olan iş birliği açısından neden Wifi 6 modem verılmıyor stokta t50b oldugu ıcın mı Zyxel DX3301-T0 modeme geçış olacak mı olursa yıne ucretsız verılecek mı ?

1 Beğeni

TurkNet gigafiber icin verilen modemler 1gigabit tanimli olsa bile bu hizi veremiyor 2.5 gigabit hizlar verilebilir suan cogu masaustu bilgisiyar anakartlari 2 .5 gigabit destekli tv hizmeti verilebilir TurkNet cogu kendi altyapisi olan internet servis saglayicilari tv hizmeti veriyor TurkNet neden vermesin cogu bolgede TurkNet 600mbps 700 max 800mbps gecmiyor madem gigabit internet mbps degilde hiz testlerinde 1gbps leri gormemizi saglarsaniz sevinirim

2 Beğeni

Herkesin hatta tüm kullanıcıların merak ettiği soru Türk Telekom altyapısında 1000 mbps ne zaman verilecek? Tüm firmalar verirken TurkNet te bu süreç neden gecikti. En önemli ve kesinlikle sorulması gereken bir soru.

4 Beğeni

Merhaba. Ben Erdem A. İlk sorumla başlamak istiyorum;

  1. TurkNet GigaFiber kullanan bazı müşteriler hız sorunu yaşıyor. Örneğin 1000 Mbps Download ve Upload verildiğinde normalde ortalama 850-940 Mbps arası hız alınması gerekirken, son zamanlarda GigaFiber kullananlar, 10-20 Mbps Download’a kadar düşük hızlar alabiliyorlar ve yüksek ping sorunlarıyla karşılaşıyorlar. Bu sorun, kapasite sorunu mudur? Eğer öyle ise ne zaman düzeltilebilir?

  2. Aydın Didim Efeler mahallesine ne zaman TurkNet GigaFiber gelebilir? Bunun için talepte bulundum ancak ne zaman gelir bilmiyorum. Havadan fiber çektiğinizi duydum, bu bağlamda daha çabuk bu işlemi gerçekleştirebileceğinizi düşünüyorum. Acaba önümüzdeki 2023 yılı içerisinde bu mümkün olabilir mi? Çünkü bende özgür, simetrik ve uygun fiyatlı fibere kavuşmak istiyorum.

  3. TurkNet, gelecekte kendi fiber altyapısı üzerinden 10 Gbps ve 25 Gbps simetrik paketi uygun fiyata satmaya başlayabilecek mi? Günümüzde en güncel PON teknolojisi olan 25G-PON teknolojisinden haberiniz var mı? İnsanlara en güncel, en hızlı fiberi sunmaya başlayabilecek misiniz? 25G-PON hizmet tahminen ne zaman sunulabilir? İnsanların ihtiyacına göre 3 farklı paket çıkartmayı düşünür müydünüz? Örneğin; 1 Gbps, 10 Gbps ve 25 Gbps simetrik paketler? Böylece insanlar ihtiyaçlarına göre paket seçebilecek ve bu paketler, hızlarına göre yine uygun fiyatlı olacaklar.

  4. TurkNet, neden ZyXel OLT cihazı tercih ediyor? Neden Nokia OLT tercih etmiyor? Nokia’nın OLT cihazları daha kaliteli olabiliyor.

  5. TurkNet Ofisinize gelerek, sizinle ileride röportaj ve muhabbet tadında bir video çekmeyi düşünüyorum. Bunu yapabilmemiz mümkün mü?

  6. Türk Telekom, Turkcell SuperOnline üzerinden 1000 Mbps simetrik hız verebilecek misiniz? SAYE Mevzusu olayı hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

  7. İsviçre’deki Init7 İnternet Servis Sağlayıcısını örnek almayı düşünür müydünüz? Çünkü onlar 25 Gbps simetrik paket satıyorlar ve ayda sadece 64,75 İsviçre frangı. O ülkede ortalama gelirler 3200 ila 4500 İsviçre Frangı olduğunu düşünürsek, o ülkeye göre bu fiyat uygun. Benzerini TurkNet’inde yapmasını isteriz. Uygun fiyata 25 Gbps hız.

