Merhaba, tükiye içinde TurkNet den TurkNet 'e ping atıncı 6,7 ping aralıgında deger alıyorum.
TurkNet den turktelekoma ping atınca 50 ping alıyorum. tükiye içindeki oyun sunucularına geçen haftaya kadar 12 ping ortlama bağlanabiliyorken artık 50 ping altı bağlanamıyorum , bu prolbem arada bir oluyordu en fazla 1 gün sürüp geçiyordu ama 1 haftayı geçti problem devam ediyor. problemim yurdışı degil, yurdışı sunucular bile daha az ping veriyor
Takip ettigim kadar ile tüm TurkNet kullancıları bu durmda imiş cs2 türkiye içi topluluk sunucularında tüm turknetiler ler yüksek ping alıyor.
185.193.165.29
185.193.165.115
185.171.25.31
185.193.165.53
185.193.165.51 örnek ip ler hepsinde pingler yüksek.
Neyse turktelekoma geçtim düzeldi, demmeki problem benim apartman hattımdan degilmiş degilmi TurkNet destek ekibi.
Şuanki değerleriniz nasıl? Tracert ve ping plotter testlerinizi atar mısınız?
Merhaba, bu durum TurkNet’in ara sıra rotasını değiştirmekten kaynaklı oluyor. Muhtemelen yoğun bir saldırı altındaydı. 1 ay öncesi belliydi. TurkNet’e DDoS atakları geliyordu. TurkNet trafiğini izlediğimde, Türkiye içi bağlantılarını bile yurtdışından dolaştırarak (GTT, Retn) gibi firmalar üzerinden trafiği tekrardan yurtiçine soktuğundan dolayı ping değerlerinde artış oldu.
Özellikle Türk Telekom rotası üzerinden giden bağlantılar bu durumdan etkilendi. Örneğin ortalama 8 ms aldığımız sunucular 60-65 ms oldu. Belirtmiş olduğunuz IP prooyun IP si. TurkNet Bursa veri merkezlerine bağlantıyı TT üzerinden veriyordu, Bursa’ daki veri merkezine bağlantılar bu yüzden etkilendi. (DGN Teknoloji, PENDC v.b)
Şu an bu durumu normal rotaya çektikleri için düzeldi. Ara sıra rotayı değiştirdikleri için ping değerleri yükseliyor. Saldırı aldıklarında trafiği süzmek için yurtdışındaki koruma servislerini aktif edip, temiz trafiği yurtiçine çekiyor.
Olay bundan ibaret. TurkNet Network ekibi, destek ekibiyle koordineli olmadığından sanırım, bu tarz teknik verilerden haberdar değil.