TurkNet 75Mbps VDSL mi Superonline 25Mbps fiber mi?

1. sorum: Merhaba şu an Superonline 25Mbps fiber internet kullanıyorum ve 1 ay içinde sözleşme bitecek yeni sözleşmede 24 ay boyunca 250TL ödememiz gerekiyor. Ya da alternatif olarak TurkNet düşünüyorum. TurkNet 75Mbps VDSL bağlantı veriyor sizce VDSL kullanılır mı? Ayrıca TurkNet ile ilgili kötü şeyler yazanda olmuş canlı destek yokmuş gibi gibi. VDSL geçince ping artışı yaşar mıyım? Veya 75Mbps’nin tamamını alır mıyım? 60 üstü olsa yeter.

2. sorum: Şu an oturduğum bölgede boş fiber port yok ve bende fiber kullanıyorum. 1 ay sonra TurkNet geçersem fiber Port’ta 1 tane boş port olacak ve benim yerime birisi fiber internet bağlatırsa port dolmuş olacak. TurkNet taahhütsüz olduğu için beğenmeyip iptal etsem bile tekrar Superonline fiber dönemez miyim?

Soru 1: kendine hız mı istediğini yoksa daha düşük ping mi istediğini sor eğer hıza ihtiyacın varsa TurkNet daha düşük pinge ihtiyacın varsa fiber 1 - 4 ms ping farkı yaratır ama her zaman için fiber daha stabil ve hızlıdır fiber olarak paket yükseltebilirsen daha iyi olur
Soru 2: sorunu pek anlamadım ama neden dönemeyesin türkneti 5 gün içersinde iptal edebilirsiz taahhüt yok

1. 25 Mbps nasıl fiber oluyor onu tam anlamadım ama neyse, evet canlı destek yok ama online işlemlerde arıza kaydına duruma göre telefon ile geri dönüş yapabiliyorlar. Yere göre zaten 1 yıl arıza kaydı açmadığım da oldu. Ping artışı yaşanabilir ama modem ayarlarından hızı biraz düşürünce (genelde %10) ping de belirgin derecede düşebiliyor. 75 Mbps kablolama durumuna göre değişebilir. akşam saatlerinde genel bir düşüş yaşanabiliyor ama bu da bölgeye ve evin durumuna bağlı. Normal şartlarda 60 üstü rahat biir şekilde almanız gerek.

2. bu superonline ile ilgili bir durum, port dolduğunda normalde port açılmasını beklemeniz gerekir. Tavsiyem bütçe sıkıntınız yok ise en fazla 1 ay kadar hem superonline hem de TurkNet 'i de kullanın. Sonrasında kapatmak istediğinizi seçebilirsiniz.