TurkNet 10 gigabit internet vermeye hazırlanıyor

Kuruluşların bireysel İnternet almasını kast etmedim. 10 Gbps İnterneti kurumsal olarak alacaklar. Veya kobi paketlerinde. Ayrıca her an İnternete ihtiyaç duyan kurumlar zaten yedekli çalışmalı. Örneği kendi müşterimde var. Bir TurkNet bir superonline hat alıp, firewall ile birleştirdim biri kesilince diğerine otomatik geçiyor. 1Gbps nin yaygınlaşmasının bende taraftarıyım ama 10Gb İnternet için yeniden kablolama falan gerekmiyor. Sadece TurkNet sunucu tarafında gerekli portu sisteme ekleyip 10Gb ONT cihazını müşteriye vermesi yetiyor. Yani 1Gb internetin yayılımını engelleyecek bir durum olmaz bile.
Sadece fiyat bu aşamada yüksek oluyor yatırımdan dolayı ama öyle bir İnternet satın almak isteyenler de bunun hesabını yapacak.
Bireyler için başlangıçta 10Gbps olmasına da gerek yok.
Misal ilk aşamada 2Gbps paket ile başlanır 1Gbps üstü hızlara. Hem donanım olarak da daha kolay geçer son kullanıcı 2Gbps paketlere. 2.5Gbps ağ kurarak.

Dediğim gibi geleceğe önden adım atıp o hızların getireceği problemleri de deneyimlemiş olur TurkNet. Ve bütün kullanıcılara o hızı vermek istediği gün daha deneyimli olur.

1 Beğeni