TürkNet, bireysel fiber abonelerine 1 Gbps simetrik denemesi yapıyor! (Umarım kalıcı olur)

Yurtdışında simetrik veriyorlar. Burada da verilmeli. Hem 1000 Mbps Download veriyorlarsa, Upload’ta 1000 Mbps olmalı. Fiber hattın olupta sana simetrik hız vermemek, fibere hakarettir ve soğuk suyu basınçlı, sıcak suyu az basınçlı vermeye benzer.

Ben 4.5G ile 50 Mbps Upload kullanmış biriyim. Evet, ADSL’deki Upload’a kıyasla aşırı hızlı. Ama, alışınca yetersiz geliyor veya normal hız gelmeye başlıyor. Dakikalarca değil, saniyeler içinde GB’larca verilerimi karşı tarafa aktarmak ve bunu TurkNet’in 270 TL’lik fiber tarifesiyle 1000 Mbps Upload kullanarak yapmak isterim şahsen.

Gelecekte TurkNet’in 370 TL’ye 10 Gbps simetrik paket sunmasını da ciddi ciddi bekliyorum. Bulgaristan’da adam evinde 10 Gbps simetrik internet kullanıyor. Biz niye kullanmayalım? Ben elimdeki cihazlardaki sınırı görmek istiyorum. 10 Gbps ile darboğaza uğrayan cihazlarımı görmek, güncellemek istiyorum. İnternete hükmetmek istiyorum. Bunu yaparkende, metro internet gibi aşırı kazık fiyatlarla değil, aylık 370 veya 400 TL gibi bir fiyatla bu fiber çözümüne varmak istiyorum. Bulgaristan’da bile adam 150 TL’ye 10 Gbps simetrik almış. TurkNet’in 1 Gbps’lik paketi şimdilik 270 TL ama ileride ülke ekonomisi daha iyiye giderse, emin olun fiyatı 150 TL bile olabilir. 10 Gbps’i ise 250 TL’ye alırız.