TurkNet 1000 Mbps hız bir anda 100 Mbps'ye düştü

1 seneyi aşkın süredir gigafiber üyesiyim sanırım son 1 haftadır hızım 100mbps’ye düştü. Aynı sorun aylar öncede yaşanmıştı temsilciyle iletişime geçtiğimde cat6 -sanırım tam hatırlamıyorum- kablosu kullanmam gerektiği söylenmişti. Fakat hiçbir şey yapmadan kendiliğinden düzeldi. Şuan aynı sorun var yardımcı olabilir misiniz?

1 Beğeni

Selamlar @Aerondightttttt, aldığınız test sonuçları ile birlikte www.turk.net/oim sayfamızdan destek kaydı oluşturabilir misiniz? Kayıt numarasını buradan paylaşmanız durumunda konuyu yakından takip edeceğim :pray:

2 Beğeni

Bu sorun sadece pcde mevcut ise kablo kaynaklı sorun yada Windows ayarlarından ethernet hızını 1 gbps yapmak gerekebilir.

1 Beğeni

Önceki sorun kendi kendine düzeldiği için, bu sefer de internet servis sağlayıcı tarafında geçici bir problem olabilir.Kullandığınız Ethernet kablosunun CAT6 veya daha üst bir standartta olduğundan emin olun. Kablo ve bağlantı noktalarını kontrol ederek herhangi bir hasar veya gevşek bağlantı olmadığını kontrol edin.

1 Gbps ağ hızları için standartlara uyan her hangi bir firmanın CAT5e kablosu da olur. Çoğu durumda eth portları otomatik anlaşmalıdır ve uygun olan hız ve duplex modu ile otomatik bağlanır. Ancak bazı durumlarda sapıtıp 100 olarakta bağlanabiliyor. Bu durumda kablonuzu fiziksel olarak kontrol etmenizi öneririm. Kablolu cihazınızın arayüzünde bağlı olan link hızını kontrol edin öncelikle. Mümkünse 5 GHz bandını kullanarak bir testte yapın. Hızınız 100 üzeri çıkarsa sorun yüksek ihtimalle kablodandır diyebiliriz.

1 Beğeni

1 hafta sonra kendiliğinden düzeldi, herhangi bir aksiyon almama gerek yok sanırım ?

1 Beğeni

@Aerondightttttt Keyifli kullanımlar dilerim :blush:

1 Beğeni

Vay be :pleading_face::smoking: