Turknet Altyapı Isteği

Biz Ankara / Etimesgut / Yeşilova Mahallesinde oturuyoruz, yeni taşındık. Bu bölge Etimesgutun en Yeni Yaşam Alanlarından biri, tek problem internet altyapısı, şu anda Telekom Boş port yok diyor, biz 32 kişilik bir site olarak düzgün bir internet alamıyoruz, bazıları Süperbox vb kullanmak zorunda kaldı. Bence çok mantıklı bir yer olur, bir sürü yeni rezidans ve inşaatlar devam ediyor, Telekom altyapısı çok yetersiz geliyor ve dediğim gibi insanlar bir alternatif istiyor. Bununla ilgili birşey olabilirse çok iyi olur.

Merhaba, ev sahipleriyle ve yöneticiniz ile konuşup ortak dilekçe verin, Türktelekom’a iletin veya GigaFiber için bu adresten “Fiber İnternet: 1000 Mbps’ye Kadar Sınırsız & Taahhütsüz — TurkNet” başvurunuzu yapın, hem site yöneticisi hem de site sakinleri aracılığıyla. GigaFiber yaygın değil, pek ümit bağlamayın ve Ankara’da yok belki önümüzde ki süreçte gelebilir de bilemeyiz.

Ek bilgi olarak bizim siteden 4-5 kişi zaten Telekom fiber isteğinde bulunmuş ama geri dönüş yapılmamış. Burada dediğim gibi, sadece Telekom var ve VDSL/ADSL olarak servis veriyorlar. Etimesgutda çoğu yerde Telekom/Superonline/Kablonet var, oralarda çok büyük bir seçenek zaten var. Burada herkes otomatik olarak TurkNet 'e gerçeğinden eminim Telekom VDSL 50 yi 150-160 civarında satıyor. Çok mantıklı bir nokta olur. Bir sürü yeni bina, kötü altyapı ve diğer operatörler yok.

Teşekkürler, zaten GigaFiber için başvuru yaptık. Sadece Etimesgutdaki altyapı çalışmaların yapıldığı yerlerde zaten Superonline/Kablonet/Telekom ve anlaşmalarla Vodafone fiber veriyor. Müşteriler hemen değişme nedeni görmüyor. Birde TurkNet diğerleri kadar çok bilinen bir marka değil. Çoğu kimse telefon hattının verdiği interneti kullanıyor. Bana hiç altyapının olmadığı (DSL haricinde) ve çok fazla yeni bina inşaatı ve çalışmasının olduğu bir bölge çok daha mantıklı geliyor.

Buradaki binlerce insan DSLe mahkum veya yüksek fiyatlara Superbox/Redbox alacaklar ki DSLde port problemleri ve altyapı problemleri var. Yani binlerce kişi için burada hiçbir seçenek yok. TurkNet gelirse geçmemek için bir neden kalmayacak. Fiyat daha uygun, verdikleri hızlar mükemmel, bir umut denemek istedim. Superonline ile konuştum 2021de yok 2022de belki proje içinde olur dediler Telekomun zaten umurunda değil. Işte bir umut TurkNet mantıklı görürse sonunda bir altyapımız olur yoksa yıllarca iste port dsl problmleri yüksek fiyata internet bizi bekliyor.

Port açtırıp üyeliklerinizi TurkNet üzerinden kullanıcaksınız ya da Telekomdan FİBER getirtip TurkNet’e başvuru yapıcaksınız Bunların hiç biri olmuyorsa ya SuberBox olarak devam ediceksiniz ya da farklı operatörlerin FİBERİ’ni kullanıp, kullandığınız operatörden hizmet alıcaksınız. Belki de yıllarca beklemeyeceksiniz. :man_shrugging: Özelden yazıyorum.

Port için zaten başvurduk ama bir aydan fazla bekleyenler var, olsada ben önceden Telekom VDSL altyapısından Turknetten kullandım 1-2mbpsye düştüğü oluyordu, kablolar eskiydi durmadan kopmalar oluyordu hatta TurkNet 'e geçmeden önce telekomdan servis gelmiş bize 50mbps alamazsınız 16 maksimum diye dalga geçti sonra paket ve altyapıya bakıp duzeltiler. Telekom kullanmak hiç istemiyorum güzel bir anım yok. Süperbox desek fiyat zaten yüksek ama Turkcell , 3g anca çekiyor ve 10mbps bile zor görüyoruz telefon hattından. Bir Telekom iyi çekiyor onlarda 100-200gb kota var. Vodafoneda 4.5g gösterse de 11 felan zor alıyor. Fiber için telekomdan birkaç kez istek olmuş imza vb ile, hiçbir geri dönüş yok. Kablonet hayır dedi Superonline belki 2021de proje dahili olursunuz dedi ama onlarda farklı bir yere altyapı çalışmaları yapıyorlar gelmesi zor gibi gözüküyor.

Belli ki, Telekom ekipleri caydırıcılığını kullanmış sizde, Belki de porttan dolayı da olabilir.

İnanın, kimse bu tarz hizmetler de mağdur olmak istemez. Yıl olmuş 2021 hayla “Kota” kelimesinin adı geçiyor ya ben de buna üzülüyorum :confused: Özelden yazdım.

Birde hiç anlamadığım şey, Turkcell Superonline kablosunu 100-200metre felan ötede Sincan tarafına yapıyor, kazılar başladı. Hemen kazıyı yaptıkları yerde Telekomun Fiber Kutusu Var. Bizim burada DSLde problem var Superonline zaten fiber olan yere altyapı yatırımları yapıyor. Çözemediğim şey bu fiber altyapısı olan yerlere altyapı yapılıyor, altyapı olmayan yerlerse belki diye ileriye atılıyor. Bunda bir türlü mantık bulamıyorum.

Evet, tam tersi olması lazım bencede.

O kadar fazla kapasiteli bir binaya hizmet vermemeleri saçmaymış. Telefon başvurusunda bulunsun bir kaç daire. VDSL çekerler en kötü. Şuanda yeni binalara, hiç altyapısı olmayan evlere kadar fiber döşüyorlar ama.

Birde binaya Fiber kolay takılsın diye herşey yapılmış, dışarıdan giriş var yeraltından direk Bodruma, hatta Telekom bu binada fiber var diye sticker yapıştırmış müteahhit iç hatları FTTH olarak döşenmiş ama birşey varmı yok, port yok, fiber yok, yardım yok, ama beklemek çok.

1 Beğeni

Mumcular mah.atatürk cad. No 154 için altyapı talebinde bulunmak istiyorum ve yakında bir işyeri açacağım orayada bağlatmayı düşünüyorum eğer düzgün bir altyapı bağlanırsa birçok insanı TurkNet 'e çekebileceğinizden eminim

1 Beğeni