TurkNet benden 21 günde 171.5 TL istemiş

Merhaba,

Türk telekom ISS’den TurkNet’e geçtim.

1 Ağustos günü bana modem kurulumu yapıp TurkNet internetimi, söylediği hızlarda kullanabilmem için kullanıcı adı ve şifreyi SMS olarak göndermişti.
Bu durumda ben TurkNet interneti 1 Ağustos günü kullanmaya başladım ve az önce öğrendim ki 22 Ağustos yani dün faturamın son ödeme tarihiymiş. Neden 1 ağustos’da kullanmaya başladığım hizmetin faturasını 1 eylül günü ödemiyorum ve 22 günlük hizmet için bir aylık para 171.50 TL ödüyorum?

TurkNet açıklaması:
Faturam ne zaman geliyor? Faturalarınız TurkNet aboneliğiniz ayın hangi günü başladıysa her ay o günde oluşturulur . Örnek olarak ayın 8’inde aboneliğiniz aktif olduysa faturalarınız her ayın 8’inde oluşturulur ve bu günü takip eden birkaç gün içerisinde size ulaşmış olur.

  1. 30 gün vadenin dolmasına daha bir haftadan fazla kala neden 171.50 TL ödememin son gününü bile kaçırmış oluyorum? Bu nasıl bir saçmalık? Bu düzeltilebilir mi?

Bende de aynı 2 hafta için benden 149.9tl istemişti. Her ayın 15inde fatura çıkartıyor

Şimdi anladığım kadarıyla anlatıyorum.
TurkNet yetkilisi bir beyefendi aradı ve şöyle dedi:

1 Ağustos günü internetiniz aktif olmuş evet, 22 Ağustos günü ödeme yapmanız gerekiyordu evet ama 1 Eylül’e kadar kullanmanız gereken 1 aylık internetinde parasını ödemiş oluyorsunuz böylece.
Örneğin 22 Ağustos günü paranızı ödediniz son ödeme gününde, 1-2 gün sonra mesela 24 ağustos günü TurkNet’ten ayrılıp başka bir internete geçiş yapmak istediğinizde TurkNet aboneliğinizi iptal ettiğinizde geri kalan yani 1 Eylül gününe kadar geri kalan günlerin parasını iade de ediyoruz.

Anladın mı üstat?
İstersen destek kaydı oluştur TurkNet online işlemlerden seni de arasınlar :slight_smile:

Aynısını dediler bana da

1 Beğeni

O zaman bir sorun yok :slight_smile:

Merhaba sorununuz çözüldü ise konuyu kapatıyorum.

1 Beğeni

Selamlar @MartizeD, üyelerimizin yanıtları gayet yeterli fakat ben de konuya balıklama dalmak istedim :shark: Hizmetimiz ön ödemelidir. Kullanacağınız ayın faturası öncesinde tahsil edilir. https://turk.net/destek/fatura-ile-ilgili-islemler-nasil-yapilir#on-faturalama bağlantısı size bu konuda yardımcı olacaktır :heart_hands:

2 Beğeni

Çözüm :shark: