TurkNet Altyapı Sorgulama HATASI

TurkNet’i birkaç senedir takip ediyordum site üzerinden altyapı kontrolü yaptığımda 14mbps adsl gözüküyordu bu yüzden uzun süredir geçmemiştim.Bu ay geçmeye karar verdim.Aradığımda da bu hızı verebileceklerini söylediler hatta sözleşmeme de bu şekilde yazıldı her şeye rağmen geçiş yaptım.Beni önce ADSL birkaç gün içinde YAPA altyapısına aldılar şuan 40 mbps download 14mbps upload görüyorum.Bu zamana kadar geçmediğim için çok pişmanım.
Tabii bu kadar yazıyı övmek için yazmadım…
Şuan sorgulattığımda bile sitede 14mbps yazıyor şunu düzeltseniz de bölgemde yaşayan diğer insanlar başka İSS’lerde daha fazla rezillik çekmeseler nasıl olur?
Edit: Diğer İSS’ler de 12-13 gibi değerler söylüyordu.

2 Beğeni

Sorgulama ekranında gözüken değer büyük ihtimal VAE ADSL için verilebilir değerdir.

1 Beğeni

Evet haklısınız önce ADSL geçirdikleri için test etme imkanım oldu. Sitede de adsl olarak gözüküyor lakin YAPA altyapısı varken bu şekilde gözükmesi çok saçma. Ya yüksek olan değer gözükmeli ya da hem adsl hem vdsl sonucu gözükmeli diye düşünüyorum.

Ben telefonla konuştuğumda bana 14mbpsnin çok yüksek bir hız olmadığı birkaç cihazdan bağlandığımda sorun yaşayabileceğim internet hızından verim alamayacağım anlatıldı. Bulunduğum yerdeki insanlara bu şekilde bahsedildiğinde zaten çoğu vazgeçiyordur altyapı yokken böyle anlatılması güzel ama imkanları varken bundan hiç bahsetmemeleri çok anormal.

Sorgulamalarda bağlı olduğun saha dolabından alabileceğin hıza göre veri tabanı güncelleniyor.
Saha dolabında fiber varsa VDSL hizmet verilebilir gözükür. Telekomunda en düşük vdsl hızı 24 mbps dir. Aslında bende de 16 gösteriyor ama 26 geliyor şuan dolaptan ve dolap fiber olmadığı halde.

1 Beğeni

TurkTelekom’u aradığımda 13 mbps adsl hizmeti verebileceklerini söylediler. Ben zaten senelerdir 8mbps superonline kullanıyordum onlar da TurkTelekom altyapısını kullanıyordu.Bulunduğum bölgedeki vdsl altyapısı TurkNet’e ait ama malesef altyapı sorgulama kısmında kendi altyapılarını veritabanına eklememişler TurkTelekomun altyapısının hızını yazıyorlar.Müşteri temsilcisi de buradan kontrol edip sadece ADSL görüyor ve dolayısıyla vdsl altyapısından ve hızından söz etmiyor. Pazarlama açısından büyük bir problem bana kalırsa.!
Superonline(4-8)
TurkNet adsl (14-15)
TurkNet Vdsl (28-40) Modemin Snr ayarlarıyla oynadığım için biraz değişti. Screenshot_20210819_000258|206x499

Daha öncesinde site güncellenmeden önce YAPA’ ya göre sonuç çıkıyordu site güncellemesinin ardından VAE’ ye göre sonuç veriyor sorgulama ekranı.

1 Beğeni