Merhaba dostlar. 5 aydır TurkNet kullanıcısıyım. Yeni taşındığım yerde vdsl altyapı bulunuyor ve milattan önce kalma bir altyapı sanırım. Abone olduğum günden şu ana kadar upload hızım çok düşük, stabil değil. Ping değerlerim normal eu sunucularda 50 pingi geçmiyor. download hızım da 45mbps sabit ama gel gelelim upload hızına 1mbps altı, 1mbps üstüne de çıkarsa 2-3mbps oluyor. Normalde almam gereken değer 7-8 arası. 5 aydır TurkNet ile bu sorunu çözemedik. Bana sizde sorun var dediler elektrikçi çağırdım ankastreden evime cat6 kablo çektirdim. gittim cat6 kablo aldım modem ile pc yi bağladım. o da olmadı sorun modemde dediler gittim zyxel vmg3625-t50b modemi aldım sorun yine çözülmedi. geçen ay 30 güne yakın internet kullanamadım arıza var dediler. arızadan sonra bi nebze düzelir gibi oldu bu ay içinde yine bi arıza çıktı hallettiler şimdi upload hızım bazen 7mbps yi görüyor böyle gidiyor sonra geri 2-3 lere düşüyor sonra 1mbps altına düşüyor geri 7mbps ye çıkıyor. TurkNet ise benden durmadan speedtest, tracert test isteyip duruyor adamlara 5 ayda 500 kere gönderdim halen oto mesaj gibi aynı şeyleri istiyorlar. Benim yapmadığım şey kalmadı 5 ay boyunca TurkNet ise hiç bir şey yapmadı halen de yapmıyor. Bi ara eleman gönderdiler tt elemanı adam geldi kendi modemini bağladı onda da upload hızı düşük çıktı. adama dedim ki sende de aynı çıktı dedim o da bana benim modemde öyle çıkması normal dedi gitti ne TurkNet ne tt elemanları hiç bir şey yaptıkları yok. türknetten umudumu kestim artık. TT yi arayıp veya genel merkeze gidip sorunumu anlatsam yardımcı olurlar mı acaba? bir de paket kaybı sorunu var upload 7mbps olunca paket kaybı gidiyor upload düşünce paket kaybı başlıyor. Ben daha ne yapabilirim arkadaşlar bir yol söyler misiniz
Merhaba, Modem hat değerlerinizi atar mısınız.
Sol alta jitter hep o sayılarda mı oluyor.
Jitter : modem ile wifiye bağlı olan cihazın arasında bağlantın ne kadar kalitede olduğu gösterir. Ne kadar yüksekse ara bağlantın kötüdür.
Kablolu hiç denedin mi. ?
ona hiç dikkat etmedim hocam da 2 defa test yaptım az önce 1. de 52 jitter upload 1.5 çıktı, 2.de jitter 2 upload 0.8 çıktı.
Bu testleri yaparken modem değerler, attığın resimdeki gibi değil mi ?
bütün testlerimi kablolu bağlantı ile yapıyorum masaüstü pc kullanıyorum hocam
Bütün cihazlırı modemden çıkarıp kablolu şekilde yapınca yine aynı değer mi ?
Arkada indirme filan varmı ? Steam kendi kendine açıp indirme yapabiliyor.
hocam sabah evde kimse olmuyor o vakitte sadece pc bağlı oluyor modeme kablo ile o zaman test yaptığımda da aynı sonuç oluyor. arkada çalışan hiç bir uygulama da olmuyor. Upload değeri aşırı dengesiz genelde çok düşük nadir de olsa yüksek oluyor. mesela download hızım 35 in altına düşmez 45 in üstüne çıkmaz ama upload sıfırın altına düşüyor 2-3 gün böyle gidiyor bi anda 7mbps oluyor 1 saat böyle kalıyor sonra 3-4mbpslere düşüyor aşırı dengesiz
şimdi test yaptım download 35e inmiş mesela çok nadir inerdi bu hızlara
Sorun modem ile cihaz arasındaki bağlantıda. Hat değerleri normal olduğu için sorun alt yapıda değil.
bakın hocam şu anda da 5.60 çıktı upload değeri 0.8, 0.9 çıkarken 5.60a fırladı. sorun modem pc arası olamaz bence.
sorun nasıl modem ile cihaz arasındaki bağlantıda oluyor hocam. Yıllarca sorunsuz kullandığım cat6 kablo ile bağlı olduğum zaman da bu sorun vardı. gittim bilgisayarcıdan cat6 kablo aldım yine sorun çözülmedi. Gittim trendyoldan cat6 kablo aldım yine sorun çözülmedi. zyxel modemi aldığımda yanında çıkan sıfır hiç açılmamış kablo ile de denedim yine sorun çözülmemişti. Yani modem ile pc arasında sorun olamaz çünkü upload değeri 7mbps ye çıkıp 3-4 saat boyunca bu değerde sabit kaldığı oluyor modem pc arası sorun olsa 3-4 saat boyunca 7mbps sabit alamam değil mi. Oturduğum bölge de sadece internet altyapısı değil elektrik, gider, logar altyapı ile ilgili ne varsa hepsi sorun. 1 haftadır oturduğum ilçede elektrik tesisatı yenileme çalışması var mesela. benim yaşadığım sorun da altyapısal yoksa ben yıllarca ne bilgisayarımda internetle ilgili sorun yaşadım ne de kullandığım kablolarda.