TürkNet adına aranma ve kişisel veri paylaşımı

Merhaba, bugün (6 Tem. Salı, 12.30) tarihinde 212-920-0657 numaralı hattan arandım ve daha önce bir çok kişinin yaşadığı dolandırmaya yönelik konuşmaya maruz kaldım.

Bu numaralar hakkında TurkNet’in yasal işlem başlattığını daha önce duymuştum.

Fakat beni asıl meraklandıran ve endişeye sürükleyen şey ise arandığım numaradan bana ismimle hitap edilmesi ve TurkNet aboneliğimle alakalı memnuniyet sorularının sorulması oldu.

Bu yasadışı kurum veya kişiler benim numarama, ismime ve TurkNet abonesi olduğum bilgisine ne şekilde ulaştı?

Yetkililerden bu konu ile alakalı bilgilendirme rica ediyorum.

İnstagramda gezinir iken bir reklama elim gittiydi TurkNet kampanyası felan orada ad soyad numara istiyordu. Alakasız reklamdan alakasız olarak açılan popup ta gelen bir sayfa adres çubuğuna dikkat etmeden bilgilerinizi girdiyseniz.
arada sırada para ya sıkıştıklarında su arıtmacılar arıyor :slight_smile: Nereden aldılar numaramı? soyadımı doğru almışlar adımı yanlış almışlar :smiley:
bu arada bilmediğiniz,güvenmediğiniz web sitelerine numaralarınızı yazarken hangi operatörü kullanıyorsunuz ve cep telefonunuzdan giriyor iseniz telefon numaranıza kadar görebiliyorlar. Çerezler v.s v.b izinlerinizi de gözden geçirin. her girdiğiniz sitede haber sitesi dahil. izin ver butonuna tıklamayın.

1 Beğeni

Öncelikle öneriler için teşekkür ederim. Bilinçli bir internet kullanıcısı olduğumu düşündüğüm için özellikle kişisel verilerimin paylaşımı konusunda yeterince hassas davranıyorum.
Yani bahsettiğiniz şekilde bir bilgi paylaşımında bulunmadım. Ayrıca 2 aydır TurkNet abonesiyim ve bu süre zarfında iki kere arandım.

Yetkililerden gerekli açıklamayı almadan fikir beyan etmek istemiyorum fakat veri gizliliği konusunda ihmal olduğunu düşünmekteyim.

Kişisel veri güvenliği konusunda bende çok hassasım. Fakat alışveriş yaparken mecburen bilgilerimizi veriyoruz? hiç ad soyad telefon bilginizi yazmadan alışveriş yapabildiniz mi? a,b,c sitelere girdiğimizde o çerezlerimizi hiç mi almadılar? Mecburen sitede dolaşabilmeniz için Kabul Et/İzin Ver butonuna tıklatan siteler? Geçen gün kargo geldi tebrik ediyorum firmayı. ad soyad telefon adres açık şekilde (mail adresi alışveriş sitesi maili. asrdtfg@siteadresi.com gibi) maili mi gizlese ne ? gizlemese ne ? :smiley:

İsteseniz kendiniz de kişisel verilerinizin kimlerle nasıl paylaşıldığı bilgisini bu sayfa üzerinde ki bilgilendirmeleri takip ederek yine aynı sayfa üzerinde ki form aracılığıyla talep edebilirsiniz Kişisel Veri Güvenlik Politikası — TurkNet

Aydınlatma metnin “C. Kişisel Verileriniz Hangi Amaçlarla Kimlere Aktarılır” bölümünde dikkatimi çeken maddeler;

  • Pazarlama veya bilgi verme amaçlı iletişimlerimiz için hizmet aldığımız SMS ve e-posta gönderim şirketleri, anket firmaları
  • Satış kanalı iş ortaklarımız, bayilerimiz
  • Çağrı merkezleri, ses kaydı saklama şirketi

“D. Kişisel Veri Sahibi İlgili Kişi Olarak Haklarınız” bölümünde belirtilen talep haklarımı kullanarak konunun takipçisi olacağım.

Bilgilendirme için teşekkür ederim.

1 Beğeni

teknofix diye bir firma var bu firma TurkNet’in sahada teknik problemleriyle ilgilenen taşeronu muhtemelen bilgilerede bu vasıtayla ulaşıyorlar ve millete yalan söyleyip digitürk satmaya çalışıyorlar bu firma aynı zamanda digitürk kurulum ve satış ve vodafone net’e teknik hizmet sağlıyor sakın kanıp kurulum falan yaptırmayın faturanıza müdahale edemezler yükseltip düşüremezler, digitürk’ede şu kanalı bu kanalı veriyoruz diye ballandırıyorlar 1-2 ay tüm kanallar açık ondan sonrası ulusal kanallar açık 25-35₺ arası fatura çıkıyor aylık tabi 12 aylık tahaüdünüzü de alıyorlar kurulum yaparken.

1 Beğeni

Teknofix değil Tekiz saha problemlerinde ilgilenmektedir.

2 Beğeni

Ben teknofixte çalıştım oradakiler ne kurulumuna gidiyor ağam?

Teknofix kurulum ekibi Tekiz İletişim ise Teknik sorun çözüm ekibi bana iletilen bilgi buydu.

Birde destek kaydı falan açarsanız daha çok dadanıyorlar. Destek kaydına bile erişebiliyorlar demek ki. Şahsen ben dikkat ettim buna TurkNet arıyor ardından garip garip numaralar aramaya başlıyor.

Ağam işte siz kurulum için vs bilgileri paylaşıyorsunuz bunlarda digitürk satmaya çalışıyor, yapmazsanız internet faturanız zamlanacak vs. diyerekten.