Init7 hakkında: Fiber7 - Glasfaser-Internet von Init7 zum konkurrenzlosen Preis-Leistungs-Verhältnis

  1. Biliyorsunuz ki Nvidia GeForce Now’u Türkiye’de Turkcell SuperOnline temsil ediyor. Ancak, Nvidia GeForce Now Türkiye’de epey kısıtlı durumda. Örneğin Amerika’daki GeForce Now’da bedava abonelikte 1 saat oynama süresi verirken, Türkiye’de bu 30 dakika ile sınırlı. Türkiye’de insanlara daha adil bir oyun deneyimi sunabilmek için, siz TurkNet olarak gelecekte kendi Nvidia
    GeForce Now sunucularınızı kurmayı düşünür müydünüz?

  2. TurkNet ileride kendi mobil operatörünü kuracağını duymuştum. Bu ne zaman gerçekleşecek? 5G çıktıktan sonra mı? Kotasız mobil internet deneyimi yaşayabilecek miyiz?

2 Beğeni

Gigafiber kurulum süreçleri çok uzun. Hızlandırmak için bir girişiminiz var mı ?

3 Beğeni

Cem bey bir röportajda “Oyun firmaları ile görüşüyoruz. Bazı oyunların online sunucularını Türkiye’de açmayı düşünüyoruz. Türkiye’ye gelmeleri için ikna etmek istiyoruz” demişti yanlış hatırlamıyorsam.
Bu konuda gelişme var mı? Bu süreçte sona gelinmek üzere olan oyunlar var mıdır.

Merhabalar Cem bey, bir röportajınızda GSM sektörüne giriş yapacağınızdan bahsetmiştiniz. GSM sektörüne 5G’nin yaygın olması ile birlikte başlayacağınızı da söylemiştiniz diye hatırlıyorum.

GSM sektörüne giriş yapmayı halen daha düşünüyor musunuz?

Düşünüyorsanız 4.5G’de bunun içerisinde olacak mı?

GigaFiber’i 2023 yılında hangi illere getirmeyi düşünüyorsunuz?

1 Beğeni

Cem bey Merhabalar,
Atlantis net adı altında birkaç firma artık TurkNet gibi kendi altyapları ile bireysel ve kurumsal olmak üzere internet vermeye yavaş yavaş başladılar. Sormak istediğim mesele şu ki önümüzdeki dönemlerde TurkNet altyapısı olmayan yerlerde farklı paketleri ve upload hızlarını görücek miyiz? Birde TurkNet altyapısında 10.000 dowlnload 10.000 upload hızları yakın zamanda görebilecek miyiz ?
(Aşağıdaki ss, örnek olarak Atlantis netten alınmıştır. Örnektir)
image

1 Beğeni

telekom gibi hat ustune telefon verin kablolari yerden verin musteri hizmetleri koyun satislar milyonlar olmaz ise bende burda yokum

1 Beğeni

10gbps/10gbps sorusunu cevapladı daha önce. Bu internete ihtiyaç olmasını bırak çoğu kullanıcıların 10gbit portu yok. Ayrıca pahalı olduğunu da ekledi C.Ç.

2 Beğeni

Türk Telekom daha kendi altyapısı olan FTTB mekanlara 1gbit vermiyor, FTTH yoksa alamıyorsun diye biliyorum. TurkNet’in vermesi olası durmuyor.

Benim sorum: Cep telefonuma sürekli “10 aylık fatura ödeyin ve zamdan etkilenmeyin” mesajı geliyor. Yeni bir zam yakında mı?

Cevap için teşekkürler. Benim kastım zaten FTTH altyapısında geçerli. Diğer firmalar hizmet veriyor benim altyapım da var. Bu konu değil tabiki bu durumu size açıklayacağım yer ama diğer firma verirken neden türk.net vermiyor? Bence sorulması gereken bir konu. Kapasitemiz yeterli değil, tek fiyat garantisi sunduk ondan veremiyoruz desinler ama bir cevap versinler artık.

İyi akşamlar.