Turknet 75Mbps ve W9970 Modem

Herkese Merhabalar,

Teknik olarak detaylara çok hakim değilim ancak durumu elimden geldiğince anlatmaya çalışacağım.

TurkNet 75Mbps hizmetine geçeli birkaç gün oldu, evde dsl girişli W9970v3 modem var ve kablosuz modunda kullanıyorum. Telekomdan gelen arkadaşlar evdeki dsl kablosunda ölçüm yaptıklarında 77Mbps gördüklerini belirttiler. Dolayısıyla altyapı da müsait diye anlıyorum.

Ancak ve ancak modemde gördüğüm değerler aşağıdaki gibi.

TurkNet online işlemler saysafındaki teknik bilgileri de aşağıda paylaşıyorum.

Fast.com hız testi de aşağıda.

TurkNet teknik desteğe konuyu ilettiğimde “belki de yeni bir modem almanız gerekiyor, siz alın bize de bildirin” gibi bir cevap aldım =)) Israrla da tarafınızdan bir kısıtlama var mı diye sordum ancak pek bir cevap alamadım.

Ben “belki de” yeni bir modem almadan önce sizlerden başka bir sorun olup olmadığı ile ilgili yardımlarınız rica ediyorum.

Şimdiden teşekkür ederim, sevgiler.

Selamlar @spamalot, modem üzerinde görünen değerler bu port üzerinde 45 mbps’e kadar alabileceğinizi söylüyor. Hat değerleriniz ile alakalı @tnetwork @moderators yorum yapmak isteyebilir. Ek olarak forum profilinize müşteri numaranızı eklemenizi rica ediyorum.

1 Beğeni

Ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim. Müşteri numarası profile eklenmiştir.

Telekom’daki arkadaşların 77mbit alabiliyorsunuz dediği başka birşeydi o zaman.

Biz altyapının desteklediği maksimum hızı kısıtlama olmadan kullanıcıya sunuyoruz. Hizmetiniz üzerinden sorgulama yaptığımda maksimum 38 mbps alabileceğinizi görüyorum.

1 Beğeni

Tekrar teşekkür ederim. Telekom’daki arkadaşların evde ölçtükleri altyapının desteklediği hız başkaymış sanırım. TurkNet altyapı sorgulamasında 60mbit görüp, telekomdaki arkadaşlar da 70mbit ölçtüklerinde heyecanlanmıştım. Eh, alışığız bu tip olaylara =))

Sevgiler, kolaylıklar.

1 Beğeni

Farklı modem ile denemeniz gerekiyor. Upload/Download oranı bozuk ve zayıflama değeriniz olması gerekenden yüksek. TPlink modemlerin genellikle RJ11 Jaklarında sorun olabiliyor. Her ihtimale karşı isterseniz DSL kablosunu taktığınız kısmı kontrol edin, pinlerinde sorun olmasın.

1 Beğeni

Öneri için teşekkür ederim, bugün girişleri ve kabloyu kontrol edeceğim.

Bana hala, santraldan gelen upload’ın download’dan yüksek olması garip geliyor. Eminim hakim olmadığım bir detay vardır ama alışageldiğimiz durumdan biraz farklı. @alperenatici altyapımızın 38 mbps olduğundan bahsetmiş, bu durumda upload’ın daha düşük olması gerekmez miydi? =)

Dün akşam 20:00’den beri 68. yeniden bağlantı sayısıyla hattımız gidip geliyor. 15-20dk arayla 8mbit internetimiz oluyor, sonra gidiyor. Bölgesel bir arıza tespiti olmadığını belirttiler.

Arada bir MSN sayfası bizi ne alakysa msn türkiye’ye yönlendiriyor.

Ilk faturamız da dün düzenlenmiş, son ödeme tarihine 2 hafta var ama insan acaba diyor işte =))))

@alperenatici merhabalar, müsaitseniz sizlere son bir sorum olacak.

Dün yaşadığımız dsl sinyali problemi çözülmüş gibi gözüküyor. Ancak artık vdsl’deki D3 frekans değerimiz hiç yok ve doğal olarak hız daha da düşük yollanıyor. Konu ile ilgili bir bilginiz var mıdır acaba?

Karşılaştırma olması amacıyla, birkaç gün önceki değerler.

Yeni değerlerde D3 bandında gelen yok.

Şimdiden teşekkürler.

Tekrar selam @spamalot, bu konuyla alakalı bir fikrim yok maalesef. Yanlış yönlendirmeyim. Yeni bir modem satın aldığınızı görüyorum. Elinize ulaştığında bir daha bakalım.

Merhabalar, cevabiniz icin tesekkur ederim. VR400 satin aldim. Birkac gun boyunca 8snr 35mbit ile baglanti kurdum. Ancak, iki gundur yine snr yavas yavas 8’den 0’a dusuyor, binlerce pkt hatasi logluyor ve baglanti kesiliyor.

Yarin artik iade isteyecegim. Yardimci oldugunuz icin tesekkur ederim.

Bu konu, son yanıttan 60 dakika sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.